URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Noiembrie 2022, 10:59

GAL Țara Beiușului și GAL Valea Velj anunță finalizarea unui proiect în cadrul submăsurii 19.3

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT

NOIEMBRIE 2022

Titlu proiect: "COOPERARE INTERTERITORIALĂ PENTRU PROMOVAREA SECTORULUI TURISTIC ŞI VALORIFICAREA PRODUSELOR LOCALE LA NIVELUL TERITORIILOR PARTENERE, în cadrul submăsurii 19.3 "Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală", Componenta B - "Implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală selectate", finanţat prin Fondul European pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală, din PNDR 2014-2020

Descrierea obiectivelor proiectului:

Obiectivul general: Dezvoltarea durabilă a teritoriului Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Valea Velj (GAL VALEA VELJ) în parteneriat cu Asociaţia Grupul de Acţiune Locală "Ţara Beiuşului", prin crearea unei infrastructuri de uz public şi de agrement, destinate populaţiei rurale, în scopul promovării potenţialului local cultural, precum şi în scopul creşterii participării pe piaţă a producătorilor locali.

Obiectivele specifice realizate ale proiectului de cooperare sunt următoarele:

1. Promovarea de produse, practici, procese şi tehnologii noi obţinute la nivel local;

2. Identificarea noilor modalităţi de comercializare a unui volum mai mare de produse proprii şi de atragere a unor noi categorii de consumatori;

3. Dezvoltarea unor legături între sectorul agroalimentar şi turistic prin aprovizionarea cu produse alimentare locale;

4. Promovarea tradiţiilor, obiceiurilor culturale şi a meşterilor populari;

5. Încurajarea inovării, a cooperării şi dezvoltarea bazei de cunoştinţe în zonele rurale.

Beneficiari: populaţia rurală din teritoriul GAL-urilor partenere şi turişti.

Activitatea 1 - Managementul proiectului

Activitatea 2 - Promovarea şi publicitatea proiectului

Activitatea 3 - Furnizare de echipamente şi dotări

Activitatea 4 -  Organizarea a 11 evenimente specifice teritoriilor GAL

1 - Festivalul ouălor încondeiate Remetea;

2 - Festivalul producătorilor locali Gepiu;

3 - Târgul meşterilor populari şi al producătorilor locali Lăzăreni;

4 - Fii satului români şi maghiari, festival interetnic Remetea;

5 - Festivalul producătorilor locali Cefa;

6 - Târgul plăcintelor de la şes Sannicolau Roman

7- Festivalul producătorilor locali Husasău de Tinca;

8 - Festivalul datinilor şi obiceiurilor din Pocola;

9 - Festivalul meşterilor populari din Finiş;

10 - Festivalul producătorilor locali din Pocola;

11 - Festivalul obiceiurilor strămoşeşti din Drăgăneşti;

Valoarea contractelor de finantare pentru fiecare GAL partener:

GAL Ţara Beiuşului: 168.029,36 euro fără TVA

GAL Valea Velj: 150.294,00 euro fără TVA

Numărul producătorilor care au participat la cele 11 evenimente: 58-60, producători individuali, mulţi dintre ei participând la mai multe evenimente.

Pe această cale invităm toţi producătorii locali din comunele membre GAL Ţara Beiuşului şi GAL Valea Velj să se înscrie pe site-ul www.traditiidebihor.ro pentru promovarea produselor locale.

(anunţ publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON