URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2020, 13:25

Justiţia, pericol public!

Justiţia, pericol public! foto generic, Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apăraţi de opinia publică în crâncena guvernare PSD-ALDE-UDMR, salarizaţi gras datorită politicienilor, care le-au răsplătit practic pasivitatea în faţa nelegiuirii, şi protejaţi de întregul sistem judiciar - care prin Inspecţia Judiciară şi prin Secţia Specială a hăituit fix procurorii şi judecătorii care au trimis ori au încercat să trimită după gratii corupţi, ucigaşi şi perverşi -, purtătorii de robe din România au devenit nişte "speciali" care nu-şi merită multiplele privilegii.

Recent, BIHOREANUL a dezvăluit un "caz" de coşmar, al unui bărbat din Balc care ani în şir şi-a violat fiica vitregă în vârstă de 12 ani, transformând-o în mamă a unui copil-frate vitreg la 13 ani. Deşi medicul din comună şi apoi Maternitatea din Oradea au sesizat Protecţia Copilului, iar DGASPC - Poliţia şi Parchetul, procurorii din Marghita l-au trimis în judecată abia după încă un an, în stare de libertate, iar pe complicea sa, mama "dulce" a fetei, au lăsat-o să dispară.

Urmarea? După încă un an, animalul i-a mai turnat fetei încă un copil. Au trebuit să treacă încă 4 ani pentru a fi trimis în judecată şi pentru a doua faptă, între timp pentru prima fiind mângâiat de judecătorii din Marghita cu doar 2 ani de închisoare, pe care judecătorii Curţii de Apel din Oradea i-au îndulcit-o însă şi mai mult, dându-i-o "cu suspendare". Colac peste pupăză, pentru a doua faptă, violatorul a primit tot o sentinţă amicală, de 2 ani, verdictul final urmând să fie dat de aceeaşi Curte de Apel, cea care s-a dovedit mai prietenoasă cu violatorul decât instanţa din Marghita.

Cazul a stârnit nu doar interesul presei internaţionale (spre comparaţie, pentru fapte similare judecătorii britanici au condamnat un bărbat la 18 ani de închisoare şi pe soţia complice la 6 ani), ci, din pricina mediatizării, şi a Inspecţiei Judiciare. N-aş spera, însă, ca aceasta să facă lumină, să stabilească de ce procurorii nu l-au reţinut pe monstru şi de ce judecătorii l-au protejat prin sentinţe de cofetărie.

Pentru a-mi justifica scepticismul e suficient să amintesc numele judecătorilor Curţii de Apel Oradea care au suspendat trimiterea la puşcărie a violatorului: Denisa Vidican şi Olimpiu Berindei. Prima a fost inculpată de DNA Oradea în "lotul" Florica Roman - Raluca Vidican - Ovidiu Galea tocmai sub acuzaţia că au scos din închisoare un violator condamnat, iar celălalt a depus mărturie la SS, sesizată de avocatul Răzvan Doseanu, că anchetarea celor trei de către DNA Oradea, soldată cu clasare, le-a produs acestora "mari traume psihice".

În concluzie, judecătorii suspecţi de corupţie din România suferă mai greu decât victimele violurilor dacă sunt anchetaţi, iar până când această realitate va continua să fie acceptată de IJ şi de SS nu am niciun motiv de nădejde. Am doar certitudinea că procurorii şi judecătorii toleranţi cu fărădelegea au devenit un real pericol public, încurajând violurile la fel cum au îngăduit şi corupţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pentru domnul Cremeneanu
si eu unu am fost de multe ori critic la opiniile lui, si o perioada nici n-am mai urmarit, dar in ultima luna tare frumos a vorbit domnu Lulu, parca e mai putin revolutionar, mai echilibrat si mai matur. Transmiteti salutari si vorbe de bine.
Postat 01 Iulie 2020, 00:14 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON