URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2019, 14:15

Ivanov nu a ratat ocazia: În timpul discursului lui Bolojan, individul a aruncat cu mesaje anti-politicieni (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incident în timpul discursului Ilie Bolojan la festivităţile ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la eliberarea Oradiei. Daniel Constantin Ivanov, individul care zilele trecute a lipit mesaje anti PNL pe diverse instituţii din oraş, inclusiv pe sediul Poliţiei Locale, a aruncat o pungă plină cu manifeste anti politicieni.

"E un mesaj pentru toate partidele politice", a strigat Ivanov, care a apărut, din mulţime, într-un tricou cu un mesaj de genul "Jos Corupţia".

Bolojan şi-a întrerupt pentru o clipă discursul, făcând apel la calm. "Dragii mei, este o zi de sărbătoare şi orădenii sunt oameni civilizaţi. Vă mulţumesc pentru asta", a spus primarul de Oradea, în aplauzele mulţimii.

Punga cu hârtiuţe a fost ridcată imediat de jandarmi, însă mai multe manifeste au fost răspândite de vânt prin Piaţa Unirii.

Pe mesajele purtate de vânt prin Piaţa Unirii scria data, dar şi numele autorului Daniel Ivanov: "Mesaj pentru politicieni. Ce aţi făcut din ţara noastră??? / De 30 de ani doar aţi furat!!! / Ce aţi făcut din ţara noastră??? / De 30 de ani aţi demolat!!! /  Ce aţi făcut din ţara noastră??? / De 30 de ani aţi destrămat!!! / Ce aţi făcut din ţara noastă??? / De 30 de ani ne-aţi alungat!!! / Ce aţi făcut din ţara noastră???", arătau fluturaşele.

În acest timp, Ivanov a fost ridicat din mulţime şi dus la sediul Jandarmeriei, unde a fost sancţionat cu amendă de 1.000 lei.

Daniel Ivanov luat de jandarmi

După cum BIHOREANUL a mai scris, Daniel Constantin Ivanov este un individ cu mai multe internări forţate la spitalul de psihiatrie în trecut, acelaşi care, în luna ianuarie a lipit abţibilduri similare cu chestorul Liviu Popa şi cu avocatul Răzvan Doseanu pe clădirile din oraş, iar săptămâna trecută a făcut acelaşi lucru, dar cu mesaje la adresa PNL, inclusiv pe sediul Poliţiei Locale.

Elena Marinescu, Adelina Ile

Vezi mai jos momentul în care Ivanov a aruncat fluturaşii, la minutul 15.05.

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Final spectaculos pentru centenarul Oradiei: Andra a cântat „tradițional”, soldaţii s-au retras cu torţe, iar artificii au fost tricolore (FOTO / VIDEO)

Centenar din dronă: Cum s-a văzut din aer parada militară organizată în centrul Oradiei (FOTO)

Ilie Bolojan la 100 de ani de la eliberarea Oradiei: "Noi, românii, nu prea am reuşit să construim instituţii" (FOTO / VIDEO)

Defilare militară nemaivăzută în Oradea, cu TAB-uri, tunuri, elicoptere Puma şi cavaleria Jandarmeriei, dar fără MIG-uri (FOTO / VIDEO)

Zi superbă, organizare ireproşabilă, două incidente şi un singur politician aplaudat – primarul Bolojan (FOTO)

LIVE TEXT. Centenarul eliberării Oradiei: Descoperă alături de BIHOREANUL cele mai spectaculoase momente ale festivităţilor (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Replica
Unde este respectarea dreptului la opinie inscrisa in Constitutia ROMANIEI? NICAIERI! UN PATRIOT adevarat este intodeauna impotriva guvernului sau care-i restrange drepturile si libertatile ... Citat de Paul Abeey ziarist american care a demonstrat impotriva razboiului din Vietnam si a restrangeri drepturilor cetatenilor americani. Jandarmeria romana a actionat legal si in exces de zel si mai era putin si incepea si conflictul cu cetatenii acolo adunati, la intrarea in Piata Unirii de pe strada de unde s-a venit de la statuia generalului Traian Mosoiu cetateni s-au inghesuit si ar fi vrut ca sa fie mai aproape de oficialitati, dar Jandarmeria romana i-a indrumat spre strada Iuliu Maniu spre stanga si nu au dat voie si spre partea dreapta , spre Biserica cu Luna.O femeie cu copil in brate si cu caruciorul copilului impreuna cu sotul care ducea plase de cumparaturi de la piata , au fost nevoiti ca sa inconjoare Piata Unirii ca sa ajunga acasa pe Strada Iuliu Maniu dincolo de Biserica cu Luna pentru ca nu au fost lasati de Jandarmerie . Un miciman jandarm cu gura mare i-a apostrofat pe toti cetateni prezenti acolo sa circule si sa nu stationeze iar cativa cetateni au reactionat si comentat intreband `De ce striga asa tare ? iar niste jandarmi tineri aflati in post au zis `` vedeti vedeti sa nu va si bata si pe voi pana la urma!RUSINE JANDARMERIA ROMANA pentru asemenea oameni care sunt in randurile voastre! Daniel Constantin Ivanov si-a exprimat o opinie a unui roman patriot, daca acesta ar fi presedintele unei organizatii civice neafiliata niciunui partid asemeni Vestelor galbene din Franta ,atunci Jandarmeria Romana nu ar mai fi asa de recalcitranta si nentelegatoare cu cetateni la asemenea adunari publice!:))=))! Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 23 Aprilie 2019, 11:59 de Romanul_Simplu
Semne
La ce articol l-au incadrat pentru suma de 1000 lei? Ce bine ca oradenii sunt totusi civilizati si docili.Nu e vorba de mindcontrol,sunt doar efectele dezvoltarii.Revelatia nu poate veni de la un ins cu antecedente psihice,care intra in conflict cu ordinea de drept.Civilizatia de acum 2000 ani i-ar fi aplicat un crucifix,deci 1000 lei e o varianta salvatoare
Postat 20 Aprilie 2019, 20:07 de excalibur
amendat?
De ce sa fie amendat? Omul si-a spus oful. Ca, poate nu era momentul sau locul? Niciodata nu e momentul si niciunde nu e locul, cand ceva deranjeaza. Poate e cand politicienii nu sunt si nici poporul nu e.....ala o fi momentul si locul o fi in padure? Pana la urma e un incident minor si nu trebuie exagerat. Mai trebuie si o schimbare de atitudine. Daca ar veni Iliescu acum, oare, toti ar ovationa?
Postat 20 Aprilie 2019, 14:31 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON