URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Martie 2020, 12:43

ITM Bihor „închide” ghișeele. De luni, se vor putea transmite solicitări numai prin e-mail, fax sau prin poştă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De săptămâna viitoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor închide relațiile cu publicul la sediu. Conducerea instituţiei anunţă că, în contextul alertei privind noul coronavirus şi pentru a evita contactul direct între persoane, începând de luni, 23 martie, cetăţenii pot trimite solicitări numai prin folosirea mijloacelor electronice sau prin poştă!

Informaţia apare într-un comunicat care menţionează că "răspunsul I.T.M. Bihor să fie transmis tot prin aceleaşi mjloace".

Documentul explică punctual modalitatea de adresare, după cum urmează:

1. În vederea eliberării informaţiilor din baza de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii cu Registrele Generale de Evidenţă a Salariaţilor depuse de angajatori, conform Hotărârii Guvernului nr. 161/2006, Hotărârii Guvernului nr. 905/2017 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, achitarea sumei de 20 lei/document, se va face electronic în contul de Trezorerie al I.T.M. Bihor, respectiv RO07TREZ0765032XXX008761, Cod fiscal: 12324035.

Solicitarea privind eliberarea informaţiilor (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare), copia actului de identitate şi dovada plăţii contravalorii acestora, se vor transmite electronic (e-mail: itmbihor@itmbihor.ro, fax: 0259.407.440).

„Instituţia noastră are posibilitatea transmiterii actelor electronic (e-mail, fax), sau prin poştă”, menționează comunicatul.

2. Pentru obţinerea numelui de utilizator şi a parolei privind transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, agenţii economici au posibilitatea solicitării acestora prin mijloace electronice (e-mail: itmbihor@itmbihor.ro), în baza următoarelor documente:

a) fişier cu extensia .rvs, în vederea transmiterii registrului general de evidenţă a salariaţilor (generat din aplicaţia informatică REVISAL);

b) adresa înaintare registru de evidenţă a salariaţilor (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare);

c) solicitare scrisă pentru eliberarea numelui de utilizator şi a parolei (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare);

d) împuternicire semnată şi ştampilată de angajator, în cazul în care persoana care solicită obţinerea numelui de utilizator şi a parolei este alta decât reprezentantul legal al angajatorului.

e) copie de pe certificatul de înmatriculare;

f) copie a actului de identitate al reprezentantului legal, precum şi a persoanei împuternicite.

Obţinerea numelui de utilizator şi a parolei se face pe adresa de e-mail menţionată de agenţii economici.

3. Pentru semnalarea nerespectării prevederilor Codului Muncii şi respectiv ale Legii Securităţii şi Sănătăţii în Muncă nr. 319/2006, aveţi posibilitatea să uzaţi de drepturile conferite de Ordonanţa nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aspecte ale căror rezolvare potrivit Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii intră în competenţa I.T.M. Bihor.

Sesizarea trebuie să conţină:

- date referitoare la identitatea petentului (numele şi prenumele, adresa de domiciliu şi codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, număr telefon de contact);                     

- datele societăţii în cadrul căreia se semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă (denumire, adresă sediu, adresă punct de lucru);

- orice alte date pe care le consideraţi necesare a fi furnizate în vederea rezolvării speţei în cauză.

Petiţia va fi transmisă pe adresa de e-mail: itmbihor@itmbihor.ro, sau prin fax: 0259.407.440.

„Vă asigurăm de toată solicitudinea în rezolvarea problemei dumneavoastră. Instituţia noastră are posibilitatea transmiterii răspunsului la petiţie prin e-mail, fax sau prin poştă”, arată comunicatul.

4. De asemnea şi celelalte tipuri de documente (informare, solicitări, comunicări) vor fi transmise prin aceleaşi mijloace de comunicare, respectiv pe adresa de e-mail: itmbihor@itmbihor.ro  sau  fax: 0259.407.440.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
acuma se poate online?
fir-ati ai dracu de incompetenti si voi si prefectura ce v-a pastorit, sobolani infecti care ati franat tara asta...ne trebuie pandemie mondiala ca sa vedeti normalitatea
Postat 20 Martie 2020, 14:21 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON