URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
27 Martie 2020, 12:00

Investiţie de 400.000 lei într-o alee pietonală în faţa Grădinii Zoologice din Oradea, aprobată în Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat pe lista propunerilor votate de orădeni în cadrul programului de bugetare participativă, proiectul de amenajare a unei alei pietonale în faţa Grădinii Zoologice prinde contur după ce, joi, consilierii locali ai Oradiei au aprobat în unanimitate indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Valoarea investiţiei este de 416.049,31 lei (TVA inclus), din care valoarea aferentă lucrărilor de construcţii-montaj este de 315.415,45 lei (TVA inclus), potrivit datelor făcute publice de municipalitate. 

Proiectul vizează porţiunea străzii Matei Basarab cuprinsă între accesul în Grădina Zoologică şi intersecţia cu Bulevardul Decebal. 

Acum strada propusă pentru pietonalizare este de fapt parcare, cu foarte puţin loc disponibil pentru pietoni. În urma implementării proiectului, strada va deveni un spaţiu cu utilizare în comun "shared-space", dând prioritate pietonilor şi bicicliştilor. 

Suprafaţa propusă spre amenajare e de 1070 mp, din care accesul pietonal dalat are 740 mp, iar spaţiile verzi 330 mp.

"Practic, prin acest proiect se va transforma porţiunea carosabilă într-o zonă pietonală pavată, între trecerea de pietoni dintre Parcul Nicolae Bălcescu şi intrarea la Grădina Zoologică, celelalte două străzi carosabile putând prelua fluxul de maşini din acea zonă", a transmis Primăria Oradea. 

Totodată, se vor realiza cadre metalice pentru a creea un traseu care semnalizează intrarea în Grădina Zoologică, acestea având şi rolul de iluminat stradal. În cadrul proiectului se va mai amenaja şi un rastel de biciclete, o cişmea şi se vor monta coşuri de gunoi.

De asemenea, zonele verzi rezultate şi constituite în aliniamente cu arbori (existenţi) ce mărginesc aleea pietonală se vor amenaja cu mixturi de plante perene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Dale
Daca nu va fi cu PORFIR, nici nu va avea rost sa o faca ....a, naspa, nu mai sunt mesterii italieni pe aici ... pai propunem gresie glazurata de exterior, cu insertie de haur :)))
Postat 01 Aprilie 2020, 14:52 de Bigdaddy
Iahim
Acum 15 ani era vorba. Filip și Kiss au teren in Saldabagiu, și le trebuiau terenul de la actuala zoo
Postat 27 Martie 2020, 13:06 de Sandu2100
Fapte marete
Lucrarile,demolarile,investitiile continua neperturbate.Ceea ce e bine.Ceea ce se omite din documentare, sau comunicare,este sursa finantarii.Daca vorbim despre fonduri europene sau excedente locale,chapeau.Daca vorbim despre fonduri din bugetul local sau imprumuturi,am putea fi mai prudenti.Starea de urgenta,in alte limbi, se numeste,lockdown.
Postat 27 Martie 2020, 12:23 de excalibur
Bani cheltuiti
Nu de múlt citeam ca se are in vedere mutarea Zoo in padurea de la Ssldabagiu, ceea ce este o idee grotava. Atuni ce rost are aceasta lucrare? Mai ales ca terenul actualei Zoo va fi construit cu ceva? Doar sa se cheltuie, ca sunt???!!!!
Postat 27 Martie 2020, 12:22 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON