URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2022, 17:52

Grivei, lagărul cățeilor? Acuzații de înfometare în adăpostul public al Oradiei. Poliția Animalelor a descins în control (FOTO/VIDEO)

Adăpostul public de câini din Oradea este un lagăr al patrupedelor, acuză voluntarii care îngrijesc animalele de acolo. Pentru că nu primesc hrană suficientă, câinii sunt subnutriți, se bat pentru mâncare și uneori chiar mor sub ochii nepăsători ai angajaților.

„Eu am luat, săptămâna asta, de-acolo 30 de căței, pentru că se omoară unii pe alții de foame. Nu sunt îngrijiți deloc, toți sunt foarte slabi. Mulți câini au și murit din cauza asta”, a relatat BIHOREANULUI o voluntară care obișnuiește să meargă la adăpostul Grivei și care are și un adăpost privat în Bihor.

Aceasta susține că zeci de câini ar fi murit în ultimele săptămâni, din cauza lipsei de hrană sau a bătăilor dintre animale, lucru pe care angajații adăpostului l-ar ține la secret față de voluntarii care merg acolo.

Iubitorii de animale care vizitează frecvent adăpostul Grivei au sesizat și Poliția Animalelor privind condițiile nefirești în care sunt ținuți cățeii din adăpostul aflat în grija Administrației Domeniului Public Oradea, iar joi oamenii legii au demarat un control.

Jurnaliștii care s-au dus la Adăpostul Grivei nu au fost lăsați să intre în incinta lui, în timpul controlului, chiar dacă, teoretic, era în plină perioadă de vizite. Sursele BIHOREANULUI spun însă că polițiștii au văzut cu ochii lor câini subnutriți și apatici, aproape să-și dea duhul.

„Azi am scos (n.r. din adăpost) trei câini care erau în stare deplorabilă, malnutriți. Nu știm când au intrat în adăpost, asta Poliția o să stabilească. Câinii sunt foarte, foarte slabi și au nevoie de îngrijiri medicale. Noi n-am găsit mâncare când am ajuns”, a declarat jurnaliștilor doctorul veterinar Alexandra Ianța, care a mers joi voluntar la adăpostul Grivei.

Câinii pe care i-a luat medicul ar fi murit curând, în lipsa unor îngrijiri medicale, însă nu e clar de când anume sunt în adăpost. Pare clar însă că animalele nu primeau îngrijirile de care aveau nevoie.

La Grivei, polițiștii ar fi identificat și alte nereguli, precum lipsa unui registru de intrări și ieșiri din adăpost, țarcuri amenajate sumar, fără condiții minime de confort pentru câini, precum cuști acoperite.

În izolator, acolo unde sunt ținuți câinii imediat după ce au fost ridicați de pe străzi, erau mai mulți căței, care stăteau în fecalele și urina proprie, și ei, fără mâncare. 

Deocamdată, concluziile acestei verificări nu au fost trase. La plecarea de la sediul Grivei, polițiștii le-au spus jurnaliștilor că acest control nu s-a finalizat.

Sursele BIHOREANLUI spun că este posibil ca Poliția Animalelor să deschidă un dosar penal pentru îngrijirea deficitară de care au parte câinii în adăpostul Oradiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
D-soara Totorean
Poate ar fi bine sa faceti o radiografie a adapostului de la infiintare si pana in prezent. La preluarea adapostului de catre SOS Dogs, erau 3000 de caini pe strazi, primaria finanta 50.000 lei anual catre SOS Dogs. La rezilierea contractului cu SOS Dogs, erau 350 de caini pe strazi, majoritatea caini noi, adusi cu dubele in weekend din Arad sau alte localitati limitrofe. Deci, treaba functiona. In prezent primaria finanteaza INTEGRAL activitatea, salariul anual al unui SINGUR angajat este la nivelul finantarii acordate anual celor de la SOS Dogs. Bai, voi intelegeti ceva? Eu inteleg doar ca sunt interese financiare obscure, angajarii fura din mancare si din consumabile, altfel treaba nu are sens. In prezent, inainte de data stabilita pt eutanasiere, ONG - urile aduna cainii de la Grivei, in numar cat mai mare, pt a-i salva de la moarte. La Grivei, par a fi angajati oameni care nu au nicio treaba cu iubirea fata de animale, altfel nu ar fi situatiile din articol. Pentru primarie (nu ca ar conta ce zic eu): lasati treaba asta in grija ONG- urilor, stabiliti cu ei un pret si finantati atat cat sa acoperiti actiunea de capturare si sterilizare per cap de caine, mascul sau femela, talie, etc. Domnule primar, iesiti din treaba asta cat mai urgent, in prezent aveti un Auschwitz al cainilor in Oradea, lucru care nu va face cinste.
Postat 11 Noiembrie 2022, 11:03 de Kid
Pana mea!
Angajatii de acolo sunt brosti? Ce sa ascunda? Trebuie sa spuna vocal tare ce le lipseste nu sa ascunda si sa chinuie animalele! Nu mai suntem pe vremea comunistilor sa ascundem sub pres. Din banii nostri se platesc conditii pt animalele acelea, vrem sa stim daca sunt lipsuri, probleme. Fac tocmai ce nu trebuie sa faca. Sper sa se rezolve problema.
Postat 11 Noiembrie 2022, 10:16 de nihil
Chestiuni vechi...
Cand va fi luat de urechi imuabilul andrica?! Putini infractori au un trecut comparabil cu al lui! Sigur, justitia l-a gasit de fiecare data nevinovat.... P.S. Nu recomand celor slabi de inima sa acceseze link-ul! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/muscati-de-justitie-fostii-sefi-ai-adapostului-grivei-condamnati-la-inchisoare-pentru-abuz-si-cruzime-asupra-animalelor-123688.html
Postat 11 Noiembrie 2022, 05:53 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON