URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2019, 18:37

Ilie Bolojan, lider detaşat în sondajul pentru "Omul anului 2018 în România"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, este lider detașat în sondajul pentru "Omul Anului 2018 în România" lansat de jurnaliștii publicației naționale Press One.

Edilul a întrecut-o în preferințele românilor chiar și pe Simona Halep, numărul 1 mondial în tenisul feminin, și a primit mai bine de jumătate din totalul voturilor acordate pentru cei 10 nominalizați. Miercuri, în a treia zi de la lansarea sondajului, Ilie Bolojan primise 7.328 de voturi din totalul de 14.600 acordate. 

Publicaţia Press One l-a nominalizat pe primarul Ilie Bolojan pentru premiul "Omul Anului 2018 în România" motivând că acesta a făcut din Oradea un oraş care atrage multe fonduri europene şi în care mulţi clujeni visează să se mute. Despre primarul Oradiei jurnaliştii mai spun că era considerat, în primii ani, un tip încăpăţânat şi ciudat. 

"I-a speriat pe funcţionarii primăriei cu ideile lui fixe: de pildă, că aparatul administrativ trebuie redus. Mai pe româneşte, cine nu munceşte pleacă. A fost, probabil, prima restructurare de personal dintr-o instituţie publică din România făcută pe criterii de performanţă şi eficienţă. Zece ani mai târziu, Oradea e un oraş în care mulţi clujeni visează să se mute. Şi asta pentru că bucureştenii n-au aflat încă detalii. Ilie Bolojan e la al treilea mandat de primar. Conduce, de 10 ani, un oraş care s-a dezvoltat cu precădere atrăgând fonduri europene. Ani la rând, Oradea a avut bugetul mai mare decât Cluj-Napoca − şi banii au fost investiţi în spitale, în infrastructură şi în urbanism. Când daţi de vreun drum construit atât de bine şi de repede încât s-a viralizat, să ştiţi că e de la Oradea. Culmea, acolo Uniunea Europeană nu sabotează investiţiile", se arată în articolul publicat de Press One. 

Lista completă a nominalizărilor îi cuprinde pe: Ilie Bolojan, Daniel Dines (CEO UiPath), Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu (asociaţia "Dăruieşte viaţă"), Simona Halep, Cristina Neagu şi naţionala de handbal feminin, Sergiu Paşca (cercetător), Radu Păltineanu (cicloturist), Andrei Pleşu, Tăşuleasa Social şi grupul "Vă vedem din Sibiu".

Până acum, pe locul al doilea în top sunt Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu care, prin intermediul asociației Dăruiește viață, au reușit să înceapă construcția unui spital pentru copiii bolnavi de cancer, fondurile provenind exclusiv din donații și sponsorizări. Cele două au primit 2.882 de voturi. 

De precizat că votarea nu s-a încheiat, încă. Nominalizaţii poţi fi votaţi până pe 13 ianuarie la ora 24.

Sistemul permite acordarea unui singur vot de la un IP, unei singure nominalizări, o singură dată.

Citește și: 

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost nominalizat pentru premiul "Omul anului 2018 în România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Omul anului?
Sa fim seriosi ...aici vorbim despre omul deceniului, daca nu chiar al centenarului.
Postat 06 Ianuarie 2019, 21:27 de excalibur
Asa-i romanul...
...uita de la mana pana la gura! Desi sunt doua chestiuni complet diferite, tot aud ,,comparatia" dintre filip si birtinez! Am o intrebare pt. cei care propaga tampenia asta: in ce an a intrat Romania in UE? Raspuns corect: 1 ianuarie 2007. Deci filip, bun sau rau, nu a avut resursele birtinezului (de care isi bate joc, pe banii nostri, evident!). Despre datoria istorica a Oradiei, despre noianul de procese pierdute pt. ca fondurile au fost taiate din vina primariei, adica a primarului, ce sa mai... P.S. Acum zece ani plateam impozit de 125 de lei. In 2018, pt. aceeasi ,,avere", am platit 450 de lei. No comment!
Postat 06 Ianuarie 2019, 20:24 de pinonel
"Omul Anului 2018 în România"...Dorel Ilie Bolojan
"Era nevoie de oameni înalt calificați,pe care nu-i avem...."Păi cum așa Don'Primar,nu-i avem?Dar atunci de ce v-ați înconjurat numai de yesmani,de oameni ne'calificati precum:Anamaria Sava(managerul de proiecte internaționale),Lipoveanu Adriana (jng.constr.-arh.sef.)EduardFlorea(dir.econom),Ghitea(dir.tehn.),Dacian Palladi, Pop Lucian(dir.AIO),Moș,Malan,Carp........ și alți și alți asemenea specialiști, aleși pe sprânceană, pe criterii de "competenta", de însuși maria ta.Si atunci,ne întoarcem iar la ...Dorel,de la primărie.Lozinca lui Dorel:" Las-o ba că merge și așa!"
Postat 05 Ianuarie 2019, 17:13 de platona
Apa sâmbătei trece, bolovanii rămân
Performanțele individuale, oricât de remarcabile, trec o dată cu vremea. Puțină lume cunoaște celebrități elvețiene într-un număr mai mare decât degetele de la o mână, însă toată lumea știe ce înseamnă Elveția. Dacă Oradea a ajuns să fie cunoscută la fel, atunci primarul își merită premiul. Cel puțin din partea bihorenilor.
Postat 05 Ianuarie 2019, 00:31 de FaBULA
@haterii
Desi nu-i sufar pe cei din fostul pdl, cei care au confiscat pnl-ul si care au fost echivalentul unei bombe atomice pentru economia acestei tari, eu il votez pe Bolojan. Criticii acestui om sa-si aduca aminte, daca pot, de HALUL in care arata acest oras inaintea lui Bolojan. Sa va fac un scurt refresh, baieti si fete: interlopi, coruptie, cozi, debandada, proxeneti, bisnitari, prostituate in fata teatrului, alba-neagra pe Republicii, nu centura, nu parcari, haite de caini vagabonzi, gunoaie neadunate, cratere in sosele, un dezastru total si un manelism general in toate institutiile publice. Cei care criticati si acuzati gratuit sau nu, iesiti din case sa vedeti cum arata urbele acestei tari. Credeti-ma, Oradea este occidentul Romaniei. Daca ne legam si la autostrada care au terminat-o ungurii, in doi ani vom avea cele mai mari salarii din tara. Ca nu totul este perfect, total de acord. Felicitari, Bolojan!
Postat 04 Ianuarie 2019, 13:40 de User anonimizat
cetateanbihorean
Ai dreptate, în urmă cu 15 ani Oradea era un oraș cenușiu, fără speranță.
Postat 03 Ianuarie 2019, 19:25 de Sandu1206
Kuler
Draga, foarte bine. Dar analfabet si agramat primarul nostru cred ca nu e. Oricum ai intoarce-o e peste Dancila. :)) Daca chiar n-ai inteles, e in top, pentru ca face ceva de 10 ani pentru orasul asta. Pentru ca daca unii oradeni sunt orbi, sau plictisiti de metodele lui Bolo, cei din afara vad ceva dupa 10 ani de munca in folosul comunitatii, altceva decat fraze frumoase si promisiuni mieroase sau limuzine achizitionate si investitii lasate de izbeliste. Vad ca si in Romania se poate face treaba. Vad ca eficienta nu e apanajul nemtilor. Oradea vine tare din spate si doar unele piedici stau in calea de a deveni un lider regional. Ce era Oradea acum 15 ani? Un oras demodat, cenusiu, insipid si fara viata, tocmai bun pentru tratamentul balnear al mosilor iesiti la pensie, dat de proximitatea cu BF. Era un zero! Tinerii nu prea aveau de ce sa ramana-n oras. Progresul orasului in 10 ani e o realitate, te invit sa mergi sa traiesti o experienta de un an la Craiova, sau Bacau sau Constanta daca vrei comparatii. Multumesc
Postat 03 Ianuarie 2019, 17:34 de cetateanbihorean
@cetateanbihorean
1. Fata de maghiarii sovini si pe udemeristi am o ura poate mai mare decat fata de bolovan ( vezi comentariul cenzurat la articolul..... https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/abuz-dupa-abuz-tanara-filmata-in-timp-ce-incearca-sa-dea-foc-steagului-ungariei-arborat-ilegal-la-sediul-udmr-bihor-146158.html ) 2. Asta nu are nici o legatura cu faptul ca ,pe o lista "omul anului" nu ar fii voie sa apara un politician analfabet/corupt langa sportivi/oameni de stiinta/cercetatori/intelectuali.
Postat 03 Ianuarie 2019, 14:19 de Kuler
Lasa dracule
Ca ceilalti stiu sa vorbeasca perfect romaneste, fara greseli gramsticale, fluent, zambesc frumos, atractivi pe sticla, da... cand vine vorba de facut ceva si rezultate? Ups, I did it again! Au bagat banii-n pensii si salarii, au marit bugetarii, exact solutia Greciei! Tu Dracule, sa taci din gura, ca de la inceput ai fost ucigas de oameni si TATA MINCIUNII!
Postat 03 Ianuarie 2019, 13:53 de cetateanbihorean
bai Bolojalnicule
stii de ce nu te lasa Peneleprele si Pedeleprele sa apari in prim'plan? Te'au vazut si s'au ingrozit cind si-au dat seama ca esti mai putin carismatic ca un Bolovan iar ce indrugi deobicei e ticneala pura
Postat 03 Ianuarie 2019, 13:28 de DIAVOLESCU
ai noroc Bolojalnicule
ca nu apari la nivel national, sa te vaza lumea pe televizoare cum te chinui sa nu rupi cuvintele.pina si aia de la Lelentz au mai multa coerenta decit tine
Postat 03 Ianuarie 2019, 13:24 de DIAVOLESCU
Piei satana!
Diavolescu de nu taci te stropesc cu apa sfintita! :)))
Postat 03 Ianuarie 2019, 13:07 de cetateanbihorean
Și încă o dată FRAIERII mor de ciuda
Felicitări
Postat 03 Ianuarie 2019, 13:05 de Sandu1206
cine Peleu' meu
e 'pressone' ? s-o pui pe acelasi palier pe Inegalabila Halep cu (...) e o insulta la adresa inteligentei noastre.
Postat 03 Ianuarie 2019, 12:54 de DIAVOLESCU
solutia pt voi
Crisdumi, iti cunosc simpatiile, iti sugerez sa te muti undeva unde rosul e la moda, poate in Bucuresti, acolo o prinzi pe Firea. Kuler, tu tata, tare imi pari ca esti un ungur care improasca cu noroi in singurul primar care i-a facut de ras pe ai vostri Udmeristi. Prin simpla comparatie cu el, udmrstii vostri par niste amatori de prost gust, falosi si fanfaroni, carora le place sa puna afise bilingve de sarbatori si sa-si traga limuzine scumpe din banul public! uitati-va la nea Pasztor si realizarile sale! Nici macar nu stiace scria in contractul cu Ryanair! Penibil! Fata de el si nea Ianos, Bolojan e din alta liga! Esti doar un mincinos pentru ca nu poti dovedi ceea ce spui de Bolojan!
Postat 03 Ianuarie 2019, 12:50 de cetateanbihorean
Spagarul din Oradea.
Ce cauta un POLITICIAN CORUPT intr-o lista cu sportivi/oameni de stiinta/cercetatori/intelectuali ?
Postat 03 Ianuarie 2019, 12:19 de Kuler
PressOne = Mihnea Măruță !?!
CV-ul de ciorditor profesionist, plagiator și mercenar recunoscut, îl recomandă ... de la București la Turda și viceversa, după cum îi comandă traseul patronii formațiunii "Grupul de la Cluj" !?!
Postat 03 Ianuarie 2019, 11:23 de CrisDumi
Pe Halep o cunoaște lumea-ntreagă !?!
Pe Bolojan îl știe tot Universul ... că nu-i de ici, de colo, să rostogolești la vale dealul orașului care te-a adoptat, sau să dai foc centrului istoric al orașului, ori chiar să-ți cumperi singur loc într-un top al unei fițuici de partid, punându-te în clasament cu lideri de nivel mondial !?! Vinitura e atât de arogantă și penibilă încât ar putea fi No.1 între liderii vanitoșilor de pe Terra !?!
Postat 03 Ianuarie 2019, 10:55 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON