URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Aprilie 2024, 10:30

Împreună hrănim speranța: Colectă de alimente în marile magazine din Bihor, pentru cei mai vulnerabili semeni

Împreună hrănim speranța: Colectă de alimente în marile magazine din Bihor, pentru cei mai vulnerabili semeni (sursa foto: arhiva Banca pentru Alimente Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Așa cum obișnuiește în preajma marilor sărbători, Banca pentru Alimente Oradea dă startul unei colecte pentru copiii din centre de zi și de plasament, familii sărace, vârstnici din cămine și alți semeni în situații dificile.

Între 19 și 21 aprilie, bihorenii vor putea dona alimente neperisabile în cutii anume amplasate în magazinele Lidl, Penny, Auchan și Kaufland.

Sloganul campaniei de Paște este „Împreună hrănim speranța” și va fi derulată de nouă Bănci regionale, mai precis de cele din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Craiova, Constanța și Galați.

„În preajma sărbătorilor de Paşti, oamenii de bine pot să doneze alimente neperisabile, aducând bucurie şi speranță în viața celor aflaţi în dificultate care își procură cu greu hrana de zi cu zi. Campania naţională mobilizează de fiecare dată mii de voluntari și sute de organizații partenere, uniți de misiunea de a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștri, iar această ediție continuă maratonul de solidaritate și generozitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În toate cele 75 de magazine din Bihor care au acceptat să fie parte din campanie, clienții vor fi invitați să cumpere și să doneze făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne, pește și legume, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiți, ciocolată, sosuri, gemuri, semințe și fructe uscate, ceai și cafea. Ele pot fi lăsate în cutiile sau coșurile special amenajate, aflate după casele de marcat.

Banca pentru Alimente Oradea este o asociație non-profit care are drept scop reducerea risipei alimentare și a sărăciei în județele Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

În 4 ani de la înființare, a creat o „rețea a binelui” în aceste județe, angrenând 135 de ONG-uri partenere, împreună cu care sprijină lunar peste 23.000 de persoane în nevoie, cu produse colectate de la companii din industria alimentară.

„Colecta Națională de Alimente în preajma sărbătorilor e o invitație la solidaritate pentru toți cei care doresc să aducă un ajutor semenilor noștri în nevoie. Le suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor noștri care au donat în colectele anterioare din regiunea noastră și partenerilor din magazinele și organizațiile implicate. Cu toții, împreună, am reușit în fiecare an să alinăm puțin din greutățile unor oameni mai încercați”, a declarat Gabriela Vereș, președinta Băncii pentru Alimente Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON