URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Martie 2020, 20:25

Încă patru români morți de coronavirus. Unul dintre ei avea 45 de ani și s-a stins în ambulanță. Altul, de 49 de ani, a mers de două ori la spital și nu a fost internat

Încă patru români morți de coronavirus. Unul dintre ei avea 45 de ani și s-a stins în ambulanță. Altul, de 49 de ani, a mers de două ori la spital și nu a fost internat foto: digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou bilanț negru a fost făcut public joi seară de Grupul de Comunicare Strategică, instituit la nivelul Guvernului. Încă patru decese din cauza coronavirusului s-au înregistrat în România, iar grupa de vârstă afectată scade cu fiecare zi ce trece.

Potrivit HotNews.ro, pacienții sunt din București, Timișoara, Arad și Neamț și au 45, 49, 56 și 70 de ani.

Printre cei decedați se află un bărbat de 45 de ani care a murit în ambulanță în timp ce era tranportat la spital, și un alt bărbat de 49 de ani care a mers de două ori la spital și a fost diagnosticat cu pneumonie încă din 20 martie, fără a fi însă internat. El a solicitat ambulanța cu două zile în urmă, dar nici atunci nu a fost spitalizat, arată sursa citată. 

Potrivit GSC, bărbatul de 45 ani era din județul Arad. El a fost confirmat în 25 martie și a decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Pacientul de 49 de ani din judetul Timiș nu era internat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic), și i s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, de unde a plecat tot fără să fie internat, și a fost diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

Jurnaliștii Digi24 spun că bărbatului din urmă i s-ar fi refuzat internarea, acest aspect urmând să fie clarificat în urma unor anchete. De altfel, decesul bărbatului „se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului”, a precizat GCS conform HotNews.ro.

Ceilați doi pacienți decedați aveau 56, respectiv 70 de ani. 

Cel de 56 de ani era din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și a fost internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI.

Pacientul de 70 de ani era o femeie din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când medicii au suspectat infecție cu coronavirus și s-au recoltat probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus.

Bilanțul morților ajunge, astfel, la 22 în România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON