URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Iunie 2014, 17:47

Încă o săptămână de înscrieri la şcoala de vară a Universităţii orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până duminică inclusiv, tinerii din toată ţara care termină acum clasa a XI-a se pot înscrie la Şcoala de vară a Universităţii din Oradea, organizată pentru al doilea an de trei asociaţii studenţeşti.

Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au înscris 50 de tineri din zece judeţe, majoritatea din vestul României. Cei mai mulţi preferă facultăţile de Medicină, Drept şi Ştiinţe Economice. "În total, avem 80 de locuri disponibile", a explicat Ionuţ Coman, coordonator Oradea Summer University 2014.

Rolul şcolii de vară este să-i familiarizeze pe liceeni cu viaţa de student, iar anul viitor, când vor termina liceul, să se înscrie la o facultate orădeană. Aşa că, între 17 şi 30 iulie, tinerii care vor participa la şcoala de vară vor avea un program de două săptămâni de cursuri, seminarii, work-shop-uri, dar şi excursii în comuna Roşia, la Băile Felix ori tururi de oraş. La finalul celor 14 zile, liceenii vor susţine şi un examen.

Elevii care vor să participe la şcoala de vară trebuie să se înscrie pe site-ul www.osu.universitatipentruelevi.ro. După ce vor fi confirmaţi pe locuri, ei vor trebui să plătească taxa de 190 de lei, care le asigură cazarea în căminele studenţeşti, două mese zilnice, dar şi participarea la toate activităţile organizate. "Pentru elevii din Oradea, care nu au nevoie de cazare, taxa este de 100 de lei", a precizat Roland Olah, membru al echipei de organizare.

Şcoala de vară a Universităţii din Oradea este la a doua ediţie. Anul trecut, 70 de liceeni au testat la Oradea viaţa de student, iar ca număr de participanţi aceasta a fost a 4-a şcoală de vară din ţară, după universităţile din Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Va urez o vara fierbinte
Cei care doriti sa va cazati mai ieftin vorbiti direct cu CRINA DE LA CAMIN. SAU SATISFACTIE GARANTATA LA CASA DE OASPETI A INSTITUTIEI DIRECT TRIP SIMONA SAU ADJUNCTUL DOAMNEI DE LA FATA LOCULUI 24/24.
Postat 17 Iunie 2014, 09:06 de satisfacut
Universitatea Oradea e ea însăşi o şcoală de vară 24/24 !?!
Cu opţiunea *sezon&extrasezon#, "clienţii" pot participa în toate anotimpurile dat fiind că efectele sunt garantat aceleaşi !?!
Postat 17 Iunie 2014, 05:41 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON