URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2018, 15:32

În sfârşit! Drumul rapid din Oradea se deschide vineri traficului rutier pe întregul său traseu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzilor Constanţei şi Depoului pot răsufla uşuraţi. Traficul auto pe sub geamurile lor va scădea dramatic. Drumul expres se va deschide traficului rutier vineri, la prânz, inclusiv pe porţiunea ce străbate terenul CFR.

"În urma finalizării lucrărilor pe porţiunea drumului expres din zona Staţiei CFR Oradea, în data de 11 mai 2018, începând cu orele 12.00, se va deschide traficul rutier între străzile Ana Ipătescu şi Izvorului", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Artera va fi deschisă doar autovehiculelor uşoare, iar accesul pietonilor va fi interzis pe această porţiune, pentru că şoseaua nu este mărginită de trotuare.

Blocat de CFR

Tronsonul cu câte o bandă pe sens are o lungime de 660 metri, o lăţime de 6,4 metri, şi va fi redat circulaţiei cu o întârziere de 2 ani şi 4 luni.

După ani de negocieri sterile, în care municipalitatea a încercat să intre în folosinţa terenului, investiţia a fost deblocată abia în august 2017, după ce municipalitatea a încheiat cu SNCFR un contract de închiriere înrobitor pentru terenul afectat de drum.

Potrivit contractului, Primăria s-a obligat la plata unei chirii de 1,04 lei pe metrul pătrat pe lună plus TVA, echivalentul a 14.131 lei pe lună, respectiv 169.600 lei plus TVA pe an. În plus, municipalitatea s-a obligat la plata unei garanţii de 50.449 lei plus TVA, reprezentând chiria pe 3 luni.

În cadrul lucrărilor derulate pe tronsonul delimitat de străzile Ana Ipătescu şi Izvorului constructorul a relocat sau a dezafectat unele utilităţi specifice căilor ferate şi a executat lucrări de canalizare, infrastructură şi suprastructură a drumului.

Un drum alternativ

Proiectul drumului expres a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 - 2013. Primul tronson realizat din fonduri transfrontaliere a fost inaugurat în decembrie 2015.

Lung de 3,5 kilometri, drumul are două benzi de circulaţie şi face legătura cu DN1 spre Cluj-Napoca şi cu DN19 spre Satu Mare, legând de-a lungul căii ferate podul Mareşal Prezan şi podul Teodor Neş.

Drumul rapid a fost gândit să decongestioneze traficul rutier în bulevardul Magheru şi să faciliteze accesul dinspre zona de deal a Oradiei spre cartierele Rogerius şi Nufărul, oferind o legătură mai bună cu ieşirile înspre Ungaria şi înspre Satu Mare.

Actualul traseu al drumului rapid urmează să fie prelungit, de-a lungul Căii Bihorului, de la podul Teodor Neş până la intersecţia de la Real II, pentru a le oferi şoferilor o legătură mai bună la viitoarea autostradă, fără a mai fi nevoiţi să ocolească prin oraş, aglomerând strada Matei Corvin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Meritam ce ni se intampla!
Treaba asta cu ,,birul" catre cfr e o poveste mai lunga, din pacate multi concitadini de ai mei au uitat-o! Au uitat ei si alte minciuni si ispravi de-ale ,,edililor" desi au fost multe in zece ani... Prin 2016 ne vizita saptamanal Petru Sorin Bușe, ministrul transporturilor. Gazda ii era birtinezul, ziceai ca-s frati siamezi, il decretase fiu al acestor meleaguri si era gata sa-l puna pe lista pt. parlamentare! Ala, trait printre mitici, a stiut cum sa profite de prostia gazdei, i-a promis luna de pe cer. Totul gratis, ca-n reclame! Au venit alegerile si odata cu ele alt escr*c, Alexandru Razvan Cuc, a devenit ministru al transporturilor. Iarasi ,,protocoale", plimbari prin judet, chiolhanuri si deja binecunoscutele promisiuni pt. continuarea drumului fara sfarsit. Gratis, cum altfel?! Doar ca dragnea nu a uitat de birtinez si de ,,obraznicia" acestuia, cand teleormaneanul era ministrul dezvoltarii si se discuta proiectul salii sporturilor. Concluzia: pr*stia, aroganta si incompetenta primarului ne-au adus in aceasta situatie, sa platim taxa de trecere! Nici interventiile lui tariceanu nu au avut vreun efect, dragnea e elevul lui basescu, cand prinde pe careva nu-l iarta! Si bine face, norocul nu-ti trece in fiecare zi prin batatura! P.S. Cu un asemenea numar 2, un dezastru politic si un negociator de o calitate execrabila, nu stiu cum ii vor invinge penelistii pe fratii lor, pesedeii.... Sau vor pune de un nou usl, ca prea-s de-o mama!
Postat 11 Mai 2018, 07:21 de pinonel
cfruplii
Acum ca s-a finalizat drumul ar trebui ca Primaria sa nu plateasca nici un leu chirie CFR, sa ii vedem daca gunoaiele pszdiste dela cfr au curajul sa inchida drumul...
Postat 11 Mai 2018, 00:00 de victorascretinelmicula
Tot asa
Felicitări!!
Postat 10 Mai 2018, 22:41 de Dictatorul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON