URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2020, 14:39

Jandarmii din Bihor avertizează: Vor face controale printre pensiunile de la munte, dar nu numai, pentru a verifica dacă se respectă restricţiile anti-Covid

Jandarmii din Bihor avertizează: Vor face controale printre pensiunile de la munte, dar nu numai, pentru a verifica dacă se respectă restricţiile anti-Covid foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de jandarmi bihoreni vor petrece Crăciunul la muncă. Ei vor patrula în Oradea, Marghita, Aleşd, Beiuş, în zona montană a judeţului şi în staţiunile Băile Felix și Băile 1 Mai, pentru a se asigura că bihorenii respectă restricţiile menite să limiteze răspândirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, între 24 şi 27 decembrie, jandarmii de la posturile montane Stâna de Vale şi Padiş vor face controale în zona cabanelor şi pensiunilor montane, mergând inclusiv în satul de vacanţă Vârtop.

Oamenii legii vor răspunde la sesizările cetăţenilor, se vor asigura că se respectă legea privind regimul materialelor pirotehnice și că nu se comercializează ilegal pomi de Crăciun, dar şi că bihorenii respectă prevederile Hotărârii 1065 din 11 decembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, unde se găsesc măsurile care se aplică prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

„Chiar dacă în anii anteriori eram obișnuiți să sărbătorim Crăciunul și să colindăm atât cu membrii familiei cât și cu prietenii, în acest an trebuie să limităm aceste vizite tocmai pentru a evita răspândirea îmbolnăvirilor cu SARS COV 2. Ca urmare Jandarmeria Bihor informează pe toți cei interesați că în conformitate cu prevederile legale în vigoare se interzice: desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private; organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), în spații închise sau deschise cum ar fi, saloane, cămine culturale, restaurante baruri, terase, cafenele, săli/corturi de evenimente; în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”, se arată în comunicat.

Totodată, este permisă circulația persoanelor în intervalul 23 - 05 doar pentru urgenţe medicale ori deplasarea la şi de la serviciu. Cei care ies pe stradă fără motiv riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

„Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita ulterior îmbolnăvirile în rândul celor dragi”, a mai transmis Jandarmeria.

Peste 900 de poliţişti, la datorie

De asemenea, şi Poliţia Bihor a anunţat că peste 900 de agenţi vor fi pe teren, între 24 şi 27 decembrie, "pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Nașterii Domnului".

Oamenii legii vor avea misiuni de prevenire şi combatere a oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni, atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

"Zilnic, peste 140 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale", a declarat comisarul şef de poliţie, Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. Potrivit acesteia, poliţiştii se vor asigura inclusiv că bihorenii respectă măsurile anti-Covid.

De asemenea, echipaje ale Poliţiei vor acţiona pe drumurile din judeţ şi vor patrula în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogări.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu vreti sa va infectati si nici sa fiti amendati: Nu le deschideti usa!
În ceea ce privește colindatul, Raed Arafat a explicat că ii sfătuiește pe români să renunțe la acest obicei, deoarece mersul din casă în casă crește riscul de a contacta coronavirus, dar și de a-l răspândi. Nu există restricții clare privind acest aspect, însă carantina de noapte rămâne valabilă în întreaga țară. Așadar, circulația de la ora 23.00 este permisă doar în condiții speciale, în baza unei declarații pe propria răspundere.
Postat 25 Decembrie 2020, 06:15 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON