URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2022, 16:10

Gală fără premianți: Asociația comunelor din Bihor i-a premiat pe șefii țării și ai județului... în lipsă (FOTO)

Gală fără premianți: Asociația comunelor din Bihor i-a premiat pe șefii țării și ai județului... în lipsă (FOTO) Gala premiilor ACOR Bihor a fost un „one man show”: primarul din Pomezeu, Ioan Șora, a citit numele premianților și tot el s-a și pozat cu diplomele și plachetele
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eveniment la limita ridicolului, sâmbătă, când filiala Bihor a Asociației Comunelor din România (ACOR), condusă de primarul de Pomezeu, Ioan Șora, a decis să organizeze o scurtă festivitate, menită să destindă frunțile unor aleși locali, dar și să „perieze” oameni aflați la conducerea țării.

Intitulat pompos „Gala de decernare a premiilor anuale ACOR Bihor”, evenimentul n-a fost unul atractiv nici pentru premianți, nici pentru cei 82 de membri ai organizației.

Pe lângă amfitrion, au fost prezenți doar doi edili de comune din Bihor, Florin Copos (Dobrești) și Sandu Săsăran (Holod), alți primari rezumându-se să trimită secretari ori alți angajați ai primăriilor, ca să-i reprezinte. Iar din rândul premianților, n-a fost nici unul prezent!

Premianții de la fruntea țării

De altfel, gala a început cu 40 de minute întârziere tocmai pentru că președintele ACOR Bihor, Ioan Șora, a mizat pe prezența prefectului Dumitru Țiplea, care însă n-a mai apărut. Astfel, singur la prezidiu, primarul din Pomezeu a dat startul ceremoniei, menționând din capul locului că premianții, deși au primit invitațiile, unii chiar personal de la edilul bihorean, nu au putut fi prezenți, ba din cauza mini-vacanței prilejuite de Ziua Națională, ba pentru că alte misiuni i-au ținut în București.

Totuși, Șora le-a citit numele și a prezentat publicului plachetele și diplomele pregătite cu numele președintelui Klaus Iohannis, premiat pentru eforturile de menținere a păcii în România, al premierului Nicolae Ciucă, care a primit un premiu pentru buna guvernare, și al miniștrilor Petre Daea (Agricultură), Cseke Attila (Dezvoltare), Tanczos Barna (Mediu) și Marcel Boloș (Proiectelor Europene).

Lista i-a mai cuprins pe șeful cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, și secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș, de origine bihorean. Șora n-a mai menționat ce merite concrete au oficialii din Guvern, pentru aceste premii.  

Au avut altă treabă...

Pe lângă oficialii din București, au primit premii simbolice de la ACOR Bihor și lideri județeni: prefectul Dumitru Țiplea, președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta. Nici unul dintre aceștia n-a fost prezent la eveniment și nici n-a trimis vreun reprezentant.

„În acest context, urmează să transmitem aceste premii către distinșii miniștri și președintele României, urmând ca la alte evenimente să avem mai multă atenție în ceea ce privește comunicarea la firul ierbii”, a declarat Șora.

Întrebat dacă interpretează în vreun fel absența premianților ori a altor primari din Bihor, președintele ACOR Bihor a declarat că n-a primit confirmări scrise de la invitați, așa că pune lipsa lor pe seama treburilor mai importante din București ori, în cazul liderilor din județ, pe mini-vacanța din această săptămână.

„Nu cred să fie un mesaj către asociație”, a declarat Șora, menționând că ACOR Bihor are o activitate bogată, inclusiv prin asigurarea serviciilor de audit ori de urbanism pentru comune din județ.

Pentru ca amfitrionul să nu se necăjească prea tare, avocata Gabriela Mihuț, o colaboratoare a ACOR Bihor, a ținut să precizeze că „nu este nimic tendențios în neparticiparea premianților”, iar evenimentul de sâmbătă „este un mare câștig pentru județul Bihor”.

Deocamdată, singurii câștigați au fost cei circa 30 de participanți, care au avut ocazia să participe, la finalul ceremoniei, la o degustare de vinuri alese.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON