URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2012, 14:09

Ionel Bungău, candidat ARD la Senat: "O sală de sport plină înseamnă un spital şi o puşcărie goale"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 58 de ani, arată ca de 45. Fost sportiv de performanţă şi antrenor de lupte greco-romane şi de judo, a devenit cunoscut cu câţiva ani în urmă, ca şef la Direcţia Judeţeană de Sport, iar apoi ca director al Clubului Sportiv Municipal, funcţie în care l-a numit, culmea, un primar liberal.

Intrat în PD în 1996, se recomandă drept un membru din "garda veche" a partidului, dar n-a ieşit în faţă până acum, când a decis să candideze la Senat în colegiul 4 Oradea. Ce l-a determinat la acest pas, într-o perioadă când PDL-iştii nu se prea înghesuie să iasă în public?

Sportul scoate oameni

- Sunteţi om de sport, dar şi om de afaceri. Ce v-a făcut să preferaţi discreţia?

- Risc să par acum lipsit de modestie, dar nu sunt genul care să bată toba că am făcut cutare sau cutare lucru. Mi-a plăcut mai puţin să vorbesc şi mai mult să acţionez, iar apoi să văd că oamenii din jurul meu sunt mulţumiţi şi că avem rezultate împreună.

- Jurnaliştii de sport zic că sunteţi un conducător de club atipic, care în loc să-i stoarcă vistieria scoate din buzunar pentru antrenori şi sportivi, mai ales pentru copii.

- Din păcate, şi în sport sistemul e cam lipsit de resurse, şi tot cam risipitor, iar mie nu-mi place să mă plâng că nu avem bani, iar apoi să nu avem nici rezultate. Mi-a plăcut să împart din ceea ce am şi cu sportivii, fiindcă mă consider şi acum un sportiv. Pe de altă parte, unii copii, dacă n-ar fi avut bani pentru o alimentaţie adecvată, echipamente, transport şi cazare la competiţii, ar fi abandonat şi s-ar fi pierdut. Inclusiv ca oameni, trăgând concluzia că nu merită să munceşti fiindcă nu eşti răsplătit. Am fost, însă, şi exigent, căci în schimb am cerut rezultate, medalii cu acoperire reală, să fie campioni naţionali, componenţi în loturile ţării, să ne reprezinte la campionate europene şi mondiale.

- Dar la ce bun sportul astăzi?

- Sportul aduce beneficii educative, economice, medicale şi sociale. Gândiţi-vă că un copil care se maturizează şi se disciplinează în sport va şti să-şi respecte adversarul, va fi bucuros când învinge, dar învaţă şi să piardă cu demnitate, să nu-l sperie eşecurile şi să continue. În sport, copilul creşte sănătos şi va fi un bun cetăţean. Eu tot spun că o sală de sport deschisă înseamnă un spital şi o puşcărie goale. În plus, sportul aduce şi câştig economic. La finala Cupei Campionilor Europeni la polo, în toată Oradea nu mai găseai liberă o cameră de hotel şi abia găseai una în Felix. Au fost încasări mari, iar o parte din bani au mers şi în bugetul local. La calificările pentru Olimpiadă, la fel: au fost transmisiuni TV în toată Europa, în Brazilia, şi gândiţi-vă la imaginea pe care a adus-o sportul oraşului, o imagine pe care alţii dau bani grei...

PDL, echipă cu PNL?

- În 2008, deşi eraţi pedelist, primarul Ilie Bolojan v-a pus şef la CSM Oradea, supărându-i pe liberalii care şi-ar fi dorit postul, dar mai ales pe fostul primar Petre Filip, care v-a acuzat de "colaboraţionism". De ce aţi acceptat?

- Noi putem fi adversari politici, dar eu nu pot întoarce spatele când e vorba de sport şi de interesele oraşului. Dl Bolojan m-a rugat să vin la CSM pentru că avea încredere în mine. Mi-a spus "Ionele, dacă ţie îţi dau un leu, eu ştiu nu numai că nu rămâne clubul fără leul acesta, ci că mai pui şi tu încă unul". CSM trecea prin momente foarte grele, salariile poloiştilor nu erau plătite de 6 luni, baschetul mai stătea doar în liceul sportiv, practic mi-a dat datorii de plătit. Dar nu puteam fugi sau să mă bucur că adversarul politic nu făcea faţă. Le-am zis colegilor să facă ce vor cu ameninţările lor, căci eu voi accepta rugămintea primarului, ca să ajut oraşul. Cum se ştie, s-au plătit salariile, polo-ul a revenit repede la normal, iar baschetul, care atunci trăgea să moară, aţi văzut, acum face săli pline şi bate cele mai bune echipe.

- La lansarea candidaţilor ARD i-aţi scandalizat, poate, pe colegii mai radicali, afirmând că "echipele nu se fac totdeauna cu aliaţii"...

- Binele comun al celor pe care îi reprezentăm înseamnă mai mult decât orice poveste declarativă. Aşa că mai zic o dată: echipele nu se fac totdeauna cu aliaţii, ci trebuie să fie împreună toţi cei care gândesc pozitiv, pentru că şi cei din partidul meu, şi cei din celelalte partide reprezentăm aceeaşi comunitate. Putem avea alte strategii, dar scopul trebuie să fie comun şi să nu distrugem ce au făcut bun alţii. Eu nu voi pune piedici unui primar numai pentru că nu e din partidul meu.

- În opinia dvs, pentru a guverna mai bine, ce partide ar trebui să se alieze?

- Categoric, cei care gândesc de dreapta: PNL şi PDL. Numai orgoliile unor persoane din conducerea celor două partide ne-au făcut duşmani.

Poţi face o echipă şi fără vedete

- De ce candidaţi acum, când şansele par mai mici ca oricând?

- Mai demult era înghesuială pe candidaturi, şi toată lumea se oferea să te ajute. Acum nu te mai ajută nimeni, şi sigur că rândurile s-au mai subţiat, dar suntem câţiva colegi entuziaşti care merită încredere şi pot să facă bine. Şi Unirea Urziceni a câştigat campionatul la fotbal, acum câţiva ani, fără să aibă nicio vedetă. Aşa şi în politică, poţi face o echipă şi fără vedete.

- Ce intenţionaţi să faceţi ca senator, dacă veţi fi ales?

- Fie că partidul meu va fi la putere, fie că va fi în opoziţie, voi încerca să fac lucruri de bun-simţ şi de folos. Vreau să îmbunătăţim legea sponsorizării, pentru că cea de acum nu îi ajută cu absolut nimic pe cei care sprijină sportul şi cultura, şi legea insolvenţei, pentru că în prezent există o mulţime de firme care nu-şi plătesc partenerii de afaceri, deşi patronii lor n-au nicio problemă cu banii. În plus, mai spun o dată: voi sprijini toate proiectele de dezvoltare a oraşului, pentru că mi-ar plăcea ca pe viitor, când în Oradea va fi din nou un primar de la partidul meu, şi proiectele lui să fie sprijinite de parlamentarii celorlalte partide.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
vai si amar
Domnule economist =))) ca cica asa te numesti,nu te intreb ce facultate ai absolvit, dar sunt curios unde ai terminat liceul? Cand lucrai la Electrometal ca lacatus? :))) De acolo sunt economiile din lacatuserie?...suntem toti curiosi cum de la salopeta de lacatus ai ajuns la costum si cravata
Postat 27 Noiembrie 2012, 21:40 de pisy
Mincinosu' de Bungau
Te lauzi ca ai fost sportiv de performanta si antrenor dar unde sunt medaliile? Unde sunt rezultatele tale ca sportiv? De cate ori ai ajuns in lotul national? Pai daca la tine peroformanta ca sportiv se rezuma la reusitele tale atunci vai si amar de sportul romanesc pe care vrei cica sa il ajuti cu ceva :D
Postat 27 Noiembrie 2012, 21:35 de pisy
hai Steaua :D
Domnu Bungau te'ai impacat cu sora'ta? :D...dk nu atunci nu votam cu asemenea oameni :D...cum sa ajunga in Senat o persoana care a fost arestata de Politie pe aeroport? :D nu'i si asa destula coruptia in tara asta?
Postat 27 Noiembrie 2012, 21:31 de baby
pentru Bungau
Tu vrei sa reprezinti oamenii din Oradea in Senat, dar cine va vota cu tine? Vrei sa procedezi cum ai facut-o cu fostele neveste in numar de 3 fara concubina actuala sa le lasi pe drumuri si fara bunuri? Sau vrei sa ne inveti ce inseamna evaziunea fiscala? Pai, daca tu nu ai declarat ca ai avea vreo firma de unde ai atunci trei case si atatea masini de lux, sau poate is mostenire de la Ineu :D.
Postat 27 Noiembrie 2012, 21:24 de amicu'
Adevărata cale dreaptă: Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” şi anexele lor!
I. ”Astfel, în condiţiile în care funcţionarii publici sunt daţi afară, medicii sunt alungaţi din ţară, iar dascălii sunt umiliţi de preşedintele Băsescu, guvernul Boc înţelege să „economisească” banii munciţi de români, construind săli de sport acolo unde se pare că este cea mai mare nevoie de ele: în mijlocul câmpului! Un astfel de exemplu se găseşte în satul Petrileni, comuna Rieni, locul de baştină al unui ilustru lider al PD-L, membru în actualul Guvern. [n.a.: Vasile Blaga]” - Ioan Mang 19 August 2010. 1. Don Bungău: pe când o sală de sport plină la Petrileni? 2. O concluzie firească: Good luck USL Bihor. Good luck dr. BODOG FLORIAN. Keep going!
Postat 25 Noiembrie 2012, 11:54 de stefan
tutu
sa ne povesteasca Bungau cum ia prezentat lu Marcela si cum a puso la masa la restaurant cu cele 2 amante iar pe urma sa nu fie scandal in familia lui ia cumparat in puli de catel sa-l inlocuiasca
Postat 24 Noiembrie 2012, 16:30 de mutu
jegu de bungau
Si cand ii vezi fata la Bungau poti sa iti dai seama ce fel de om de kkt ii..... Nu`i destul ce a facut cu sportu oradean, vrea sa puna si oradea pe butuci ! Si mai pomeneste de experienta si intelepciune.
Postat 24 Noiembrie 2012, 01:27 de sandu
jegu de bungau
Si cand ii vezi fata la Bungau poti sa iti dai seama ce fel de om de kkt ii..... Nu`i destul ce a facut cu sportu oradean, vrea sa puna si oradea pe butuci ! Si mai pomeneste de experienta si intelepciune.
Postat 24 Noiembrie 2012, 01:27 de sandu
Si traseismul e un sport
Bolojan nu l-a pus sef la CSM, ci l-a mentinut in aceasta functie data deja de PDL cu mai mult timp inainte. Bungau nu a facut alceva decat sa mearga la Bolojan si sa-i spuna ca el nu e decat un PDL-ist vopsit temporar, pentru ca el este un traseist total, fiind un om de afaceri de succes care face evaziune fiscala cu motorina, petrol, pacura si uleiuri de tot felul. Iar taseul a fost si ramane PNL-AT, PRM, PNL, PSD, PNL-CD, UFD, AP, PD, PDL si, totodata, vesnic simpatizant USL. Daca ar cunoaste bine limba maghiara ar fi fost si acolo intr-o anumita perioada.
Postat 23 Noiembrie 2012, 18:52 de Uitucul
Principii de la Elena cea cu salile de sport
Asta e teoria cu care Udrea si-a indoctrinat colegii de partid. Daca mergem pe acest principiu, atunci o campanie electorala fara PDL ar insemna cetateni mai fericiti si un parlament mai curat.
Postat 23 Noiembrie 2012, 18:45 de MariePri
aha
aha cate a fufufuf sau au ramas nefufufu de el in PDL :)))
Postat 23 Noiembrie 2012, 18:35 de aha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON