URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
14 Aprilie 2020, 14:15

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă în România: "Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital" (VIDEO)

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă în România: 'Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital' (VIDEO) (foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, marţi, că a semnat decretul pentru prelungirea cu 30 de zile a stării de urgenţă în ţară, pentru continuarea luptei cu noul coronavirus. Decretul intră în vigoare din 15 aprilie.

Şeful statului a subliniat că pericolul nu a trecut şi că ţara nu îşi permite să relaxeze măsurile de prevenire.

"Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Staţi acasă pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede. Altfel, vom avea un val de îmbolnăviri şi de decese foarte mare. Altfel, ar însemna ca toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van. Nu ne putem permite niciun pas înapoi", a spus Iohannis. 

Astfel, a arătat preşedintele, "se impune prelungirea stării de urgenţă, ceea ce înseamnă menţinerea măsurilor impuse, precum şi noi reglementări".

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, prin decretul privind prelungirea stării de urgenţă în România, şcolile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice ce presupun prezența fizică în unitățile de învățământ.

De asemenea, a anunţat preşedintele, Guvernul va lua toate măsurile pentru a asigura securitatea alimentară a cetățenilor şi este posibilă plafonarea preţurilor la medicamente, alimente de strictă necesitate şi anumite servicii de utilitate publică.

"Am adăugat o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor pe piețele regionale. Guvernul va lua măsuri pentru ca scăderile să se reflecte în prețul consumatorilor", a precizat Iohannis.

Pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu se pot lua măsuri de urgență, până la demitere în spitale, DSP, case de asigurări sănătate, servicii ambulanță, instituții publice centrale și locale. Decretul menționează explicit posibilitatea ca managementul unităților sanitare publice să poată fi asigurat de personal din instituții cu atribuții în apărarea și securitatea națională. Termenele de preaviz în cazul demiterii personalului se suspendă pe starea de urgență.

În privinţa protejării categoriilor vulnerabile, Klaus Iohannis a subliniat că este interzisă încetarea sau suspendarea activității centrelor de îngrijire bătrâni, alte categorii vulnerabile, publice și private. Este permisă transferarea acestora la propriul domiciliu, la solicitarea familiei, dacă există condiţii pentru întreţinerea lor.

Pe perioada stării de urgenţă extinse, în justiție, activitatea de judecată continuă în cazurile de urgență deosebită. Totodată, furnizorii de servicii de comunicații electronice au obligația de a asigura integritatea rețelelor. 

Citeşte decretul în întregime, pe site-ul oficial al Administraţiei Prezidenţiale!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON