URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2018, 22:57

Iohannis cere înlocuirea guvernului Dragnea-Dăncilă, acest "accident al democraţiei româneşti"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​​Atac extrem de dur, luni, lansat de preşedintele Klaus Iohannis la adresa puterii de la Bucureşti. Şeful statului a declarat, într-o întâlnire cu primarii, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că "lucrurile au luat-o razna", iar "necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care e guvernul Dragnea-Dăncilă" și că "Nu suntem pregătiţi de preluarea preşedinţiei Consiliului UE".

"Nu suntem pregătiţi"

Potrivit HotNews.ro, şeful statului a susţinut că are "o mare îngrijorare" privind anul 2019, când România preia preşedinţia Consiliului UE. "Ştiţi bine că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem faţă rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demişi. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiţi. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", a spus Iohannis.

Preşedintele a criticat Guvernul şi pentru promisiunile pe care le-a făcut primarilor, dar nu s-au îndeplinit, menţionând descentralizarea şi banii.

"Nu numai că nu vi s-a dat o bază mai mare, ba dimpotrivă, s-a făcut acum, recent, aşa-zisa reformă în domeniul fiscal, o mare păcăleală, prin care românilor aparent li s-au dat mai mulţi bani, dar în realitate nu. Iar comunităţile locale, cu certitudine, au pierdut de acolo. Au existat promisiuni că aceste pierderi, care se realizează prin schimbarea impozitării la veniturile salariale, vor fi compensate. În cea mai mare măsură, această promisiune nu a fost îndeplinită. Că majoritatea municipiilor s-au descurcat, vi se datorează şi nu se datorează în niciun caz guvernului. Eu ştiu că primarii de municipii găsesc soluţii. Sunt oameni activi, sunt oameni interesaţi să găsească soluţii şi le găsesc, dar aşa nu se poate continua", a declarat Iohannis.

El a spus că politica, mai ales faţă de comunităţile locale, trebuie să fie făcută transparent, predictibil şi trebuie să fie o politică sustenabilă și că „această veşnică ţopăială fiscală” a ultimelor guverne este ”de prost gust” și „de rău augur”, pentru că îi pune în dificultate atât pe primari, cât și pe ceilalți cetățeni.

"Aduce deservicii majore"

Replica lui Liviu Dragnea nu a întârziat să apară. Acesta susţine că, prin declaraţiile legate de preşedinţia Consiliului UE, Iohannis aduce "deservicii majore" României și că "acest lucru e incalificabil".

Referindu-se la afirmaţia şefului statului privind înlocuirea Guvernului, Liviu Dragnea a spus că Iohannis are "această obsesie din noaptea lui decembrie 2016". "Sunt deja din ce în ce mai mulţi români care nu se mai lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis. De doi ani ne-a minţit, că nu sunt bani de pensii, că nu ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste şi s-a realizat ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Guvernul e pregătit să gestioneze cu succes preşedinţia Consiliului UE", a declarat liderul PSD conform HotNews.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Timea
Intreaba-ti părinții, vor și ei asta????? Fără 60 lei la pensie.
Postat 14 Noiembrie 2018, 00:27 de Sandu1206
susţinem
Domnule Preşedinte! Oricare om cu minte şi care vor schimbări spre ceva bun, toţi care vrem o ţară mai bună, vă susţinem şi NU avem nevoie de un guvern atât de jalnic! JOS PSD!!!!
Postat 13 Noiembrie 2018, 12:01 de Timea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON