URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2024, 10:30

Împreună hrănim speranța: Colectă de alimente în marile magazine din Bihor, pentru cei mai vulnerabili semeni

Împreună hrănim speranța: Colectă de alimente în marile magazine din Bihor, pentru cei mai vulnerabili semeni (sursa foto: arhiva Banca pentru Alimente Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Așa cum obișnuiește în preajma marilor sărbători, Banca pentru Alimente Oradea dă startul unei colecte pentru copiii din centre de zi și de plasament, familii sărace, vârstnici din cămine și alți semeni în situații dificile.

Între 19 și 21 aprilie, bihorenii vor putea dona alimente neperisabile în cutii anume amplasate în magazinele Lidl, Penny, Auchan și Kaufland.

Sloganul campaniei de Paște este „Împreună hrănim speranța” și va fi derulată de nouă Bănci regionale, mai precis de cele din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Craiova, Constanța și Galați.

„În preajma sărbătorilor de Paşti, oamenii de bine pot să doneze alimente neperisabile, aducând bucurie şi speranță în viața celor aflaţi în dificultate care își procură cu greu hrana de zi cu zi. Campania naţională mobilizează de fiecare dată mii de voluntari și sute de organizații partenere, uniți de misiunea de a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștri, iar această ediție continuă maratonul de solidaritate și generozitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În toate cele 75 de magazine din Bihor care au acceptat să fie parte din campanie, clienții vor fi invitați să cumpere și să doneze făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne, pește și legume, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiți, ciocolată, sosuri, gemuri, semințe și fructe uscate, ceai și cafea. Ele pot fi lăsate în cutiile sau coșurile special amenajate, aflate după casele de marcat.

Banca pentru Alimente Oradea este o asociație non-profit care are drept scop reducerea risipei alimentare și a sărăciei în județele Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

În 4 ani de la înființare, a creat o „rețea a binelui” în aceste județe, angrenând 135 de ONG-uri partenere, împreună cu care sprijină lunar peste 23.000 de persoane în nevoie, cu produse colectate de la companii din industria alimentară.

„Colecta Națională de Alimente în preajma sărbătorilor e o invitație la solidaritate pentru toți cei care doresc să aducă un ajutor semenilor noștri în nevoie. Le suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor noștri care au donat în colectele anterioare din regiunea noastră și partenerilor din magazinele și organizațiile implicate. Cu toții, împreună, am reușit în fiecare an să alinăm puțin din greutățile unor oameni mai încercați”, a declarat Gabriela Vereș, președinta Băncii pentru Alimente Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON