URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2021, 17:11

Inclusiv cei din etapa 1 mai aşteaptă: Circa 500 de studenţi de la FMF Oradea nu au mai prins doze de vaccin anti-Covid şi vor fi reprogramaţi

Inclusiv cei din etapa 1 mai aşteaptă: Circa 500 de studenţi de la FMF Oradea nu au mai prins doze de vaccin anti-Covid şi vor fi reprogramaţi Centrul de vaccinare pentru bihorenii din etapa I a fost amenajat în Spitalul Militar din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza vaccinurilor împotriva Sars-Cov-2 îi afectează şi pe cei care fac parte din etapa 1 de vaccinare, cum sunt şi studenţii de la Facultatea de Medicină din Oradea.

Circa 600 de studenţi s-au înscris pe listele persoanelor care doresc să se vaccineze şi trebuiau să fie imunizaţi vineri şi sâmbătă. Cei care au optat pentru ziua de sâmbătă, însă, nu au mai primit prima doză, pentru că, între timp, numărul dozelor de vaccin fiind prea mic, autorităţile au sistat vaccinările, cu excepţia vârstnicilor şi bolnavilor cronici.

"Am primit instrucţiunea că nu vom mai vaccina nici persoanele din etapa 1. Circa 100 de studenţi au apucat să fie vaccinaţi vineri, ceilalţi vor fi reprogramaţi, când vor fi disponibile doze de vaccin", a declarat directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, pentru BIHOREANUL.

În aceeaşi situaţie sunt şi farmaciştii din Bihor, dar şi medici de familie care, de asemenea, erau programaţi la vaccinare după 29 ianuarie.

Pe drumuri degeaba

Puşi pe drumuri degeaba, unii studenţi ai FMF Oradea s-au revoltat. Sub protecţia anonimatului, un tânăr a reclamat BIHOREANULUI că a străbătut 200 de kilometri ca să ajungă sâmbătă la Spitalul Militar din Oradea, unde trebuia să fie imunizat împotriva Covid-19, şi abia după ce a ajuns şi a aşteptat în curtea unităţii medicale, alături de alţi colegi, a aflat că nu va mai primi doza de vaccin.

"După o perioadă lungă de aşteptare, un reprezentant al spitalului ne-a anunţat că au primit ordin de la DSP să sisteze vaccinarea studenţilor. De ce? Nu am primit răspuns la această întrebare. Acest lucru mi se pare inadmisibil, măcar să ne anunţe din timp, să nu mai venim, având în vedere că încă suntem în "sfânta sesiune" şi puteam folosi timpul pierdut pentru a învăţa", a spus studentul.

Aceste situaţii confuze au apărut şi pentru că, în niciuna dintre declaraţiile de presă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sau coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, nu au declarat explicit că vaccinări nu se mai fac nici măcar pentru cei din etapa 1, lăsând să se înţeleagă că au fost amânaţi doar lucrătorii esenţiali din etapa a doua.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON