URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2017, 19:00

Ioan Mang, bilanţ de unul singur la Consiliul Judeţean: Am rezolvat Muzeul şi o parte din drumuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă în care a prezentat "ce am făcut de la alegeri şi până astăzi" şi pe care a susţinut-o de unul singur în Sala Mare a instituţiei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a vorbit, luni, despre progresele de la Muzeul Ţării Crişurilor, respectiv despre asfaltările şi reabilitările drumurilor din judeţ, susţinând că "mai mult de o treime" din kilometrii promişi în campanie s-au executat deja.

Muzeu, bifat!

Ioan Mang nu a argumentat de ce ţine singur o conferinţă de presă de bilanţ a activităţii conducerii CJ Bihor, spunând doar că preşedintele Pásztor Sandor a ieşit deja într-o conferinţă săptămâna trecută (care nu era, însă, de bilanţ), iar celălalt vicepreşedinte, Traian Bodea, ar urma să o facă în viitor.

Potrivit lui Mang, promisiunile din campanie sunt respectate de conducerea CJ. "Primul obiectiv din campanie era ca, într-un an, să finalizăm lucrările la clădirea Muzeului. Le-am finalizat în 11 luni", a afirmat vicepreşedintele.

Acesta a amintit şi că s-au găsit sursele de finanţare pentru reamenajarea curţii fostei Garnizoane şi pentru echiparea cu mobilier specific expoziţional a Muzeului Ţării Crişurilor. Primul etaj va fi dotat cu mobilier specific, gardul refăcut, respectiv curtea reamenajată, printr-un proiect european prin POR în valoare de 5 milioane euro, al cărui contract urmează să fie semnat la jumătatea lunii august.

Mang a mai spus că etajele doi şi trei ale clădirii vor fi mobilate printr-un proiect RO-HU de 3,5 milioane euro. "Dacă reuşim să finalizăm licitaţiile în această toamnă, în maxim un an şi jumătate vom avea gata tot Muzeul, deci undeva în 2019", a susţinut acesta.

Pe kilometri

În aceeaşi conferinţă, Ioan Mang a vorbit şi despre "al doilea obiectiv mai amplu" pe care l-a prezentat în campanie, şi anume asfaltarea "tuturor drumurilor judeţene de pământ şi de piatră".

Potrivit acestuia, "mai mult de o treime" din totalul acestor drumuri au fost deja făcute. Ioan Mang a prezentat o situaţie comparativă a "realizatului" din 2016 - în care judeţul a fost condus întâi de liberali şi, după alegerile din iunie, de triada UDMR-PSD-ALDE - faţă de cel din primele 6-7 luni ale anului 2017.

"Pot să vă spun următoarele lucruri, anul trecut s-au finalizat 51,6 kilometri de drumuri judeţene, asta însemnând inclusiv stratul de uzură, şi s-au mai pregătit încă 29 kilometri de strat de binder (fără uzură). În acest an, până la mijlocul anului, am finalizat 45 kilometri de drumuri, cu strat binder, plus uzură", a afirmat Mang.

De asemenea, el a precizat că, în total, în 2016, s-au făcut 10,1 kilometri de covor asfaltic, iar anul acesta s-au realizat 16,5 kilometri de covor asfaltic.

Vicepreşedintele CJ nu a detaliat, nici după ce i s-a cerut asta, care sunt drumurile cuprinse în aceste statistici, promiţând că va reveni cu aceste date într-o altă conferinţă de presă.

Planuri de viitor

Mang a vorbit şi despre proiectele viitoare. "Suntem în licitaţie cu drumul Vârciorog-Dobreşti. Aici câştigătorul va trebui să încheie lucrarea până la finalul lui 2018. De asemenea, suntem în pregătirea documentaţiei pentru contractele de finanţare cu cele prinse pe PNDL 2, adică Sâmbăta-Dobreşti-Roşia. De asemenea, Beiuş-Roşia-Aştileu", a adăugat vicepreşedintele CJ.

De asemenea, acesta a menţionat că se lucrează la refacerea proiectului şi reluarea lucrărilor pe drumul Tăşad-Copăcel şi că este "în proiect" drumul Şoimi-Căpâlna. "Am alocat nişte resurse, câte 400.000 lei, pentru proiectele drumurilor Salonta-Tinca şi Vârciorog-Călaţea", a mai spus Mang, promiţând că anul acesta se va finaliza şi drumul Beliu-Tinca-Leş.

În fine, Mang a spus că a vrut să prezinte "în mare" realizările conducerii CJ după primul an de mandat. "Atât Muzeul cât şi drumurile sunt lucrări care nu vin la vale. Sunt lucrări făcute bine", a promis vicepreşedintele CJ, cu "bătaie" la reamenajarea cu probleme a Dealului Ciuperca, făcută de Primăria orădeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON