URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Octombrie 2018, 11:41

Început de stagiune a Trupei „Iosif Vulcan” la sala Arcadia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Domnişoara Iulia"

Premiera "Domnişoara Iulia" de Strindberg a marcat începutul stagiunii 2018-2019 a Teatrului "Regina Maria". Producţia Trupei "Iosif Vulcan", găzduită la sala Arcadia, este şi debutul profesionist în România al tânărului regizor orădean Alexandru Weinberger-Bara.

"Domnişoara Iulia" este unul din cele mai faimoase texte de teatru ale lumii. Are în prim-plan un joc erotic plin de senzualitate şi pasiune, între doi tineri de condiţii sociale complet opuse. Iulia este fiică de conte, Jean e valetul tatălui ei. Amândoi sunt traumatizaţi de umbra tiranică a acestui stăpân nevăzut. În noapte de Sânziene, sub cerul verii, Iulia şi Jean încearcă să-şi câştige, prin iubire, libertatea. Dar hamurile îi ţin prea legaţi de locul în care se află...

Piesa lui Strindberg nu e doar o aventură erotică, ci şi o radiografie a transformărilor sociale. O ţesătură din "petice de suflet", cum scrie autorul. Iulia e privită niţel misogin, Jean e prezentat ca un macho fără scrupule – asta ne duce cu gândul la biografia ciudată a lui Strindberg. Dramaturgul a avut trei neveste, a fost mereu dezamăgit în dragoste, a fost pasionat de alchimie, fotografie şi pictură. Sigur, ceva din viaţa lui a intrat şi în povestea de aici.

Alexandru Weinberger-Bara a conturat prin actorii Anda Tămăşanu, Sorin Ionescu şi Lucia Rogoz un trio de caractere puternice, răzvrătite, jucăuşe, dând intrigii mai multe sensuri, dincolo de cel prim, profund erotic.

Următorul spectacol "Domnişoara Iulia" se joacă la sala Arcadia joi, 18 octombrie, de la ora 19.     

"O poveste foarte simplă"

Tot la sala Arcadia se reiau reprezentaţiile piesei "O poveste foarte simplă" de Maria Lado, în regia Elvirei Rîmbu, un spectacol adresat şi copiilor, dar şi adulţilor.

Alegoria fermecătoare şi emoţionantă a Mariei Lado vorbeşte despre iubire şi onestitate, prietenie şi bucuria de a trăi. În distribuţie s-au făcut recent două înlocuiri: Anda Tămăşanu joacă rolul Daşei, iar Gabriela Codrea pe cel al Stăpânei.

"O poveste foarte simplă" se va juca la sala Arcadia miercuri, 17 octombrie, de la ora 19.

***

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 12:00-18:00, în weekend între orele 10:00-13:00, dar şi cu o oră înainte de spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON