URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
02 Martie 2020, 10:55

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie foto: CNN
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O familie din California a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona labradorul care a salvat viața soției în timpul unei excursii.

Totul pentru Marley

Soții Davind și Alicia Tschirhart din Escondido au plătit 50.000 de dolari pentru clonarea câinelui lor, Marley.

Cuplul a cheltuit de sute de ori mai mult pentru a-și clona câinele decât ar fi plătit dacă și-ar fi cumpărat un cățel din aceeași rasă convins fiind că acesta a salvat viața Aliciei în timpul unei drumeții.

"Se întâmpla în 2014, când Marley avea 12 ani și Alicia era însărcinată în patru luni. L-am văzut deodată pe Marley cum a sărit în fața mea și a început să zgârie pământul în locul în care Alicia întindea mâna", a declarat pentru CNN David Tschirhart.

Marley a sărit să alunge un șarpe cu clopoței ascuns în iarbă.

„Văzusem un băț mare și am încercat să îl ridic, nici măcar nu am văzut șarpele până când Marley nu a apărut”, a povestit Alicia.

Dacă reptila ar fi mușcat-o pe aceasta, cel mai probabil femeia și-ar fi pierdut viața pentru că veninul își face efectul în câteva minute, iar familia se afla departe de orice punct de ajutor.

Marley, a murit doi ani mai târziu, răpus de cancer, dar soții Tschirhart nu s-au împăcat cu ideea.

Soții și-a clonat labradorul apelând la o firmă de profil și spun acum că Ziggy, noul cățel este identic cu bătrânul Marley.

„Are aceeași personalitate, se joacă la fel, preferă aceleași jucării”, a declarat Alicia.

„Moda” clonării

Clonarea lui Marley este departe de a fi un caz singular. În anul 2009 câinele de urmă Trakl folosit de salvatori pentru a descoperi victimele de sub dărâmăturile turnurilor gemene în urma atentatelor din 11 septembrie a fost clonat în 5 căței, iar în urmă cu doi ani actrița Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi căței din patrupedul său preferat.

Considerată de o parte a comunității științifice ca neetică, metoda clonării presupune prelevarea de țesut de la animalul încă în viață sau decedat de scurt timp.

Apoi, o celulă din materialul genetic prelevat este introdusă într-un ovul din care a fost extras nucleul, care devine apoi embrion.

Ulterior embrionul, care începe să crească, este transferat unei mame surogat unde se dezvoltă într-o perioadă de gestație normală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON