URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 02 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
22 Ianuarie 2016, 17:45

Gala bunăvoinţei: Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari din 2015 (FOTO)

Gala bunăvoinţei: Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari din 2015 (FOTO) Ioana Miruna Cazacioc a primit premiul pentru "Voluntarul anului 2015" în cadrul galei Caritas Eparhial
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea a găzduit, joi, cea de-a X-a ediţie a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Evenimentul a început cu un recital de pian susţinut de Lavinia Dragoş, directorul Resonnance România, din opera lui Frederic Chopin. Alături de voluntari, la eveniment au participat şi PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, vicarul general pr. Olimpiu Todorean, deputatul Florica Cherecheş şi directorul adjunct al ASCO, Ioana Florea.

În 2015, din cei 250 voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial, 165 au fost voluntari activi, totalizând un număr de 3.273 ore prestate în serviciul aproapelui. Premiul pentru "Voluntarul anului 2015" l-a primit Ioanei Miruna Cazacioc, pentru "timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite".

Voluntara Adina Popa a fost premiată pentru implicarea ei în proiectul Cantina Socială, care oferă o masă caldă zilnic pentru 60 de persoane aflate în nevoie. Ioana Miruna Cazacioc, Andrei Onici şi Tudor Jurjac au fost premiaţi pentru că şi-au dedicat vacanţa voluntariatului, ajutând în cadrul Centrului Social Maria Rosa. Pentru implicarea în Colecta de Paşti a asociaţei a fost premiată Andreea Munteanu, iar pentru cea de Crăciun, Cornelia Vesa.

Premiul Copacul Dorinţelor i-a revenit lui Andrei Horgoş. Copacul Dorinţelor este o campanie caritabila inedită pentru a susţine cele două centre de zi pentru copii. Dorinţele sunt, de fapt, obiecte necesare pentru ca beneficiarii să îşi poată desfăşura în continuare activitatea la Centrul Caritas: de la carioci sau caiete până la jocuri lego, puzzle-uri sau cărţi cu poveşti.

Voluntarii Maria Gligor, Adriana Popa, Lorena Pop, David Mihai Petrica, Irina Pop, Adina Dume, Florica Dalia Balmuş, Diana Cîrţi, Melissa Marec, Kinga Vad, Mihaela Corb, Remus Roibu, Florica Maliţa au fost premiaţi pentru activitatea lor de la Centrul de Zi Gabriele, unde mai mulţi copii defavorizaţi îşi fac temele şi participă la diverse activităţi creative.

Premiul pentru disponibilitate, adică pentru voluntarul care a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor asociaţiei s-a acordat lui Radu Cefan, în timp ce cel pentru Cel mai activ voluntar, în funcţie de numărul de ore prestate şi numărul activităţilor în care s-a implicat, l-a primit Daniela Pâncotan.

Cum anul acesta Caritas Eparhial a sărbătorit 10 ani de voluntariat, asociaţia a decis să acorde premiul "Voluntar de Zece" lui Constantin Liviu Demeter, care sprijină organizaţia încă din 2006 şi a efectuat sute de ore de volunariat. În fine, s-a acordat şi premiul pentru Promovarea Voluntariatului în rândul tinerilor, care s-a acordat lui Alice Scarlat.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Iosif Balazsi, Denis Lungu, Raul Kallai, Gabriela Kallai, Maria Gligor, Lidia Bogdan şi Melaz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6864 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON