URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Martie 2016, 10:32

Începe Săptămâna Poliţiei Române. De ziua lor, poliţiştii bihoreni se iau la bătaie în Piaţa Unirii

Copiii şi liceenii se întrec, zilele acestea, în piese de teatru şi crearea unor afişe cu mesaje preventive, vor concura pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar, iar cei mai norocoşi vor putea chiar să-i însoţească pe oamenii legii în misiuni, ca poliţişti pentru o zi. Sunt doar câteva din acţiunile care debutează joi, 17 martie, la Oradea, în cadrul Săptămânii Poliţiei Române, organizate în preambulul Zilei Poliţiei Române, sărbătorită anual pe 25 martie.

Între evenimentele desfăşurate în această perioadă se numără Cupa Poliţiei Bihorene la fotbal, la Baza 5x5 din Ioşia, dar şi campanii tematice precum "Poliţist de ordine pentru o zi". Una dintre cele mai interesante activităţi va fi miercuri, 23 februarie, începând cu ora 11, la sediul Poliţiei Rutiere din Centrul Civic şi se va numi sugestiv "Şofer de TIR pentru o zi".

"Pe platoul din faţa instituţiei va fi amplasat un autotren, care va putea fi observat îndeaproape de liceeni. Poliţiştii rutieri, alături de câţiva şoferi de tir profesionişti le vor demonstra practic, elevilor, de la volanul autotrenului, pericolele care se pot ivi în timpul deplasării cu un astfel de autovehicul, raportat la obligativitatea respectării regulilor de circulaţie de către pietoni şi biciclişti", arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

Manifestările vor culmina vineri, 25 martie, cu deja tradiţionalul spectacol în care oamenii legii îşi vor expune dotările de care dispun, pe ateliere de lucru, vor prezenta demonstraţii de abilităţi canine, demonstraţii tactice şi de dezamorsare a unui colet exploziv. În acest an, spectacolul se va desfăşura în Piaţa Unirii, proaspăt renovată.

Tot pe 25 martie, la Teatrul de Stat "Regina Maria" va avea loc ceremonia de premiere a poliţiştilor cu rezultate profesionale deosebite. În acelaşi cadru festiv vor fi omagiaţi şi poliţiştii recent retraşi din activitate.

La manifestare vor lua parte şi delegaţiile poliţiştilor din Ungaria, Serbia, Polonia, Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, care vor fi prezente în această perioadă în municipiul Oradea, pentru a participa la evenimentele organizate de poliţiştii bihoreni cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
In arteziana ?
Postat 17 Martie 2016, 15:22 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON