URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
27 Martie 2020, 12:00

Investiţie de 400.000 lei într-o alee pietonală în faţa Grădinii Zoologice din Oradea, aprobată în Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat pe lista propunerilor votate de orădeni în cadrul programului de bugetare participativă, proiectul de amenajare a unei alei pietonale în faţa Grădinii Zoologice prinde contur după ce, joi, consilierii locali ai Oradiei au aprobat în unanimitate indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Valoarea investiţiei este de 416.049,31 lei (TVA inclus), din care valoarea aferentă lucrărilor de construcţii-montaj este de 315.415,45 lei (TVA inclus), potrivit datelor făcute publice de municipalitate. 

Proiectul vizează porţiunea străzii Matei Basarab cuprinsă între accesul în Grădina Zoologică şi intersecţia cu Bulevardul Decebal. 

Acum strada propusă pentru pietonalizare este de fapt parcare, cu foarte puţin loc disponibil pentru pietoni. În urma implementării proiectului, strada va deveni un spaţiu cu utilizare în comun "shared-space", dând prioritate pietonilor şi bicicliştilor. 

Suprafaţa propusă spre amenajare e de 1070 mp, din care accesul pietonal dalat are 740 mp, iar spaţiile verzi 330 mp.

"Practic, prin acest proiect se va transforma porţiunea carosabilă într-o zonă pietonală pavată, între trecerea de pietoni dintre Parcul Nicolae Bălcescu şi intrarea la Grădina Zoologică, celelalte două străzi carosabile putând prelua fluxul de maşini din acea zonă", a transmis Primăria Oradea. 

Totodată, se vor realiza cadre metalice pentru a creea un traseu care semnalizează intrarea în Grădina Zoologică, acestea având şi rolul de iluminat stradal. În cadrul proiectului se va mai amenaja şi un rastel de biciclete, o cişmea şi se vor monta coşuri de gunoi.

De asemenea, zonele verzi rezultate şi constituite în aliniamente cu arbori (existenţi) ce mărginesc aleea pietonală se vor amenaja cu mixturi de plante perene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Dale
Daca nu va fi cu PORFIR, nici nu va avea rost sa o faca ....a, naspa, nu mai sunt mesterii italieni pe aici ... pai propunem gresie glazurata de exterior, cu insertie de haur :)))
Postat 01 Aprilie 2020, 14:52 de Bigdaddy
Iahim
Acum 15 ani era vorba. Filip și Kiss au teren in Saldabagiu, și le trebuiau terenul de la actuala zoo
Postat 27 Martie 2020, 13:06 de Sandu2100
Fapte marete
Lucrarile,demolarile,investitiile continua neperturbate.Ceea ce e bine.Ceea ce se omite din documentare, sau comunicare,este sursa finantarii.Daca vorbim despre fonduri europene sau excedente locale,chapeau.Daca vorbim despre fonduri din bugetul local sau imprumuturi,am putea fi mai prudenti.Starea de urgenta,in alte limbi, se numeste,lockdown.
Postat 27 Martie 2020, 12:23 de excalibur
Bani cheltuiti
Nu de múlt citeam ca se are in vedere mutarea Zoo in padurea de la Ssldabagiu, ceea ce este o idee grotava. Atuni ce rost are aceasta lucrare? Mai ales ca terenul actualei Zoo va fi construit cu ceva? Doar sa se cheltuie, ca sunt???!!!!
Postat 27 Martie 2020, 12:22 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON