URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Aprilie 2024, 09:25

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. Aproape toate au fost interceptate (VIDEO)

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. Aproape toate au fost interceptate (VIDEO) sursa foto: Hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iranul a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac cu peste 300 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc. 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a declarat că Iranul a trimis peste 300 de „amenințări de diferite tipuri" către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, conform The Guardian. „Am interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian. Aceasta este o realizare strategică foarte importantă", a spus Adraee.

Într-o postare pe X, purtătorul de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare Israeliene) a oferit informații detaliate privind armele folosite și felul în care s-a apărat Israelul, notează Hotnews.ro.

„Din cele aproximativ 170 de drone lansate de Iran - nici măcar una dintre ele nu a pătruns în statul Israel, deoarece avioanele de luptă ale forțelor aeriene și sistemele de apărare aeriană ale noastre și ale aliaților noștri au interceptat zeci dintre ele. Din cele peste 30 de rachete de croazieră lansate de Iran - niciuna dintre ele nu a pătruns pe teritoriul israelian. Avioanele noastre de război au interceptat 25 de rachete în afara granițelor țării. Din cele peste 120 de rachete balistice, un număr foarte mic a pătruns pe teritoriul israelian, în timp ce restul rachetelor au fost interceptate. Acest număr mic a căzut la o bază a forțelor aeriene din Nafatim și a provocat pagube minore la infrastructură", a informat acesta.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat la rându-i că aproape toate dronele și rachetele lansate din Iran au fost interceptate, adăugând că va convoca duminică o reuniune a liderilor G7.

Liderul american a condamnat atacul și a adăugat că Iranul a fost ajutat de grupări din Yemen, Siria și Irak.

„La indicațiile mele, pentru a sprijini apărarea Israelului, armata americană a deplasat avioane și distrugătoare de apărare împotriva rachetelor balistice în regiune în cursul săptămânii trecute. Datorită acestor desfășurări și a abilității extraordinare a militarilor noștri, am ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care se apropiau”, a declarat Biden, conform aceleiași surse. 

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului.

Cabinetul de securitate al guvernului israelian a autorizat cabinetul de război să ia decizii cu privire la răspunsul Israelului la atacul Iranului, a transmis postul Canal 12. SUA au cerut guvernului de la Tel Aviv să nu lanseze o contraofensivă fără să-i anunțe și pe partenerii americani. Ministerul Apărării din Iran a anunțat că dacă Israelul va riposta, Teheranul va lansa un atac și mai dur și i-a avertizat pe americani ”să stea departe”, după cum notează Digi24.ro.

Iranul a anunțat, prin intermediul misiunii sale permanente la ONU, că atacul asupra Israelului a fost un răspuns la evenimentele din Damasc și că acum „chestiunea poate fi considerată încheiată”.

„Condusă în baza articolului 51 din Carta ONU privind apărarea legitimă, acțiunea militară a Iranului a fost un răspuns la agresiunea regimului zionist împotriva sediilor noastre diplomatice din Damasc. Chestiunea poate fi considerată încheiată. Cu toate acestea, în cazul în care regimul israelian va face o nouă greșeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever. Este un conflict între Iran și regimul israelian, de care SUA TREBUIE SĂ SE ȚINĂ LA DISTANȚĂ”, se arată pe contul oficial de pe X al misiunii permanente a Iranului la ONU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON