URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Februarie 2016, 14:15

Jandarmeria Bihor la bilanţ: Mai multe misiuni, în continuare prea puţine autovehicule

Colonelul Ioan Huluban, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, şi ofiţerul de presă al instituţiei, căpitanul Ioan Bogdan, au prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, bilanţul activităţilor instituţiei pentru anul 2015.

O primă concluzie a acestei evaluări arată că jandarmii bihoreni au intervenit la mai multe misiuni decât în anul precedent. Mai precis, au avut 21 de misiuni pe timpul manifestărilor de protest (faţă de 18 în anul 2014), 451 în timpul manifestărilor cultural-artistice, religioase şi comemorative (în 2014, 342 de astfel de misiuni) şi 5.044 de misiuni de participare la ordinea publică, o creştere cu 20% faţă de anul 2014, când jandarmii au intervenit la 4.184 de astfel de acţiuni.

Singurele misiuni în scădere sunt cele pe timpul manifestărilor sportive, 130 de la 148, explicaţia fiind că unele cluburi sportive ale judeţului şi-au restrâns activitatea.

În creştere a fost şi numărul de amenzi date de jandarmi: 1.296 de-a lungul anului 2015, cu 66,7% mai multe decât în 2014, când au aplicat 777 de amenzi.

De asemenea, jandarmii au constatat 153 de infracţiuni, o creştere spectaculoasă cu 363% faţă de 2014. Explicaţia, spun reprezentanţii IJJ Bihor, este o "implicare mai activă în combaterea micii infracţionalităţi". Jandarmii au desfăşurat şi 19 misiuni de protecţie antiteroristă, toate preventive şi cele mai multe la evenimente organizate de comunitatea evreiască din Bihor.

O problemă a IJJ Bihor, ca şi în 2014, ţine de logistică: jandarmii bihoreni au asigurat doar 31,4% din necesarul de înzestrare cu autovehicule. Huluban a precizat însă că anul trecut s-au achiziţionat un autovehicul 7+1 locuri, unul cu 4+1 locuri. Totodată, IJJ Bihor a primit promisiuni că vor fi achiziţionate noi maşini necesare intervenţiilor.

Bugetul IJJ Bihor pentru salarii, în 2015, a fost de 20,7 milioane lei, iar pentru bunuri şi servicii 306.360 lei.

De asemenea, anul trecut, doi jandarmi bihoreni au fost cercetaţi de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj Napoca, pentru fapte de natură penală. Cei doi jandarmi, Cosmin Monenci şi Cantemir Groza, au fost anchetaţi pentru că au primit taxe de protecţie de la contrabandişti de ţigări din Piaţa Mare.

"Amândoi sunt la dispoziţie. Unul dintre ei a fost trimis în judecată şi încă nu s-a încheiat procesul de judecată, vom vedea dacă instanţa îl găseşte vinovat sau nu şi se vor lua măsuri în consecinţă. Pentru celălalt, instanţa a dispus amânarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de doi ani, drept pentru care şi el este la dispoziţie şi vom vedea ce se va întâmpla cu el. În această lună se va hotărî", a declarat cpt. Ioan Bogdan.

În concluzia bilanţului, Huluban a precizat că IJJ Bihor şi-a îndeplinit misiunea. "Apreciem că obiectivele stabilite pentru anul 2015 de către inspectorat s-au realizat în condiţii bune şi foarte bune, cu toate greutăţile inerente întâmpinate pe parcursul anului", a precizat colonelul Ioan Huluban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON