URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
26 Mai 2024, 10:45

Ghidul admiterii la liceu și în școlile profesionale din Bihor: Câte locuri sunt disponibile în fiecare clasă și care a fost ultima medie de intrare

Ghidul admiterii la liceu și în școlile profesionale din Bihor: Câte locuri sunt disponibile în fiecare clasă și care a fost ultima medie de intrare (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)

Părinții și elevii care termină gimnaziul în această vară pot consulta Ghidul admiterii la liceu și în învățământul profesional și dual din Bihor – 2024, publicat de Inspectoratul Școlar Județean.

Documentul cuprinde calendarul înscrierii la licee și școli profesionale, dar și lista tuturor unităților de învățământ din județ, cu numărul de locuri disponibile în fiecare clasă și ultima medie de admitere din 2023.

Potrivit calendarului, pe 10 iulie, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională, Inspectoratul Școlar va anunța ierarhia elevilor din Bihor. În perioadele 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții lor vor completa fișele de înscriere la liceu, în școlile gimnaziale din care provin și asistați de către diriginți.

Pe 18 iulie, va avea loc repartizarea computerizată a elevilor care vor cere să ocupe locurile speciale dedicate romilor și copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Câteva zile mai târziu, pe 24 iulie, va fi prima etapă de repartizare computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a, urmată de comunicarea rezultatelor și afișarea locurilor neocupate în liceele din Bihor.

Între 25 și 30 iulie, candidații repartizați vor trebui să-și depună dosarele la școlile la care au fost admiși.

A doua repartizare computerizată la liceu va avea loc între 19 și 20 august. Nu participă la repartizarea computerizată elevii care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini.

Pentru învățământul profesional și dual, admiterea se realizează în 3 etape, prima debutând cu înscrierea candidaților între 1 și 5 iulie.

Ghidul admiterii cuprinde și lista școlilor cu numărul locurilor disponibile, ultima medie de admitere din vara anului trecut și codul aferent fiecărei specializări. În 2023, clasa cu cea mai mare ultimă medie de admitere a fost cea de Matematică-Informatică intensiv a Colegiului Emanuil Gojdu, unde ultimul elev intrat a avut media 9,67.

Vezi mai jos Ghidul admiterii 2024:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6576 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON