Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă.
Un caz clasic: Piaţa Ferdinand. Acolo s-au călcat pe picioare cei de la CAO, băieţii de la Termoficare, Teatrul, Electrica şi italienii care pun piatra. Şi, pentru ca haosul să fie generalizat, proiectele parcă sunt făcute pe genunchi, iar soluţiile tehnice pentru remedierea greşelilor se dau cu întârziere.
Dacă toate aceste entităţi ar avea un singur stăpân, poate ai mai putea ţine situaţia sub control. Dar, de exemplu, nu Primăria licitează pentru montarea transformatoarelor, ci Electrica. Şi nu ştiu cum se face, dar după ce în Piaţa Unirii a câştigat licitaţia Electroconstruct Sildac, cea care ne-a lăsat cu o groapă în pavaj timp de un an şi jumătate, aceeaşi firmă a primit contractul şi în Piaţa Ferdinand. Bănuiesc că pe bază de relaţii naş-fin, că de profesionalism nu poate fi vorba.
Acum o să ne uităm la piscina din spatele Teatrului (foto) până se va învrednici Electrica, totuşi, să pună la lucru o firmă normală. Culmea tupeului este că, după ce i s-a reziliat contractul, executanţii au dat Electrica în judecată pe motiv că ei sunt nevinovaţi şi că n-au putut termina lucrarea fiindcă nu s-a oprit circulaţia. Nu au specificat care circulaţie, oare cea dintre România şi Spania, de unde trebuiau să aducă transformatoarele?
Piaţa Ferdinand va fi finalizată, deci, probabil la anul. Iar noi, cetăţenii oraşului, cădem victime firmelor neserioase, beneficiare ale unui sistem găunos de licitaţii şi contestaţii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.