URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2016, 17:50

Îngrijorător: Doar 42,5% dintre elevii bihoreni au obţinut note de trecere la simularea Evaluării Naţionale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, rezultatele simulării Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a opta din judeţ. Datele oferite de acesta sunt cel puţin îngrijorătoare.

În Bihor, doar 42,51% dintre cei 5.485 de elevi de clasa a opta care au susţinut simularea au reuşit să obţină medie de trecere, adică peste 5. Cele mai proaste rezultate s-au înregistrat la examenul de matematică. "Pe discipline, rata de promovabilitate a examenului a fost 56,21% la limba şi literatura română, 28,23% la matematică, respectiv 73,55% la limba maternă", a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

La simulare au fost şi câteva note de 10: nouă la limba română, patru la limba maternă, dar niciuna la matematică.

În schimb, Alin Novac Iuhas se aşteaptă ca procentul să crească destul de mult, în vară, când elevii clasei a opta vor susţine examenul propriu zis. De altfel, răspunzând la întrebările jurnaliştilor, şeful IŞJ Bihor a spus că, în 2015, procentul de succes la simularea Evaluării Naţionale a fost de 47%, iar la examen acesta a crescut la aproape 80%.

"Bineînţeles, procentul de promovabilitate nu mă mulţumeşte, mi-aş şi dorit să fie unul mai mare, dar este un punct de plecare. În urma acestor rezultate, fiecare şcoală în parte va întocmi un plan de măsuri astfel încât procentul să fie altul la examenul propriu zis", a spus Alin Novac Iuhas.

De altfel, în conferinţa de presă, inspectorul şef le-a şi găsit nişte scuze elevilor care nu au reuşit să treacă de simulare, spunând că probabil aceştia au fost influenţaţi şi de faptul că s-au aflat pentru prima oară în faţa unui astfel de examen, pe care l-au dat în săli dotate cu camere de supraveghere. "Aceste note nu se trec în catalog decât la cererea scrisă a elevilor", a mai precizat Novac Iuhas.

Pe de altă parte, şeful IŞJ Bihor a mai anunţat că, săptămâna viitoare, începând din 7 martie, peste 8.000 de elevi de clasele a XI-a şi a XII-a din Bihor vor participa la simularea examenului de Bacalaureat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cine-i de vina?
Nu se mai face scoala.Pe parinti ii intereseaza cum sa se stranga bani de 8 martie pentru ,,chiulul profelor,,.Profesorii nu stiu cum sa se termine ora mai repede ca sa-l ia pe ,,idiotul,,din banca in particular pentru 50-60 ron pt 1 ora si jumatate.Chiar nu vede nimeni ca se duce la dracu tot invatamantul.
Postat 07 Martie 2016, 12:53 de adevarat
La şcoală
Se învaţă de toate şi elevii tot proşti rămân.Aceste rezultate prezentate în acest articol vor fi contrazise cu cele ce vor lua elevii la bac peste 4 ani.Să mi explice careva!Vă rog mult!Care i treaba?Subiectele de intrare în liceu sunt mai dificile ca cele de la bac?Sau în liceu elevii,părinţii lor au maaaare grijă să le dea meditaţii ?,după care iau peste 4 ani bacul cu brio!Deci,nu mai înţeleg nimic!Sau nici nu trebuie?Hă hăă!
Postat 06 Martie 2016, 13:02 de crisan
suntem in Grafic!
GRAFICUL UE! POLITICIENII NU AU NICIO VINA! DACA NU AR FI CEI DE ACUM, AR FI ALTII! DACA NU AR FI AUTOHTONI, AR FI CIOLOSISTI!
Postat 06 Martie 2016, 12:11 de ADINA
De ce ar învăţa copiii de astăzi ... ???
De ce ar pierde vremea cu "cartea", când modelele din jur ne arată că se poate reuşii în viaţă şi "fără" ... 80% din clasa politică e semianalfabetă şi lipsită de discernământ, iar restul de 20% mediocră şi oportunistă !!!
Postat 05 Martie 2016, 16:41 de WinDos
bolovan
multumin partidului tara te vrea prost
Postat 05 Martie 2016, 00:25 de pcr
la orele particulare profesorul taie chitanta?
sau totul e la negru???? bani la negru!!!
Postat 04 Martie 2016, 23:18 de ADINA
UITATIVA IN OGRADA ISJ
Vai...ce ingrijorare...da aia de la gojdu ,eminescu cu copii dati la ore cu 60 lei sedinta si aia or fi luat note mici..astea nu le stiti voi controla cei de la inspectorat sau numa ii stiti critica pe colegi vostrii.o adunatura de corupti,tradatori si va sapati unu pe altul in interiorul vostru.vai si amar de invatamantu bihorean!
Postat 04 Martie 2016, 23:11 de invatatorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON