URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Februarie 2024, 20:06

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG (foto: Spitalul Județean; www.pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maternitatea din Oradea a primit un aparat care poate salva viața nou-născuților.

„Asociația pentru micuțul Noel”, un ONG bihorean care sprijină copiii bolnavi, a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență, care include Secția Clinică de Neonatologie și Compartimentul de Terapie Intensivă-Neonatologie, un incubator de ultimă generație, dotat cu masă de resuscitare.

„Prin intermediul acestei sponsorizări, asociația vine în ajutorul nou-născuților care necesită manevre de resuscitare încă din primele momente de viață. Incubatorul Babyroo TN300, primit din partea asociației, este un incubator configurabil, cu funcții de termoreglare de ultimă generație, precum și tehnologii integrate avansate pentru resuscitarea de urgență. Acesta va fi destinat pacienților nou-născuți critici și celor veniți pe lume prin operație cezariană”, a transmis Spitalul Județean, luni, printr-un comunicat de presă.

Maternitatea orădeană mai are patru aparate similare, dar cel primit acum este cel mai modern și va fi folosit în cazuri mai complicate.

Unitatea medicală a mulțumit public ONG-ului pentru sponsorizarea făcută. „Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, transmite mulțumiri Asociației pentru micuțul Noel pentru sponsorizarea generoasă în valoare de 14.000 euro, menționând faptul că acest incubator va contribui semnificativ la acordarea asistenței medicale necesare pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate”, se mai arată în comunicat.

„Asociația pentru micuțul Noel” s-a înființat în anul 2019, iar prima sa reușită a fost să strângă, cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor adunați într-un grup de Facebook (Împreună salvăm vieți), 2,4 milioane de dolari pentru tratamentul unui copil din satul bihorean Curtuișeni, Noel Olyus, care suferă de o maladie agresivă, amiotrofie spinală musculară, și care avea nevoie de tratament în străinătate.

Ulterior, ONG-ul a mai reușit performanța de a strânge milioane de euro pentru alți copii bolnavi de afecțiuni grave sau rare și pentru care salvarea era tot în afara României, la costuri uriașe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Adriana Totorean
Desigur, nu va invat eu sa faceti jurnalism, dar titlul mi se pare un pic nefericit ales. Poate ca rolul ONG-ului respectiv, ar fi putut fi scos un pic mai tare in evidenta.
Postat 06 Februarie 2024, 13:07 de Kid
incubatoare
In sfarsit apare un incubator adevarat, ca in ultima vreme numai incubatoare de afaceri vedeam ca apar.
Postat 06 Februarie 2024, 12:19 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON