URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Iulie 2017, 18:55

La 100 de ani de la înfiinţare, fabrica de blănuri Rovex a intrat în faliment, iar clădirile ei sunt scoase la licitaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înregistrată în 1917 şi lansată în 1928, fabrica orădeană Rovex, care în anii ’80 producea peste o treime din blănurile ţării, devine oficial istorie.

Profit.ro scrie că, într-o discreţie totală, fabrica a intrat în faliment în luna aprilie a acestui an, iar clădirile şi terenurile care au aparţinut societăţii, situate pe Calea Clujului din Oradea, sunt scoase la licitaţie.

Potrivit sursei citate, preţul de pornire este de 899.000 de euro pentru fosta fabrică de blănuri, respectiv de 742.600 euro pentru fosta fabrică de tăbăcărie. Articolul indicat mai arată că, anterior, fabrica a fost scoasă la vânzare şi pe platforma Olx, la preţul de 990.000 de euro, negociabil.

La 31 martie 2017, în ultima lună înainte de intrarea în faliment, firma avea datorii către stat de doar 585.000 lei, iar pierderea netă pentru 2016 era cifrată la 705.579 lei, la o cifră de afaceri modestă, de 86.109 lei. Datoriile totale depăşeau însă 18 milioane de lei, din care 6,8 milioane lei către BRD, 4,2 milioane lei către Robon Credit Solutions şi 6,1 milioane lei către furnizori.

"Veniturile de exploatare au fost devansate de cheltuieli. Cuantumul  total  al  creanţelor  în  totalul  activului circulant  este  cu  mult  peste  disponibilităţile  băneşti,  determinând  astfel  imobilizarea  resurselor  sub  forma creanţelor neîncasate, ceea ce afectează în mod direct lichidităţile necesare achitării datoriilor exigibile. Nivelul ridicat al  datoriilor totale în comparaţie cu activele circulante  din patrimoniul societăţii debitoare pune în evidenţă faptul că lichiditatea ca expresie a posibilităţii componentelor patrimoniale curente de a se transforma într-un termen scurt în lichidităţi pentru a satisface obligaţiile de plată exigibile este nefavorabilă. Analiza  economică  relevă că  societatea  se  încadrează  în  categoria  firmelor  falimentare, iar administratorii societăţii au continuat activitatea deşi în mod evident ducea la încetarea plăţilor.  Neexistând factori care să indice că situaţia economică a societăţii debitoare se va ameliora, în cazul Rovex SA nu există premise intrinseci în vederea reorganizării activităţii", scrie în documentul care le-a fost înmânat judecătorilor, analizat de Profit.ro.

Fabrica Rovex a fost înfiinţată la începutul secolului XX de comerciantul de blănuri Iosif Leichner, în colaborare cu un specialist din Leipzig (Germania). În 1948, fabrica a fost naţionalizată, iar numărul de angajaţi a crescut de la 165 la 528, graţie unor comenzi masive pentru Armată şi Miliţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
dar muiati sunt posmegii?
Ce tendite socialiste la Pionel si Roger care vor ca statul sa faca firme, sa dea de lucru, sa produca. Mergeti in comunism iarasi, sau in Coreea de Nord daca vreti sa va dea primaru de mancare si sa vi-o bage in gura.
Postat 05 Iulie 2017, 22:33 de unu
@roger
De acord cu ce ai zis, dar se cuvine o corectura: Oradea este municipiu, nu judet si este condusa de ani buni (vreo noua) de penalii ce-l au in frunte pe birtinez. Asta nu inseamna ca cei de la judet ar fi mai breji!
Postat 05 Iulie 2017, 10:08 de pinonel
:-)
Tpt ce reprezinta industrie in orasul asta...mandrele fabrici de textile, de jucarii, de pantofi...toate industrii de lumea a 3 a unde s-au si mutat atunci cand salarul minim a depasit 200 E. Muncitoarea de la Soli isi aminteste cu nostalgie de anii 80 cand erau lluni in care castiga 3000 ron pe luna (salarul unui inginer sau sublocotenent)...uita insa ca pt cei 3000 lucra 12 ore zi 7 zile din 7 (se mai faceau ore suplimentare pt comenzi speciale de export). Cat despre fabrica de blanuri...cine mai poarta cojoace si blanuri in ziua de azi?...pt cine si pt ce sa produca? Sa dea pe gratis infrastructura pt firme de IT sau de orice cu valoare adaugata...altminteri cu industrii "labour intensive" prea departe nu se va ajunge niciodata in orasul asta.
Postat 05 Iulie 2017, 10:02 de Cleopard
Eh!
De ani buni nu produce nimic, asa ca venituri din parti! Acu o venit vremea demolarii si investitiilor in imobiliare. Vor creste la soare mandre blocuri inalte! Noi vom locui in ele si vom consuma, de produs vor produce altii!!! Noi cu plata altii cu castigu!
Postat 05 Iulie 2017, 00:28 de scortosul
ce mai producem in afara de imbecili in politica la nivel judetean?
felicitari la racoare (dupa gratii cu dedicatie) managerilor moderni si hapsani care au avut grija sa dispara tot ceea ce reprezenta industrie in orasul asta! la nivel de judet chiar nimanui nu-i pasa?? pnl, udmr si psd ce dracu pazesc când e vorba de productie? o sa producem toti branza de oaie, miere si carnati la nutripork?
Postat 04 Iulie 2017, 22:13 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON