URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Ianuarie 2016, 17:45

Gala bunăvoinţei: Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari din 2015 (FOTO)

Gala bunăvoinţei: Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari din 2015 (FOTO) Ioana Miruna Cazacioc a primit premiul pentru "Voluntarul anului 2015" în cadrul galei Caritas Eparhial
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea a găzduit, joi, cea de-a X-a ediţie a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Evenimentul a început cu un recital de pian susţinut de Lavinia Dragoş, directorul Resonnance România, din opera lui Frederic Chopin. Alături de voluntari, la eveniment au participat şi PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, vicarul general pr. Olimpiu Todorean, deputatul Florica Cherecheş şi directorul adjunct al ASCO, Ioana Florea.

În 2015, din cei 250 voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial, 165 au fost voluntari activi, totalizând un număr de 3.273 ore prestate în serviciul aproapelui. Premiul pentru "Voluntarul anului 2015" l-a primit Ioanei Miruna Cazacioc, pentru "timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite".

Voluntara Adina Popa a fost premiată pentru implicarea ei în proiectul Cantina Socială, care oferă o masă caldă zilnic pentru 60 de persoane aflate în nevoie. Ioana Miruna Cazacioc, Andrei Onici şi Tudor Jurjac au fost premiaţi pentru că şi-au dedicat vacanţa voluntariatului, ajutând în cadrul Centrului Social Maria Rosa. Pentru implicarea în Colecta de Paşti a asociaţei a fost premiată Andreea Munteanu, iar pentru cea de Crăciun, Cornelia Vesa.

Premiul Copacul Dorinţelor i-a revenit lui Andrei Horgoş. Copacul Dorinţelor este o campanie caritabila inedită pentru a susţine cele două centre de zi pentru copii. Dorinţele sunt, de fapt, obiecte necesare pentru ca beneficiarii să îşi poată desfăşura în continuare activitatea la Centrul Caritas: de la carioci sau caiete până la jocuri lego, puzzle-uri sau cărţi cu poveşti.

Voluntarii Maria Gligor, Adriana Popa, Lorena Pop, David Mihai Petrica, Irina Pop, Adina Dume, Florica Dalia Balmuş, Diana Cîrţi, Melissa Marec, Kinga Vad, Mihaela Corb, Remus Roibu, Florica Maliţa au fost premiaţi pentru activitatea lor de la Centrul de Zi Gabriele, unde mai mulţi copii defavorizaţi îşi fac temele şi participă la diverse activităţi creative.

Premiul pentru disponibilitate, adică pentru voluntarul care a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor asociaţiei s-a acordat lui Radu Cefan, în timp ce cel pentru Cel mai activ voluntar, în funcţie de numărul de ore prestate şi numărul activităţilor în care s-a implicat, l-a primit Daniela Pâncotan.

Cum anul acesta Caritas Eparhial a sărbătorit 10 ani de voluntariat, asociaţia a decis să acorde premiul "Voluntar de Zece" lui Constantin Liviu Demeter, care sprijină organizaţia încă din 2006 şi a efectuat sute de ore de volunariat. În fine, s-a acordat şi premiul pentru Promovarea Voluntariatului în rândul tinerilor, care s-a acordat lui Alice Scarlat.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Iosif Balazsi, Denis Lungu, Raul Kallai, Gabriela Kallai, Maria Gligor, Lidia Bogdan şi Melaz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON