URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Decembrie 2018, 19:39

Hai să dăm mână cu mână: Studenții orădeni și basarabeni au încins Hora Unirii în Parcul 1 Decembrie (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii din Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB) din Oradea şi cei din Uniunea Studenţilor din Oradea (USO) au sărbătorit în felul lor Centenarul Marii Uniri.

După ce unii dintre ei au luat parte la festivităţile din Piaţa Unirii, fluturând drapelurile României şi Republicii Moldova, sâmbătă, aceştia s-au întâlnit în Parcul 1 Decembrie, unde au intonat cântece patriotice şi au jucat Hora Unirii.

Startul manifestărilor de aici a fost dat cu imnul României interpretat de mai mulţi tineri atât din România cât şi din Republica Moldova, din cadrul celor două organizaţii. Apoi, parcul a răsunat de cântece precum "Cântă cucul", "Treceţi batalioane române Carpaţii". Bineînţeles, nu au lipsit nici colindele.

De asemenea, tinerii artişti Nicu Cozbaş, Maria-Ioana Cozbaş, Gina Handro și Alexandra Durgheu au încântat publicul cu cântecele: "Pe dealul Biharii-n sus", "Aşa-i România", "Dor de Ardeal".

Sărbătoarea tinerilor basarabeni s-a încheiat cu Hora Unirii. Circa 100 de oameni s-au prins în joc, pentru a continua tradiţia Horei Unirii, care uneşte Moldova, Ardealul şi Ţara Românească. Pentru a marca sărbătoarea, tinerii au împărţit trecătorilor şi panglici tricolore.

"Aceasta este o zi importantă pentru românii de pretutindeni. Astfel, e de datoria generaţiei noastre să sărbătorim Centenarul, în ciuda dezbinărilor din partea politicienilor", a declarat Viorel Furculiţă, preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea.

Mihaela Furculiţă
studentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Unirea Poporului Geto-Dac (Român)
Unirea face puterea!
Postat 03 Decembrie 2018, 06:00 de Alcor
Cate mii?
Cate mii de student sunt in Oradea? Nici la unire nu I-am vazut nici in piata la #resist nu sunt... unde sunt viitorul de maine al societatii romanesti? La crasme? In baruri si berarii, la terase?
Postat 02 Decembrie 2018, 22:06 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON