URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Aprilie 2024, 18:41

Încă 5 școli din Bihor incluse în programul „Masă sănătoasă”, prin care elevii primesc zilnic mâncare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul național „Masă sănătoasă”, prin care elevii primesc zilnic o masă caldă sau un pachet alimentar, a fost extins la mai multe unități de învățământ.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat, marți, că lista școlilor din județ incluse în program a fost extinsă cu alte cinci: Școala Gimnazială Alexandru Roman Aușeu, Școala Gimnazială Nr. 1 Urviș de Beiuș, Școala Gimnazială Nr. 1 Sâmbăta, Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca, Școala Gimnazială Nr. 1 Sânnicolau Român.

„Acest program se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. Scopul programului «Masă sănătoasă» constă în sprijinirea accesului la educaţie al tuturor copiilor prin crearea motivaţiei pentru studiu, menţinerea echilibrului socioemoţional, întărirea stării de bine şi dezvoltarea igienei muncii intelectuale a preşcolarilor şi elevilor şi prin oferirea unei alimentaţii sănătoase care să susţină învăţarea”, a transmis marți IȘJ Bihor.

De asemenea, programul vrea să contribuie la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, precum adoptarea unei diete diversificate, echilibrate, sănătoase, reducerea risipei alimentare și a cantităţii de deşeuri, colectarea şi valorificarea deşeurilor alimentare.

Școlile sunt selectate în acest program pe baza unor criterii ce vizează diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar și în general sunt în localități dezavantajate geografic, economic sau social.

Celelalte 32 de unități de învățământ incluse anul trecut în program sunt: Liceul Felix Sânmartin, Liceul Nicolae Jiga Tinca, Liceul Petofi Sandor Săcueni, Liceul Tehnologic Șuncuiuș, școlile gimnaziale din Ineu, Drăgănești, Chijic, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Diosig, Talpoș, Husasău de Tinca, Drăgești, Bogei, Lăzăreni, Hotar, Petreu, Răbăgani, Tulca, Balc, Batăr, Curtuișeni, Holod, Sânnicolau de Munte, Chișlaz, Tarcea, Gepiu, Butani, Cefa, Șimian, respectiv Școala Gimnazială Lucreția Suciu din Oradea și Școala Ioan Slavici, tot din municipiul reședință de județ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON