URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Martie 2020, 10:55

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie foto: CNN
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O familie din California a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona labradorul care a salvat viața soției în timpul unei excursii.

Totul pentru Marley

Soții Davind și Alicia Tschirhart din Escondido au plătit 50.000 de dolari pentru clonarea câinelui lor, Marley.

Cuplul a cheltuit de sute de ori mai mult pentru a-și clona câinele decât ar fi plătit dacă și-ar fi cumpărat un cățel din aceeași rasă convins fiind că acesta a salvat viața Aliciei în timpul unei drumeții.

"Se întâmpla în 2014, când Marley avea 12 ani și Alicia era însărcinată în patru luni. L-am văzut deodată pe Marley cum a sărit în fața mea și a început să zgârie pământul în locul în care Alicia întindea mâna", a declarat pentru CNN David Tschirhart.

Marley a sărit să alunge un șarpe cu clopoței ascuns în iarbă.

„Văzusem un băț mare și am încercat să îl ridic, nici măcar nu am văzut șarpele până când Marley nu a apărut”, a povestit Alicia.

Dacă reptila ar fi mușcat-o pe aceasta, cel mai probabil femeia și-ar fi pierdut viața pentru că veninul își face efectul în câteva minute, iar familia se afla departe de orice punct de ajutor.

Marley, a murit doi ani mai târziu, răpus de cancer, dar soții Tschirhart nu s-au împăcat cu ideea.

Soții și-a clonat labradorul apelând la o firmă de profil și spun acum că Ziggy, noul cățel este identic cu bătrânul Marley.

„Are aceeași personalitate, se joacă la fel, preferă aceleași jucării”, a declarat Alicia.

„Moda” clonării

Clonarea lui Marley este departe de a fi un caz singular. În anul 2009 câinele de urmă Trakl folosit de salvatori pentru a descoperi victimele de sub dărâmăturile turnurilor gemene în urma atentatelor din 11 septembrie a fost clonat în 5 căței, iar în urmă cu doi ani actrița Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi căței din patrupedul său preferat.

Considerată de o parte a comunității științifice ca neetică, metoda clonării presupune prelevarea de țesut de la animalul încă în viață sau decedat de scurt timp.

Apoi, o celulă din materialul genetic prelevat este introdusă într-un ovul din care a fost extras nucleul, care devine apoi embrion.

Ulterior embrionul, care începe să crească, este transferat unei mame surogat unde se dezvoltă într-o perioadă de gestație normală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON