URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2023, 22:40

Joe Biden: Le dăm ucrainenilor „cele mai capabile tancuri din lume”. Germania și Marea Britanie trimit, la rândul lor, tancuri (VIDEO)

Joe Biden: Le dăm ucrainenilor „cele mai capabile tancuri din lume”. Germania și Marea Britanie trimit, la rândul lor, tancuri (VIDEO) (sursa foto: Twitter / FORSCOM, credit: US Army / sgt. Kaden D. Pitt)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri că Statele Unite ale Americii le vor furniza forțelor ucrainene 31 de tancuri M1 Abrams, „cele mai capabile” din lume.

„Astăzi anunț că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams spre Ucraina, echivalentul unui batalion ucrainean. Secretarul Austin (n.r. de stat pentru Apărare) a recomandat (n.r. - să facem) acest pas fiindcă va întări capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și a-și atinge obiectivele strategice”, a spus Joe Biden, flancat fiind de Lloyd J. Austin III şi de secretarul de stat Antony Blinken. 

Forţele americane le vor pregăti pe cele ucrainene în legătură cu felul în care se folosesc şi se îngrijesc tancurile M1 Abrams, a mai spus preşedintele SUA. „Aceste tancuri sunt cele mai capabile din lume. Operarea și întreținerea lor este, de asemenea, complexă, așadar le dăm ucrainenilor și diferite componente și echipamente necesare pentru ca aceste tancuri să fie folosite pe câmpul de luptă”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

De asemenea, după o perioadă de presiuni, Germania a anunțat că va trimite, într-o primă fază, 14 tancuri Leopold 2, în timp ce Marea Britanie va furniza armatei lui Zelenski tancuri Challenger, conform CNN.

„Sunt recunoscător cancelarului Scholz care oferă Ucrainei tancuri Leopard. Regatul Unit a anunțat că donează tancuri Challenger 2, Franța contribuie cu blindate de luptă, și, pe lângă tancurile Germaniei, aceasta dă și o baterie de rachete Patriot, și Olanda dă rachete Patriot”, a spus Joe Biden.

În aceeași ieșire publică, președintele SUA a spus că decizia recentă nu reprezintă o amenințare directă a Statelor Unite către Rusia. „Despre asta este vorba, să ajutăm Ucraina să își apere teritoriul. Nu este o amenințare pentru Rusia. Ne dorim terminarea războiului. Nu vom permite unei singure țări să fure teritorii de la vecinii săi. Statele Unite sunt unite, la fel ca întreaga lume. Suntem mai uniți ca niciodată. Aceste tancuri sunt o dovadă a angajamentului pe termen lung pentru Ucraina. Este despre libertate, este despre lumea în care vrem să trăim și pe care vrem să o lăsăm copiilor noștri”, a mai spus Biden, potrivit G4Media.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Storytelling
Afirmăm fără îndoială: UE le poate livra ăstora la Est arma cea mai puternică și fără de oprit Cunoașterea Storytelling Când asta se va întâmpla un Santa Claus sau Klaus nu Werner mângâind o barbă albă se va adresa ălora ce se bat prin Est. Aceștia oare știți voi că istoria a cunoscut plăvani și mai luptători și mai nebuni, categoric, mai smintiți ca voi? Și atunci, pentru despărțirea la ceas de seară, a neamțului de franțuz, un ilustru Domn Inteligent a Creat o Comunitate, a Cărbunelui pare-se și care a devenit Uniunea Europeană Iară voi cei mai luptători și netoți din Mileniul III, vreți voi cumva să intrați în UE? Să aduceți jegul și spada cu sânge? Oare nu-i mai bine să mergeți în Japonia să întrebați cum e? Povestioara asta, Storytelling, o adresez eu când voi fi eu acreditat acolo și pot să-l întreb pe Joe. Comentariu acuma!
Postat 27 Ianuarie 2023, 09:18 de Just-22
Să le dăm ....
Tancuri azi. Însă pe acele locuri s-a auzit despre conceptul Drepturile Omului? Minoritățile? Material cu asta nu le dăm?
Postat 27 Ianuarie 2023, 08:55 de Just-22
@unu
NU am spus ca americanii au furat Kosovo si a devenit teritoriu american . Am spus ca americanii au furat Kosovo de la Serbia . Tot furt este ! Si ca sa poate face asta americanii au bombardat Belgradul , sistemul energetic al serbiei si au incercat sa distruga economia serbiei . Serbia a ales dintre 2 rele raul mai mic = adica au renuntat fara voie la Kosovo unde oricum 85 % din locuitori sint albanezi . Ucraina se afla in aceeasi situatie dar nu vrea sa renunte la Donbass chiar daca acolo 85 % din locuitori sint rusi si NU ucraineni . Ucraina prefera sa aiba economia distrusa si oamenii lor sa stea in frig si fara curent si fara apa .plus mii de morti si raniti .
Postat 26 Ianuarie 2023, 21:47 de richard
Furt american
N-am stiut ca Kosovo e teritoriu american. Cand am fost anu trecut nu am trecut pe la ambasada americii sa iau viza. Ma intreb acum ca teritoriu american e si Koreea de Sud, si Vietnamul si Irakul
Postat 26 Ianuarie 2023, 15:32 de unu
da
zice Biden = "Nu vom permite unei singure țări să fure teritorii de la vecinii săi" = asa cum a facut SUA cand a furat Kosovo de la Serbia ? 4 tari din Europa nu recunosc furtul americanilor si nu recunosc Kosovo = Spania , Grecia , Slovakia si surpriza = Romania ! da , Romania nu recunoaste furtul americanilor . Cata ipocrizie la americanii astia ! Se cheama dublu standard sau cum zicea Cuza ,apropo ca a fost Mica Unire = la unii cu ocaua mica si altii cu ocaua mare ! Rusine America , rusine NATO , rusine Europa = pentru dublu standard !
Postat 26 Ianuarie 2023, 03:30 de richard
:::::))))))
Poate apar ai mei să-mi spună ca " iar il ridic in slavi pe Bolojan " :::::))))))
Postat 25 Ianuarie 2023, 23:44 de Sandu2100
Ma plictisește Războiul lui Putin
Ura, Ura avem a II-a armata din lume ::::::))))) dupa cum se vede a II-a armată din Ucraina poate :::::)))))) ma piș pe mine de râs, nu de frică.
Postat 25 Ianuarie 2023, 23:31 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON