URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2013, 17:31

Jobul anului 2012: Pentru ce post au aplicat 6.600 de români

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza îşi spune în continuare cuvântul pe piaţa muncii din România, astfel că oferta este net inferioară faţă de cerere. În acest context, există situaţii în care pentru un loc de muncă aplică şi câteva mii de oameni.

Jobul anului 2012, potrivit BestJobs, a fost agent de distribuţie marfă. Un număr de 6.600 de români au aplicat anul trecut pentru un anunţ cu acest loc de muncă. Candidatul ideal trebuia să aibă studii medii, carnet de conducere categoria B cu cel puţin trei ani de experienţă sau 300.000 de km parcurşi, cunoştinţe în domeniul auto, abilităţi de organizare şi flexibilitate. Salariul oferit pentru acest job a fost confidenţial, însă în anunţul postat pe Bestjobs se specifica faptul că "angajatorul oferea un pachet de salarizare motivant, un mediu de lucru dinamic cu posibilităţi de dezvoltare şi tichete de masă".

Un alt loc de muncă pentru care au aplicat mulţi români a fost cel de operator pariuri sportive la o cunoscută agenţie de profil. Potrivit eJobs, anunţul lansat de compania în cauză pentru 10 posturi de operator de pariuri a strâns 11.918 de aplicaţii. "Acestea au fost joburi entry level, pentru care au putut aplica atât studenţi, cât şi persoane cu experienţă de minim 6 luni, fapt ce explică numărul mare. Practic, au putut aplica persoane care au lucrat în vânzări sau servicii clienţi, indiferent de industrie", a declarat pentru gândul reprezentanţii eJobs.

Pentru nivelul de top, în 2012 bătălia s-a dat pentru un post de director comercial în industria bunurilor de consum (FMCG) al cărui salariu era cuprins între 3.500 şi 4.000 de euro, la care se adăuga un bonus în funcţie de realizări acordat după şase luni de la angajare. "Pentru acest post au aplicat 1.200 de candidaţi, din care 20% au avut CV-uri false cu expertizele şi competenţele cerute de post", a declarat pentru Petre Nicolae, directorul CBC România, companie de training şi recrutare.

Acesta explică numărul mare de candidaţi pentru postul de director comercial prin faptul că aplicanţii proveneau din companii care şi-au restrâns activitatea pe fondul lipsei unor strategii concrete de dezvoltare, din companii care au intrat în insolvenţă sau pur şi simplu erau manageri "desegmentaţi" profesional, care au lucrat într-un singur loc mai mult de cinci ani şi care nu aveau competenţe complete.

Un anunţ extrem de important anul trecut în piaţa de recrutare de personal a fost cel pentru postul de director general la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române "Tarom SA", dar şi al membrilor din Consiliul de Adminsitraţie. 5.000 de CV-uri au fost primite de către head-hunterul George Butunoiu, care s-a ocupat de procesul de recrutare împreună cu PricewaterhouseCooper, una dintre cele mai mari companii de audit şi consultanţă din lume.

"Pentru Tarom au venit foarte multe CV-uri din străinătate, inclusiv unele extrem de neaşteptate. Au fost în jur de 5.000 de CV-uri. De exemplu, a fost unul care a fost profesor la Oxford. Acesta voia în Consiliul de Administraţie, nu postul de manager simplu. Un alt candidat care a aplicat pentru acest post era un fost director pentru unul dintre serviciile importante ale Reginei Angliei. Au venit CV-uri şi din Asia, Singapore, India, din SUA", a declarat pentru gândul George Butunoiu.

Într-o piaţă încă în criză, segmentul în care ofertele de muncă au fost abundente a fost reprezentat de către vânzări. Cel mai des întâlnit loc de muncă în 2012 a fost cel de agent vânzări (în diverse domeni), în contextul în care întregul domeniu a înregistrat o creştere anulă de 25%.

"În ceea ce priveşte candidaţii, numai în ultimii an au existat aproape 193.000 de CV-uri actualizate ale celor cu experienţă în vânzări, astfel încât şi cererea este pe măsura ofertei. La nivel general, în vânzari au existat în total 25.000 de locuri de muncă disponibile anul trecut", au declarat pentru gândul reprezentanţii BestJobs.

La rândul lor, reprentanţii eJobs afirmă că pentru vânzări au fost depuse cele mai multe CV-uri, din care anagajatorii şi-au putut găsi cu usurinţă candidatul ideal, neexistând cazuri în care posturile să nu fie ocupate, ca urmare a publicării anunţurilor pe site.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON