URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2022, 19:21

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea s-a vândut cu 11 milioane de euro! Cine este cumpărătorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, de patru stele, va avea un nou proprietar. Holdingul SIF Hoteluri, care a deţinut până în prezent unitatea hotelieră, şi-a înştiinţat acţionarii că tranzacţia a fost pecetluită pe 3 iunie, precum şi că preţul stabilit prin negociere directă este de 11 milioane de euro. 

BIHOREANUL a aflat că hotelul va intra în proprietatea unei firme din Oradea. Este vorba de Elias Power SRL, administrată de Alexandru Pop şi parte a grupului Sapient. 

„Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul imobiliar, Sapient Group s-a dezvoltat constant pe mai multe paliere. În ultimii ani, ne-am orientat intens și spre industria hotelieră. Drept dovadă, am preluat atât hotelul Vital din Băile Felix, cât și managementul Pensiunii Empire, din Băile 1 Mai. Noua achiziție ne completează portofoliul și ne introduce în lumea turismului orădean, un segment în plină ascensiune, din care ne bucurăm să fim parte”, a declarat miercuri, contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri Alexandru Pop. 

Potrivit reprezentantului grupului Sapient, hotelul din Oradea va rămâne în lanţul DoubleTree by Hilton. 

Pe site-ul SIF Hoteluri se precizează că "promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal" s-a încheiat pe 3 iunie. 

Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, arată informarea SIF Hoteluri, "preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare". 

Cumpărătorul urmează să achite un avans în valoare de 4 milioane de euro, iar diferenţa va fi plătită odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. "Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului", se mai precizează în informarea către acţionari. 

Amintim că holdingul SIF Hoteluri a decis să scoată la vânzare hotelul în contextul crizei generate de pandemie, care i-a afectat puternic activitatea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@kp
Banuiesc ca inainte au trecut pe la casieria de partid unde au platit cotizatia si au obtinut viza! P.S. Iti mai amintesti versurile lui George Lesnea: „Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare[...]"
Postat 09 Iunie 2022, 05:17 de pinonel
::::))))))
Iar mori fraierii ciudă
Postat 08 Iunie 2022, 23:42 de Sandu2100
Reteta famigliei
Sapient + Bolos + Erbașu + PNL
Postat 08 Iunie 2022, 23:00 de Boss1
Mă întreb adeseori, dacă în jurnalismul bihorean se găsește cineva care are capacitatea intelectuală necesară vremurilor de acum.
Așadar, SIF Hoteluri ca deținător fără alte portofolii și având sediul în România, chiar Oradea de altfel, are un capital social de peste 80 milioane RON. Constând în toate bunurile incluse într-un hotel și în proximitatea locului în care se află. Atenție, hotel în faliment. Bașca niște firfirei, constând în mobilierul și jaluzeaua de la sediul la care e înregistrată firma, parte a grupului internațional cu pricina. Și vinde unui "Pop" cu o agenție imobiliară, deja știută de ceva vreme prin Oradea, dar care produce din activitatea proprie doar ceva mai mult decât costă personalul angajat. Care cumpără averea vânzătorului hotelier cu nici 55 milioane RON. Pagubă neacoperită de vreo 25 milioane. Și atunci, cum poate cineva să nu priceapă, că aici e vorba de ... "spălarea" unor bani. Azi declari că ai investit în România 17 milioane de Euro, iar peste ceva vreme spui că afacerea nu merge și vinzi totul cu 11 milioane Euro. Bagi în "jeb" diferența de 6 milioane, iar ANAF se spală pe cap cu minusul celor 600.000 Euro pe care nu-i mai încasează, ca să-i verse la bugetul salariilor, pensiilor, armatei, serviciilor ori a altor nevoi preconizate. "Gaura" să o acopere fraierii de contribuabili care nu înțeleg de ce nu se pot compensa tâmpeniile guvernanților. A celor care își bat tot timpul joc de oameni, prin incompetență, habarnism și chiar rea-voință. Prostia e deja epidemia fără leac în România, fiind ajunsă la del mai înalt nivel.
Postat 08 Iunie 2022, 20:04 de KP
Hilton
Alx Pop nu e cumva baiatul lui Pop de la Dacia Continental ? 11 milioane euro de unde i-a scos?
Postat 08 Iunie 2022, 19:53 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON