URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Martie 2023, 12:10

Hoața filmată în timp ce fura un portofel în Lotus Center a fost trimisă în judecată

Hoața filmată în timp ce fura un portofel în Lotus Center a fost trimisă în judecată foto: Facebook Mihaela Blaga
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Femeia care, luna trecută, a fost surprinsă de camerele de supraveghere din centrul comercial Lotus Center, în timp ce fura un portofel din poşeta unei orădence, iar, „scăpată” printre degete de oamenii legii, a comis alte două furturi în centre comerciale din Oradea, a fost trimisă în judecată, marţi, pentru furt în formă continuată.

În vârstă de 49 de ani, Daniela Karaba este o hoaţă "profesionistă" din Satu Mare care, după cum a relatat şi BIHOREANUL, a fost surprinsă de camerele de supraveghere din centrul comercial Lotus, în după-amiaza zilei de 24 octombrie, în timp ce fura dintr-o poșetă un portmoneu cu acte, carduri bancare și aproximativ 100 de lei.

Incidentul a fost făcut public chiar de păgubită, nemulţumită atât de faptul că nici agenţii de pază din magazin şi nici poliţiştii nu au intervenit în timp util ca să o poată prinde pe autoare înainte ca aceasta să dispară, cât şi de situaţia aberantă generată de legea GDPR privind protecţia datelor cu caracter personal, care nu le permite poliţiştilor să verifice înregistrările video pentru identificarea unor infractori decât după ce victima depune oficial o reclamaţie, iar ei obţin avizul unui procuror.

„Scăpată” printre degete de oamenii legii, hoaţa a recidivat. Pe 27 octombrie, a intrat într-un magazin de pe pietonala Republicii, unde a furat din geanta unei femei un portmoneu cu carduri bancare și aproximativ 500 de lei, şi în complexul comercial Prima Shops, de pe Decebal, de unde a sustras, de pe căruciorul unui copil, un portmoneu lăsat nesupravegheat, care conținea trei carduri bancare și 400 de lei.

În final, Daniela Karaba a fost prinsă de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea şi a fost reţinută, pentru 24 ore, după care a fost cercetată în libertate. Ea este judecată şi în alte judeţe, dar are deja şi numeroase condamnări. Ultima, prin care s-a ales cu 1 an de detenţie, a fost dispusă de Curtea de Apel Cluj în toamna lui 2021, după două furturi comise în municipiul Cluj Napoca, iar femeia a ispăşit doar o parte din pedeapsă, fiind eliberată condiţionat pe 9 mai, anul trecut, după care şi-a reluat "activităţile".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@moromete.
Asta e mentalitate mai de la sud. Nu trebuie eu sa-mi cumpar dulai de paza pt portofel, nu e victima de vina! Intr-o societate civilizata nu asa tre sa se intample, nu-i mai acuza pe cei pagubiti.
Postat 02 Martie 2023, 11:17 de nihil
O înțelegem pe victimă...
Dar fără supărare, ea nu știa că se află în România și nu în Sigapor? De acum înainte stimați prieteni trebuie să ne angajăm niște polițiști sau paznici care să stea ochi pe portofelele noastre, deoarece noi suntem cu capul prin nori, sau ne gândim la vriun mascu/femeie. Dacă ți-a furat pormoneul atunci e lesne să te fure chiar pe dumneata în persoană, că nu simți cred că nimic, ești prea credulă (naivă). Poliția nu este un organ care să stea lângă fiecare cetățean cu ochii pe bani lor sau portofelele lor, iar paza din magazine nu au treabă cu pormoneele persoanelor, ei au treabă să nu se fure produse din magazin și pentru ordinea din magazin, în caz de scandaluri, agresiuni șamd., fără ați păzii portmoneul dumneavoastră.
Postat 02 Martie 2023, 08:10 de Morometul
Bine dar ...
'a fost reţinută, pentru 24 ore, după care a fost cercetată în libertate'. Dupa toate aventurile astea in public - nu prezinta un pericol pentru public?
Postat 01 Martie 2023, 16:28 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON