URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2024, 20:06

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG

Incubator de ultimă generație, cu masă de resuscitare, la Maternitatea din Oradea. Aparatul a fost donat de un ONG (foto: Spitalul Județean; www.pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maternitatea din Oradea a primit un aparat care poate salva viața nou-născuților.

„Asociația pentru micuțul Noel”, un ONG bihorean care sprijină copiii bolnavi, a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență, care include Secția Clinică de Neonatologie și Compartimentul de Terapie Intensivă-Neonatologie, un incubator de ultimă generație, dotat cu masă de resuscitare.

„Prin intermediul acestei sponsorizări, asociația vine în ajutorul nou-născuților care necesită manevre de resuscitare încă din primele momente de viață. Incubatorul Babyroo TN300, primit din partea asociației, este un incubator configurabil, cu funcții de termoreglare de ultimă generație, precum și tehnologii integrate avansate pentru resuscitarea de urgență. Acesta va fi destinat pacienților nou-născuți critici și celor veniți pe lume prin operație cezariană”, a transmis Spitalul Județean, luni, printr-un comunicat de presă.

Maternitatea orădeană mai are patru aparate similare, dar cel primit acum este cel mai modern și va fi folosit în cazuri mai complicate.

Unitatea medicală a mulțumit public ONG-ului pentru sponsorizarea făcută. „Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, transmite mulțumiri Asociației pentru micuțul Noel pentru sponsorizarea generoasă în valoare de 14.000 euro, menționând faptul că acest incubator va contribui semnificativ la acordarea asistenței medicale necesare pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate”, se mai arată în comunicat.

„Asociația pentru micuțul Noel” s-a înființat în anul 2019, iar prima sa reușită a fost să strângă, cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor adunați într-un grup de Facebook (Împreună salvăm vieți), 2,4 milioane de dolari pentru tratamentul unui copil din satul bihorean Curtuișeni, Noel Olyus, care suferă de o maladie agresivă, amiotrofie spinală musculară, și care avea nevoie de tratament în străinătate.

Ulterior, ONG-ul a mai reușit performanța de a strânge milioane de euro pentru alți copii bolnavi de afecțiuni grave sau rare și pentru care salvarea era tot în afara României, la costuri uriașe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Adriana Totorean
Desigur, nu va invat eu sa faceti jurnalism, dar titlul mi se pare un pic nefericit ales. Poate ca rolul ONG-ului respectiv, ar fi putut fi scos un pic mai tare in evidenta.
Postat 06 Februarie 2024, 13:07 de Kid
incubatoare
In sfarsit apare un incubator adevarat, ca in ultima vreme numai incubatoare de afaceri vedeam ca apar.
Postat 06 Februarie 2024, 12:19 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON