URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Iunie 2022, 19:21

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea s-a vândut cu 11 milioane de euro! Cine este cumpărătorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, de patru stele, va avea un nou proprietar. Holdingul SIF Hoteluri, care a deţinut până în prezent unitatea hotelieră, şi-a înştiinţat acţionarii că tranzacţia a fost pecetluită pe 3 iunie, precum şi că preţul stabilit prin negociere directă este de 11 milioane de euro. 

BIHOREANUL a aflat că hotelul va intra în proprietatea unei firme din Oradea. Este vorba de Elias Power SRL, administrată de Alexandru Pop şi parte a grupului Sapient. 

„Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul imobiliar, Sapient Group s-a dezvoltat constant pe mai multe paliere. În ultimii ani, ne-am orientat intens și spre industria hotelieră. Drept dovadă, am preluat atât hotelul Vital din Băile Felix, cât și managementul Pensiunii Empire, din Băile 1 Mai. Noua achiziție ne completează portofoliul și ne introduce în lumea turismului orădean, un segment în plină ascensiune, din care ne bucurăm să fim parte”, a declarat miercuri, contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri Alexandru Pop. 

Potrivit reprezentantului grupului Sapient, hotelul din Oradea va rămâne în lanţul DoubleTree by Hilton. 

Pe site-ul SIF Hoteluri se precizează că "promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal" s-a încheiat pe 3 iunie. 

Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, arată informarea SIF Hoteluri, "preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare". 

Cumpărătorul urmează să achite un avans în valoare de 4 milioane de euro, iar diferenţa va fi plătită odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. "Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului", se mai precizează în informarea către acţionari. 

Amintim că holdingul SIF Hoteluri a decis să scoată la vânzare hotelul în contextul crizei generate de pandemie, care i-a afectat puternic activitatea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@kp
Banuiesc ca inainte au trecut pe la casieria de partid unde au platit cotizatia si au obtinut viza! P.S. Iti mai amintesti versurile lui George Lesnea: „Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare[...]"
Postat 09 Iunie 2022, 05:17 de pinonel
::::))))))
Iar mori fraierii ciudă
Postat 08 Iunie 2022, 23:42 de Sandu2100
Reteta famigliei
Sapient + Bolos + Erbașu + PNL
Postat 08 Iunie 2022, 23:00 de Boss1
Mă întreb adeseori, dacă în jurnalismul bihorean se găsește cineva care are capacitatea intelectuală necesară vremurilor de acum.
Așadar, SIF Hoteluri ca deținător fără alte portofolii și având sediul în România, chiar Oradea de altfel, are un capital social de peste 80 milioane RON. Constând în toate bunurile incluse într-un hotel și în proximitatea locului în care se află. Atenție, hotel în faliment. Bașca niște firfirei, constând în mobilierul și jaluzeaua de la sediul la care e înregistrată firma, parte a grupului internațional cu pricina. Și vinde unui "Pop" cu o agenție imobiliară, deja știută de ceva vreme prin Oradea, dar care produce din activitatea proprie doar ceva mai mult decât costă personalul angajat. Care cumpără averea vânzătorului hotelier cu nici 55 milioane RON. Pagubă neacoperită de vreo 25 milioane. Și atunci, cum poate cineva să nu priceapă, că aici e vorba de ... "spălarea" unor bani. Azi declari că ai investit în România 17 milioane de Euro, iar peste ceva vreme spui că afacerea nu merge și vinzi totul cu 11 milioane Euro. Bagi în "jeb" diferența de 6 milioane, iar ANAF se spală pe cap cu minusul celor 600.000 Euro pe care nu-i mai încasează, ca să-i verse la bugetul salariilor, pensiilor, armatei, serviciilor ori a altor nevoi preconizate. "Gaura" să o acopere fraierii de contribuabili care nu înțeleg de ce nu se pot compensa tâmpeniile guvernanților. A celor care își bat tot timpul joc de oameni, prin incompetență, habarnism și chiar rea-voință. Prostia e deja epidemia fără leac în România, fiind ajunsă la del mai înalt nivel.
Postat 08 Iunie 2022, 20:04 de KP
Hilton
Alx Pop nu e cumva baiatul lui Pop de la Dacia Continental ? 11 milioane euro de unde i-a scos?
Postat 08 Iunie 2022, 19:53 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON