URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
22 Decembrie 2012, 14:16

ISU le recomandă bihorenilor să respecte măsurile de siguranţă de sărbătorile de iarnă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana le recomandă bihorenilor respectarea unor măsuri specifice sărbătorilor de iarnă pentru a evita evenimentele nedorite. Iată-le pe cele referitoare la pomul de Crăciun:

- cumpăraţi bradul cu puţin timp înaintea sărbătorilor şi aveţi grijă să nu se scuture, punându-l într-un recipient cu apă şi ţinându-l în are liber;
- fixaţi-l în condiţii de siguranţă, luând măsuri de împiedicare a răsturnărilor accidentale;
- verificaţi instalaţia de brad din punct de vedere al funcţionării înainte de a o monta pe pom, în cazul detectării unor defecţiuni nu faceţi improvizaţii;
- nu amplasaţi bradul în vecinătatea surselor de căldură deschise (radiatoare, aragaze, reşouri, etc.), sau în imediata vecinătate a pieselor de mobilier, ci la o distanţă suficientă;
- lumânările şi artificiile aprinse trebuie să fie fixate cât mai bine, căci ele ar putea foarte uşor, prin cădere, cauza un incendiu;
- atenţie la artificii, deoarece cozile lor se pot încălzi, iar dacă sunt luate în mână vă pot arde, existând pericolul de a le arunca instantaneu pe mobilă sau pe covoare, provocând incendii;
- evitaţi să puneţi în brad podoabe inflamabile;
- în familiile cu copii, mai ales în timpul Sărbătorilor de Crăciun, păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele;
- un brad de Crăciun instalat în casă şi împodobit cu accesoriile tradiţionale, poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut. Dacă totuşi se produce un astfel de eveniment, acoperiţi-l cât mai urgent cu o pătură udă, pentru a stinge focul;
- nu lăsaţi bradul cu lumânări şi artificii aprinse, instalaţii electrice de împodobire în funcţiune, nesupravegheate.

ISU face câteva recomandări şi în privinţa participării la slujbele religioase:

- Nu blocaţi cu autoturismele proprietate personală căile de acces spre lăcaşele de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă!
- Nu introduceţi în lăcaşul de cult lumânări aprinse şi nu le utilizaţi decât în spaţii special amenajate din afara clădirii!
- Nu forţaţi intrarea în incinta lăcaşului de cult peste capacitatea acestuia!
- Asiguraţi-vă de cunoaşterea căilor de evacuare a persoanelor din clădire, pentru a le utiliza într-o situaţie de urgenţă!
- În cazul producerii unui început de incendiu, păstraţi-vă calmul, nu produceţi panică, nu vă împingeţi şi evacuaţi în ordine spaţiul respectiv, utilizând căile de evacuare marcate!
- Dacă observaţi un fenomen care poate produce o situaţie de urgenţă, anunţaţi personalul administrativ responsabil, fără a produce panică!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON