URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2012, 12:59

Gunoaie furate cu maşini "şmechere"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De câteva luni, operatorul orădean de salubritate RER Ecologic Service se confruntă cu fenomenul furtului deşeurilor reciclabile. Persoane rămase deocamdată neidentificate golesc recipientele cu capac galben şi igluurile în care orădenii adună selectiv fracţia uscată, iar mai nou, unii hoţi s-au şmecherit şi mai tare. Pentru ca nimeni să nu bănuiască că deşeurile sunt furate, aceştia "operează" cu o maşină cu platformă cu număr... BH-46-RER.

Maşina, însă, nu aparţine operatorului licenţiat, care ţine să precizeze că muncitorii RER Ecologic Service folosesc doar utilaje inscripţionate cu numele şi sigla companiei de salubritate. Totodată, pentru golirea igluurilor, muncitorii firmei de salubritate licenţiate folosesc un utilaj dotat cu macara, care ridică recipientele şi permite golirea lor completă.

Drept urmare, când observă că igluurile şi containerele sunt golite de alte persoane decât muncitorii RER Ecologic Service, orădenii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Locală, la numărul de dispecerat 0259-969.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cetatean
intradevar am vazut si eu masina cu numarul BH 46 RER in mai multe zone ale orasului care culegea flaconele de la tigani... Nu ca ar fi asta o problema cel putin nu este problema noastra pentru ca nu ramane mizerie dupa ei este problema rerului si direct al lui bolojan pentru asta defapt este afacerea lui pe care il sustine. la groapa de gunui lucreaza zeci de tigani care selecteaza peturile pe care apoi le vand reristi mai departe deci normal ca rerul pierde bani deci indirect si bolojan. Mai bine sa culeaga niste flacoane decat sa fure de la noi din curti.
Postat 18 Decembrie 2012, 22:49 de cetatean
Am rămas cu votuncur
Misto, las ca plătim poliție locală, poliție naționala si alte pulimibugetofage cu șefi promovati pe criterii de buze tuguiate si limba lunga, incompetenti dar guralivi si indignati nonstop...sictir Bolo cu oamenii promovati de tine!
Postat 15 Decembrie 2012, 10:39 de Vot pierdut
rer ratusca ramurel
BH 46 RER intr-adevar, este greu de identificat... ce tantalai.
Postat 14 Decembrie 2012, 15:23 de rer
cetatean
am sunat in urma cu 3 luni la RER in timp ce romii goleau containerul de reciclabile si mi-au raspuns ca 'bine' vor chema politia (n-au chemat pe nimeni); dupa care, romii s-au intilnit cu masina RER autentica si li s-a 'basculat' o parte din colectatele din masina; iar am sunat si iar au zis ca 'bine' - nu s-a intimplat absolut nimic si atunci mi-am dat seama ca sint pe-o mina; noi, fraierii, adunam gunoiul pe categorii pentru ei! noi sa-i controlam?! timp pierdut!
Postat 14 Decembrie 2012, 13:50 de popescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON