URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2012, 11:02

Începe războiul Ţîrle-Popa. Şeful CJ îl acuză pe fostul său lider de partid că face gesturi electorale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva zile după ce preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, i-a solicitat public şefului CJ Radu Ţîrle să eşaloneze de o manieră suportabilă sumele de bani pe care angajaţii Consiliului Judeţean trebuie să le returneze instituţiei deoarece, conform unor decizii ale Curţii de Conturi, ar fi fost primite "necuvenit", fostul membru PNL îi dă o replică la fel de publică fostului său şef de partid, prin care îl acuză de gesturi electorale.

"Doresc să îl asigur pe domnul senator că situaţia angajaţilor ne preocupă în cel mai serios mod. Într-adevăr, situaţia unor angajaţi este disperată, dar conducerea CJ a studiat şi a încercat toate soluţiile legale (n.r. - pentru a le face suportabilă situaţia financiară). De altfel, acest fapt este cunoscut domnului senator, câtă vreme colegul său de partid, domnul Dumitru Voloşeniuc, este vicepreşedinte al CJ şi conducător al Direcţiei Economice a Consiliului", se arată într-un comunicat de presă semnat de şeful CJ, Radu Ţîrle.

De asemenea, Ţîrle îl acuză pe Cornel Popa că se îngrijeşte de soarta angajaţilor CJ pentru că are interese electorale şi afirmă că, dacă preocupările liderului PNL Bihor ar fi reale, acesta ar face mai bine să susţină proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru angajaţii din sectorul public cărora li se reţin sume mari de bani din salarii, aferent sporurilor pe care Curtea de Conturi a considerat că aceştia le-au primit "necuvenit".

"Consider că domnul senator a ales să trimită apelul său prin intermediul presei pentru că urmăreşte un beneficiu electoral. Dacă domnul senator Cornel Popa este preocupat sincer de soarta angajaţilor CJ, cred că ar trebui să îşi concentreze energia şi eforturile în Parlament pentru a promova legislativ amnistia fiscală, o măsură salutară pentru mulţi bugetari din Bihor", spune Ţîrle în comunicatul de presă.

Problema salariaţilor CJ care mai primesc din lefurile lunare sume ce ajung chiar şi la 200 de lei a survenit ca urmare a unor controale ale Curţii de Conturi care au stabilit că sporul de dispozitiv şi drepturile speciale pentru menţinerea sănătăţii în muncă, primite de oameni între 2008-2011, au fost acordate necuvenit de fosta conducere a Consiliului Judeţean.

Actuala conducere a CJ a fost acuzată, însă, de către liderul Sindicatului Forum al salariaţilor, Kiss Judit, că nu a apărat drepturile angajaţilor, ceea ce ar fi dus la pierderea procesului împotriva deciziilor Curţii de Conturi.

În medie, fiecare salariat al CJ Bihor trebuie să returneze din salariile tăiate în 2010 cu 25% sume cuprinse între 12.000 şi 15.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
asa zisii pocaiti
Ce nu prea intelege lumea e ca puterea auto-intitulatilor pocaiti vine din ura impotriva ortodoxiei. Deci, nu-l iubesc neaparat pe Tarle, dar voteaza cu el orice ar fi. Ei voteaza de fapt pentru o alta lume. Sunt practic un fel de UDMR, nu conteaza crezul politic ci interesele \"etniei\" pocaiesti. Ce e asa de greu de priceput? Din cauza asta PNL-ul va avea o problema! Dar nici PDL-ul n-ar trebui sa doarma pe-o ureche. Se frig cu totii pe rand din cauza ca sunt niste partide slabe, construite in principal din carieristi care n-au mai avut loc in PSD in \"vremurile bune\".
Postat 22 Martie 2012, 14:06 de seba
punct de vedere
@iuoska: asta e punctul meu de vedere! iar slagarul cu MRU l-am mai auzit. eu am urmarit intreaga emisiune si cel care a facut greseli de gramatica a fost taman MRU(si dezacorduri, si folosirea excesiva a verbului a purcede si alte greseli). in rest oricum nu a raspuns la nimic din ce era intrebat. in afara faptului ca avea o fata perfect imobila si doar ochii i se roteau cu o viteza ametitoare, altceva nu am remarcat la marele profesor de istorie! cel putin cand felix expune anumite pareri economice intelegi ce vrea sa spuna(chiar daca si eu banuiesc ca a colaborat cu secu')
Postat 22 Martie 2012, 10:16 de dante
@dante
Gâdea e vîrfu şcolii pocăieşti..... Ne-am lămurit definitiv cînd a şters pe jos cu el MRU. Cum poţi fi moral cînd eşti un tonomat neinstruit, slugă la felix, un turnător securist semianalfabet autointitulat dom profesor ???
Postat 22 Martie 2012, 09:51 de iouska
@man
bei man, eşti un parazit cretinoid şi bugetar pe deasupra
Postat 22 Martie 2012, 09:38 de wa-li
mihai gadea
@ortodoxa:moral este mihai gadea care si el este neoprotestant! dar nu face parada cum fac altii!
Postat 22 Martie 2012, 09:38 de dante
jos postacii cretini!
vali, esti un bou!
Postat 22 Martie 2012, 09:07 de man
religia
de cate ori scrie cineva de Tirle, nu aud altceva decat ca e neoprotestant! Sunt ortodoxa si ma ingrozeste ura pe care oamenii o au pentru o categorie religioasa. Omul asta , am inteles ca e un om moral si traieste dupa aceleasi principiii care sunt si in Biblia noastra. Stiu ca si neoprotestantii sunt crestini ca noi! Ce e cu voi de va luati intruna de religia lui. Luati-va de faptele lui sau de nerealizarile lui si nu de apartenenta la o anumita religie! Am impresia ca Dumnezeu o sa il ajute pe omul asta numai pentru faptul ca intruna va bateti joc de el din cauza religiei!
Postat 22 Martie 2012, 08:34 de ortodoxa
război....
Pocăiţii sînt în general neinstruiţi (ăia mai tineri) din cauză că au făcut şcolile în curtea la aşazisele beserici, unde principalu obiect de studiu e biblia aia a lor modificată. Restu' materiilor nu e chia aşa de important. Ăia mai bătrîni sînt neinstruiţi fiindcă atâta i-a dus capu'. Dacă au fost în stare să se pocăiască, vă daţi seama... Am întîlnit şi cîţiva pocăiţi cu relativ mult obraz. Dar în general situaţia se prezintă cam cum am descris-o mai sus cu precizarea în plus că, nomenclatura pocăiască, profită din plin de ignoranţa enoriaşilor. Nici Cornel Popa nu e nu ştiu ce cal breaz fiind de notorietate că e omul gemenilor de Căcăceni (ăia cu biteru' suedez). Din păcate oferta electorală a tuturor partidelor e execrabilă din cauză că promovarea oamenilor în partide e un fel de licitaţie cu strigare. p.s. Auzi Abrudane, cînd angajaţii CJ au luat bani pe sporuri ilegale a fost bine nu ? De ce numai angajaţi la CJ, ca muierea ta, să ia spor de sănătate ? Banii ăia vin din impozitele şi taxele pe care mi le impuneţi şi mie ..... E clar că la CJ e mediu toxic pentru România, de cînd e p'acolo Chiş, şeful mafiei bozgoreşti, eminenţa tuciurie a tibetanilor.......
Postat 22 Martie 2012, 08:31 de petrache
bine zis!
@SAFE: bine punctat! doar ca am rezerve! nu stiu cata ignoranta este la neo protestanti sau cat spirit de turma! dar au un talent de a se impune in tot felul de locuri fara sa aiba in fapt vreun talent!
Postat 21 Martie 2012, 23:14 de dante
Cu gingasie...
Dl.Tirle traieste cu impresia ca electorii judetului sunt toti niste enoriasi obligati a asculta si crede ceea ce propovaduieste pastorul.Inainte de a se ratoi la spusele altora ar fi util sa prezinte o mica dare de seama,cu explicatii credibile referitoare la \"succesele\" din actualul mandat.\"Victoriile\" repurtate-n SUA pot fi omise.
Postat 21 Martie 2012, 20:00 de Sun Tzi
Prostitutie politica penticostala.
Prostitutia politica penticostala la mare concurenta cu cea udemerista, iar protagonistul sef, Tirle, se doreste a ramane intr-un post pentru care nu are nici cea mai mica afinitate. Nu cred ca penticostali vor fi atat de ignoranti ca in 2008, iar prezenta la vot a greco-catolicilor si ortodocsilor va fi una care-i va pune pe neoprotestanti acolo unde le este locul, ca pondere in electoratul bihorean.
Postat 21 Martie 2012, 15:55 de SAFE
E TARE!
bai Mia esti tare! Adica Voloseniuc-omul lui Popa, semneaza propunerile de retinere din salariile angajatilor, Tirle dupa ce are toate semnaturile semneaza Deciziile, si acum se trezeste Popa sa faca pe salvatorul cand chiar omul lui -al PNL-ULUI a propus cuantumul retinerilor! Si in opinia ta, tot Tirle e habarnist, nu?!
Postat 21 Martie 2012, 12:58 de ANGAJAT
@silviu
@silviu..chair am fost impartial bai..bugetarule. Uite..las ca o sa ne salvezi tu..cu un comentariu de 2 lei care nu zice nimic..doar insulte fara noima..mai PDL istule bugetar. Fi fericit ca iti creste Base salariul omorand mediul privat, singurul care mai producea ceva in tara asta. Si se intreaba lumea de ce se face evaziunea:)))). Pa gloaba, pa!
Postat 21 Martie 2012, 11:47 de Vali
vai de capu tau
esti istet, bah vali. adica nu-ti convin abuzurile, mergi in alta parte, nu-ti cauta dreptatea. gandire tipic comunistoida, ca la presedintele tau!
Postat 21 Martie 2012, 11:33 de silviu
Bai!
S-a bagat si Dl. Popa in seama cu nimicuri. Asta e adevarat. Oricum nimeni nu cred ca pune botu la actiunile astea "populiste" care te-ai astepta sa vina de la PDL. Cat despre scandalu asta cu bugetarii..mai lasati-ne frate! Nu va convine..mergeti la privat..si gata! Iar TU, D-le TARLEA, vezi de AEROPORT si MUZEU, lasa preocuparile de 2 lei, ca iar ne-au amanat astia proiectul, cu tot "lobby-ul" tau: bihon.ro/alta-amanare-pentru-aeroport/1076344
Postat 21 Martie 2012, 11:11 de Vali
jos cu tarle definitiv!!!
Habarnistu de tarle nu merita bagat in seama. Asta n-are nici o legatura cu functia pe care din nefericire o ocupa. Stie doar sa faca rau celor din jur. Atat!
Postat 21 Martie 2012, 11:10 de mia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON