URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Februarie 2024, 20:06

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG (foto: Spitalul Județean; www.pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maternitatea din Oradea a primit un aparat care poate salva viața nou-născuților.

„Asociația pentru micuțul Noel”, un ONG bihorean care sprijină copiii bolnavi, a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență, care include Secția Clinică de Neonatologie și Compartimentul de Terapie Intensivă-Neonatologie, un incubator de ultimă generație, dotat cu masă de resuscitare.

„Prin intermediul acestei sponsorizări, asociația vine în ajutorul nou-născuților care necesită manevre de resuscitare încă din primele momente de viață. Incubatorul Babyroo TN300, primit din partea asociației, este un incubator configurabil, cu funcții de termoreglare de ultimă generație, precum și tehnologii integrate avansate pentru resuscitarea de urgență. Acesta va fi destinat pacienților nou-născuți critici și celor veniți pe lume prin operație cezariană”, a transmis Spitalul Județean, luni, printr-un comunicat de presă.

Maternitatea orădeană mai are patru aparate similare, dar cel primit acum este cel mai modern și va fi folosit în cazuri mai complicate.

Unitatea medicală a mulțumit public ONG-ului pentru sponsorizarea făcută. „Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, transmite mulțumiri Asociației pentru micuțul Noel pentru sponsorizarea generoasă în valoare de 14.000 euro, menționând faptul că acest incubator va contribui semnificativ la acordarea asistenței medicale necesare pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate”, se mai arată în comunicat.

„Asociația pentru micuțul Noel” s-a înființat în anul 2019, iar prima sa reușită a fost să strângă, cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor adunați într-un grup de Facebook (Împreună salvăm vieți), 2,4 milioane de dolari pentru tratamentul unui copil din satul bihorean Curtuișeni, Noel Olyus, care suferă de o maladie agresivă, amiotrofie spinală musculară, și care avea nevoie de tratament în străinătate.

Ulterior, ONG-ul a mai reușit performanța de a strânge milioane de euro pentru alți copii bolnavi de afecțiuni grave sau rare și pentru care salvarea era tot în afara României, la costuri uriașe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Adriana Totorean
Desigur, nu va invat eu sa faceti jurnalism, dar titlul mi se pare un pic nefericit ales. Poate ca rolul ONG-ului respectiv, ar fi putut fi scos un pic mai tare in evidenta.
Postat 06 Februarie 2024, 13:07 de Kid
incubatoare
In sfarsit apare un incubator adevarat, ca in ultima vreme numai incubatoare de afaceri vedeam ca apar.
Postat 06 Februarie 2024, 12:19 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON