URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2013, 07:32

Jaf în cartierul VIP-urilor: Hoţii au intrat în vila lui Cornel Popa topind termopanele cu o lampă de petrol

Jaf în cartierul VIP-urilor: Hoţii au intrat în vila lui Cornel Popa topind termopanele cu o lampă de petrol PAZA BUNĂ... De când cu hoţii care le-au călcat proprietăţile şi le-au alungat liniştea, VIP-urile care au vile pe Dealul Viilor îşi iau, rând pe rând, măsuri de protecţie. Cei care nu erau dotaţi cu sisteme de protecţie şi-au montat, iar cei care deja aveau le-au înlocuit cu altele mai performante
Jaf în cartierul VIP-urilor: Hoţii au intrat în vila lui Cornel Popa topind termopanele cu o lampă de petrol CAZEMATĂ FISURATĂ. Deşi vila şefului Consiliului Judeţean, Cornel Popa, e înconjurată de un gard impunător, înalt de 3 metri, iar pe casă se văd montate camere de supraveghere, hoţii tot au îndrăznit să dea atacul
Jaf în cartierul VIP-urilor: Hoţii au intrat în vila lui Cornel Popa topind termopanele cu o lampă de petrol VULTURUL DIN VULTUR. Black Eagle, clubul amenajat în pasajul cu acelaşi nume de Călin Popa, fiul preşedintelui CJ, nu a scăpat de scandalurile provocate de clanul Neguş. Asta chiar dacă localul e păzit de firma finului său, celebrul Grecu, adversar declarat al interlopilor. Sau poate tocmai de aceea...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele săptămâni, un zvon bizar a bulversat mediul politic: familia preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, ar fi primit un avertisment din partea unor interlopi, care ar fi aruncat cu cocteiluri Molotov în curtea vilei acestuia.

Iar fum fără foc nu iese. Liderul PNL Bihor a fost atacat, însă nu de mafioţi, ci de hoţi. Şi nu a fost singurul. Într-o singură săptămână, vilele a cel puţin cinci VIP-uri, toate situate în aceeaşi zonă, au fost sparte. Trei dintre ele după acelaşi calapod: în dreptul mecanismului de închidere, hoţii au topit plasticul de la geamurile termopan cu o lampă de benzină. Poate de la asta a pornit şi bârfa "incendiară"...

Zvon fierbinte

05 Calin Popa.jpgVestea potrivit căreia preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cornel Popa, ar fi căzut victima unui avertisment de tip mafiot a apărut în urmă cu trei săptămâni şi a fost lansată chiar de colegi de-ai săi de partid. Unii susţineau că politicianul s-ar fi trezit cu cocteiluri Molotov în curtea vilei de pe strada Gheorghe Doja, alţii că atacul s-ar fi comis la casa fiului său mai mare, Călin Popa (foto), câteva străzi mai încolo.

În ambele cazuri, atacul era pus pe seama clanului Neguş şi a unui conflict apărut după ce, la începutul lunii septembrie, interlopii ar fi fost daţi afară din clubul Black Eagle. Localul, situat în pasajul Vulturul Negru, e deţinut de fiul mai mare al şefului CJ Bihor şi este păzit de oamenii de ordine ai firmei de pază Bank Security, patronate de celebrul Grecu, pe numele său Mihai Gabor, consilier local în Sântandrei, cununat în 2009 de fiul cel mare al preşedintelui CJ cu cea de-a doua şi actuala sa soţie, Evelyna. De atunci, cei doi au rămas în relaţii apropiate, iar la ultimele alegeri Grecu a părăsit barca PNG şi a trecut la PNL, candidând apoi la Primăria comunei şi la Consiliul Local, ca liberal.

Provocare

Legat de incidentul din Black Eagle, sursele BIHOREANULUI spun că bătăuşii lui Neguş l-ar fi provocat intenţionat, pentru a-i goni pe clienţi, iar când au fost daţi afară de oamenii de ordine, au aruncat cu sticle înspre local, promiţând răzbunare.

Dacă atacul "anunţat" s-a şi produs, nu e clar. Căci deşi despre el vorbesc atât apropiaţi ai familiei, cât şi bătăuşi din oraş, Cornel Popa îl neagă şi, în plus, nici el şi nici fiul său nu au depus vreo reclamaţie la Poliţie. Mai mult, nici proprietăţile celor doi nu poartă urmele vreunui incendiu provocat.

Hoţii pe deal

Liderul PNL Bihor a avut, în schimb, alte neplăceri. A fost călcat de hoţi, de o manieră nepracticată până acum. Indivizii au intrat în curte escaladând uriaşul gard, iar apoi au pătruns în casă topind cu o lampă de benzină plasticul de la geamurile termopan, în dreptul mecanismului de închidere, pe care, mai apoi, l-au deschis cu un cârlig.

Hoţii au stat doar câteva minute la parterul vilei, de unde au luat banii găsiţi în borseta fiului mai mic al politicianului, după care au fugit. Cum spărgătorii nu au făcut deranj, furtul nici nu a fost descoperit decât târziu, când băiatul a observat lipsa banilor, iar soţia preşedintelui CJ a găsit geamul cu rama topită. Este foarte posibil chiar ca membrii familiei politicianului să fi fost acasă în timp ce hoţii operau!

Unul după altul

După cum a aflat BIHOREANUL, Cornel Popa nu e singurul VIP de pe Dealul Viilor care a fost vizitat de spărgători. În aceeaşi perioadă, pe strada Gheorghe Doja au mai fost sparte două vile, aparţinând, se pare, unor oameni de afaceri. Tot atunci au căzut pradă alte două case de pe strada Colinelor, din apropierea Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie. Aici, spărgătorii au intrat în vila unui funcţionar bancar, folosind aceeaşi metodă ca la Cornel Popa. Au intrat întâi pe un geam la subsolul clădirii şi au luat banii din maşina parcată acolo, după care au urcat la parter, plecând în final cu ce le-a căzut în mână. Indivizii erau clar versaţi căci, deşi omul avea camere de supraveghere, le-au ocolit cu grijă şi au umblat cu capul plecat, pentru a nu fi surprinşi.

Cea de-a doua casă vizată aparţine unui alt personaj cunoscut: culturistul Ion Marin, proprietarul lanţului de săli Gym Mar Strong. La acesta, hoţii au pătruns forţând uşa din spatele casei cu o rangă, iar asta chiar în timp ce sportivul se afla acasă, împreună cu fiica sa, la etajul vilei. Alertat de câinele care lătra agitat în casă, Marin a coborât în curte, dar prea târziu. Spărgătorul fugise. Verificând prin casă, sportivul a descoperit că hoţul n-a făcut o pagubă mare. A luat ce a găsit la vedere, poşeta soţiei cu banii pe care îi avea înăuntru, circa 1.500 lei.

Silenzio stampa

Cele cinci spargeri s-au soldat cu o pagubă totală de 50.000 lei. Cine sunt autorii? Deocamdată nu se ştie. "Sunt cercetări în curs. Mai mult nu pot să vă spun", a comunicat, scurt, şeful Poliţiei Oradea, comisarul şef Alin Haniş, refuzând să facă alte declaraţii.

Discreţia cu care poliţiştii tratează cazul poate fi motivată de faptul că păgubiţii sunt persoane cunoscute. De altfel, incidentele au provocat o adevărată isterie printre locatarii de pe Dealul Viilor, zonă considerată până acum una din cele mai liniştite şi sigure. Acesta este şi motivul pentru care s-au stabilit aici numeroase VIP-uri, ca de pildă Alexander Mudura, proprietarul Lotus Center, Beniamin Rus, patronul companiei Selina, fraţii Micula, fondatorii grupului European Drinks, fraţii Maghiar, acţionari ai Spitalului Pelican, şi mulţi alţii.

Tăcerea Poliţiei poate fi pusă şi pe seama faptului că ancheta merge greu. Nu doar pentru că hoţii au lucrat cu mănuşi, fără să lase urme, ci şi pentru că metoda prin care au reuşit să intre în casă - folosind o lampă de petrol pentru a ajunge la sistemul de închidere a geamurilor termopan - este una care n-a mai fost întâlnită în Bihor. Ceea ce, după cum spun sursele BIHOREANULUI, conduce la bănuiala că infractorii nu ar fi de-ai locului.

Sigur e doar că furturile de pe Dealul Viilor s-au oprit după o săptămână, înainte ca poliţiştii să prindă urma hoţilor, care par să fi dispărut. Măcar de nici nu s-ar întoarce...


"Într-adevăr, au intrat hoţii la mine în casă, dar nu doresc să vorbesc despre asta"

Cornel Popa, preşedintele CJ Bihor


05 Doru Popa.jpgGHINION
Lăsat fără telefon

Spargerea de la vilă nu a fost singura neplăcere provocată în această perioadă familiei preşedintelui Consiliului Judeţean, Cornel Popa. Băiatul său mai mic, Doru Popa (foto), cel pe care spărgătorii l-au lăsat fără banii din borsetă, a mai fost victima unor hoţi. Recent, în timp ce se afla într-un local, tânărul a rămas fără telefonul mobil. Băiatul a reclamat incidentul la Poliţie şi, spre norocul lui, autorul furtului a fost prins câteva zile mai târziu. Individul vânduse telefonul la o casă de amanet, de unde a şi fost recuperat de poliţişti şi predat proprietarului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
brut
Asta ii un avertisment bun pentru toti patroni sa nu mai faceti contracte cu Banc security daca nu vreti sa patiti la fel!
Postat 07 Octombrie 2013, 13:29 de brut
cioban
Am ramas fara cuvinte....Grecu ce-ai ajuns....?ce sa va mai faca Romi Negus sa luati masuri?
Postat 06 Octombrie 2013, 21:01 de cioban
uzi
Grecu ai ajuns de rasu lumi, Romi Negus iti terorizeaza Nasu?acuma cateva zile l-o fugarit pe Porcu si i-o spart masina de interventie Banc securyti....maine poimaine urmezi tu iau-o ca si o promisiune nu ca si o amenintare taranule!
Postat 06 Octombrie 2013, 15:04 de uzi
hotii
daca il lua pe POPA CORNEL cu ei ,macar facea un bine judetului BIHOR ,NE SCAPA DE CEL MAI SLAB SI INCOMPETENT presedinte de C.J postrevolutionar,am ajuns sa vedem cum se fura hotii intre ei!!!!
Postat 03 Octombrie 2013, 18:15 de bihorul
ciordel popa si haiducii
mi o spus un militian ca lui ciordel popa i s a furat 300 milioane lei vechi, la cit a furat ciordel astia s bani de seminte pt el, plus aurul, iar la cit aur avea ciordelas, cel putin dupa cite spunea militianu ai zice ca pagubitul era cel putin bulibasa........ zicea ca hotii s persoane din anturaj, au intrat cu cheile pe care le au furat de la ciordelas. Pacat ca nu i au spart pe toti mafiotii, ticalosii si parvenitii care si au tras vile pe dealu viilor incepind cu micula...
Postat 03 Octombrie 2013, 17:08 de ciordel
nu erau hoti!
Dar nu erau hoti! erau haiduci...
Postat 03 Octombrie 2013, 13:55 de Andri Popa
Oare
Din ,, fericire,, hotii nu sau intalnit cu proprietarii acestora cat timp erau in casa si actionau. Cine stie ce s-ar fi putut intampla. Intra peste noi in case, apartamente, sa fure un telefon sau un ceas...
Postat 03 Octombrie 2013, 11:43 de Liviu
:::::::::::::::::
Toti parvenitii si-au tras vila.
Postat 02 Octombrie 2013, 21:31 de ?????
intrebare
Credeti ca au fost hoti??? Poate au fost serviciile tehnice-operative ori ale SRI, ori ale DIICOT ori ale DNA. Poate acesta a fost pretextul ca sa instaleze ceva in casa. Ia ganditi-va la acesta posibilitate.
Postat 02 Octombrie 2013, 19:46 de gigi
nici un articol despre cum inghetam in apartamente?
il deranjeaza pe sefu' oare? scrie-ti ceva acolo da-l in colo ca doar are fundul tabacit de atata pupat ?
Postat 02 Octombrie 2013, 18:52 de oradean
hotii din nufaru
va dau eu un pont.hotii sunt fratii Herle adrian si cristian si inca 2 baieti din nufaru!!mai mult nu zic ca imi pun viata in pericol
Postat 02 Octombrie 2013, 14:29 de marius
Vai de noi
Ce sa spuna Hanis??? Le duci infractoru si vine procuroru si spune lasa-l ma ca e baiat bun si mi-a umplut buzunaru....Oradea nu are politisti profesionisti ,doar niste spagari betivi si barfitori notorii...Daca ai articula c-un par in cap hotul, sigur te-ar chinui pe la parchet,,,,da-va dreacu...
Postat 02 Octombrie 2013, 10:30 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON