URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2023, 20:28

„Guru” Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru trafic de persoane și viol. Ținea sechestrate 26 de femei

„Guru” Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru trafic de persoane și viol. Ținea sechestrate 26 de femei Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gregorian Bivolaru (71 ani) a fost arestat marți în Franța, la fel ca alți 40 de membri ai unei secte internaționale de yoga tantrică. Potrivit presei franceze, „gurul” este acuzat de trafic de persoane, viol și constituire a unui grup infracțional organizat care răpea oameni. 

Publicații ca Libération informează că românul a fost ridicat din locuința sa situată într-o suburbie a Parisului, în Val-de-Marne.

În această anchetă, marți a fost organizată o operațiune de amploare, iar la descinderile din Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes au fost mobilizați 175 de polițiști. În total, au fost arestate 41 de persoane.

Libération mai scrie că Gregorian Bivolaru se folosea de o rețea internațională de yoga, Atman Yoga, pentru a racola femei tinere, pe care "le îndoctrina", le sechestra și le exploata sexual. Secta este „urmașa” Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA).

Digi24.ro notează că Atman Yoga era axată pe tantra yoga - care își propune trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii - şi pe inocularea unor "învăţături" ce vizau, în fond, suprimarea în rândul victimelor a oricărei noţiuni de consimţâmânt în cadrul raporturilor sexuale.

Gregorian Bivolaru își sechestra adeptele zile întregi în mai multe locuințe din suburbiile Parisului, femei cu care "își satisfăcea apetitul sexual", potrivit Radio France Internationale. 

De altfel, tot presa franceză informează că, în momentul reținerii sale, „Guru” Bivolaru ținea sechestrate 26 de femei în condiții "de izolare și igienă precare".

Primele sesizări cu privire la această sectă ar fi fost făcute în iulie 2022, de către 12 foste adepte.

Digi24.ro mai arată că Bivolaru era căutat și de autoritățile din Finlanda, care l-au dat în urmărire și cereau arestarea sa într-un dosar în care era acuzat de către foștii cursanți și apropiați de trafic de persoane și abuzuri sexuale. El figura pe lista «most wanted» a INTERPOL. 

G4Media.ro amintește că Gregorian Bivolaru, care în 1990 a fondat MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), a fost condamnat în 2013 la 6 ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. El a fost eliberat condiționat în septembrie 2017 și a părăsit Penitenciarul Bistrița. Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut azil politic în Suedia, dar a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, pentru a-și executa pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Escrocul tot escroc
Nu le lua adeptelor de sex fara obligatii, "libertinelor", si proprietatile ? Parca in Romania a facut chestia asta.
Postat 28 Noiembrie 2023, 20:55 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON