URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Aprilie 2024, 08:30

Investim în sănătatea orădenilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orașul Oradea s-a angajat într-o serie de politici și inițiative de sănătate publică menite să promoveze bunăstarea și să asigure accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii săi. Prin intermediul unei strategii concrete și al unui angajament ferm față de sănătatea comunității, Primăria Oradea și-a propus să investească într-un sector vital, astfel încât cetățenii să aibă posibilitatea să ducă o viață sănătoasă și să se bucure de o calitate ridicată a vieții.

Una dintre componentele centrale ale acestei strategii este investiția în infrastructura medicală. Orașul alocă resurse semnificative pentru modernizarea și extinderea spitalelor și policlinicilor existente, astfel încât acestea să fie echipate cu tehnologie de vârf și să ofere servicii medicale de înaltă calitate. De asemenea, Primăria se concentrează pe atragerea de specialiști medicali cu înaltă calificare pentru a lucra în Oradea, asigurându-se că locuitorii orașului vor beneficia de experiența și expertiza profesională medicală necesară.

Primăria Oradea a finalizat anul trecut reabilitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar în acest an are în plan investiții pentru amenajarea parcării supraetajate a spitalului, a ambulatoriului integrat al acestuia, dar și a Staționarului II de pe strada Corneliu Coposu.

Nu în ultimul rând, Primăria Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, se pregătește să facă un pas semnificativ în combaterea bolilor infecțioase prin construirea unui nou spital specializat în acest domeniu. Acest proiect reprezintă o investiție crucială pentru sănătatea comunității, având în vedere creșterea preocupărilor legate de bolile contagioase și pandemiile globale. Cu pandemii precum gripa aviară, SARS, gripa porcină și, cel mai recent, Covid-19, o astfel de instituție devine esențială pentru pregătirea autorităților și răspunsul acestora la amenințările tot mai frecvente la adresa sănătății publice.

Subliniem faptul că locuitorii din Oradea și din zonele învecinate vor avea acces la îngrijiri medicale specializate pentru boli infecțioase fără a fi nevoiți să călătorească în alte orașe sau regiuni. Nu în ultimul rând, acest nou spital, care va fi construit pe strada Vlădeasa, va fi un real stimulator al economiei locale. Atât construirea acestuia cât și operarea sa vor genera oportunități economice pentru comunitatea locală, creând locuri de muncă în construcții, servicii, sau în întreținere și administrare medicală.

Având un spital specializat în boli infecțioase construit după cele mai înalte standarde, Oradea își va consolida reputația de centru medical de încredere și va atrage recunoașterea atât la nivel național, cât și internațional, pentru angajamentul său față de sănătatea publică.

Florin Birta, primarul Oradiei

(advertorial PNL)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON