URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Martie 2020, 20:25

Încă patru români morți de coronavirus. Unul dintre ei avea 45 de ani și s-a stins în ambulanță. Altul, de 49 de ani, a mers de două ori la spital și nu a fost internat

Încă patru români morți de coronavirus. Unul dintre ei avea 45 de ani și s-a stins în ambulanță. Altul, de 49 de ani, a mers de două ori la spital și nu a fost internat foto: digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou bilanț negru a fost făcut public joi seară de Grupul de Comunicare Strategică, instituit la nivelul Guvernului. Încă patru decese din cauza coronavirusului s-au înregistrat în România, iar grupa de vârstă afectată scade cu fiecare zi ce trece.

Potrivit HotNews.ro, pacienții sunt din București, Timișoara, Arad și Neamț și au 45, 49, 56 și 70 de ani.

Printre cei decedați se află un bărbat de 45 de ani care a murit în ambulanță în timp ce era tranportat la spital, și un alt bărbat de 49 de ani care a mers de două ori la spital și a fost diagnosticat cu pneumonie încă din 20 martie, fără a fi însă internat. El a solicitat ambulanța cu două zile în urmă, dar nici atunci nu a fost spitalizat, arată sursa citată. 

Potrivit GSC, bărbatul de 45 ani era din județul Arad. El a fost confirmat în 25 martie și a decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Pacientul de 49 de ani din judetul Timiș nu era internat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic), și i s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, de unde a plecat tot fără să fie internat, și a fost diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

Jurnaliștii Digi24 spun că bărbatului din urmă i s-ar fi refuzat internarea, acest aspect urmând să fie clarificat în urma unor anchete. De altfel, decesul bărbatului „se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului”, a precizat GCS conform HotNews.ro.

Ceilați doi pacienți decedați aveau 56, respectiv 70 de ani. 

Cel de 56 de ani era din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și a fost internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI.

Pacientul de 70 de ani era o femeie din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când medicii au suspectat infecție cu coronavirus și s-au recoltat probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus.

Bilanțul morților ajunge, astfel, la 22 în România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON