URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 02 DECEMBRIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iohannis nu-l poate suporta pe Ilie Bolojan pentru că este un exemplu negativ. Adică tu să vii și sâmbăta la lucru, când alții abia miercuri ajung la serviciu de la ski, dar și asta numai pentru a avea de unde pleca joi la golf? Pentru președintele României se potrivește perfect bancul acela cu ardeleni care spune că de-aia mănâncă ei ciorba cu dumicați de pâine ca să nu deschidă gura de două ori.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Aflat recent în Capitală, discutam la un moment dat cu colegi de breaslă din diferite colțuri de țară, la o cafea, pe terasa hotelului ultracentral ce ne găzduia. Sub ochii noștri se etalau mărcile a trei epoci. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că persoanele cu funcții publice ar trebui să fie obligate să-și declare, fără ocolișuri, apartenența la masonerie?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La începutul acestui an, arătam că în data de 27 ianuarie 2022 Înalta Curte de Casație și Justiție „a pronunțat două decizii obligatorii absolut hilare, care aruncă în derizoriu unele dintre principiile fundamentale ale dreptului”. Prin una dintre ele s-a stabilit că o persoană care poartă mască în timp ce comite un furt într-un spațiu în care masca este obligatorie săvârșește forma calificată (deci agravată) a infracțiunii de furt.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardiovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afectează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
22 Noiembrie 2022, 10:59

GAL Țara Beiușului și GAL Valea Velj anunță finalizarea unui proiect în cadrul submăsurii 19.3

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT

NOIEMBRIE 2022

Titlu proiect: "COOPERARE INTERTERITORIALĂ PENTRU PROMOVAREA SECTORULUI TURISTIC ŞI VALORIFICAREA PRODUSELOR LOCALE LA NIVELUL TERITORIILOR PARTENERE, în cadrul submăsurii 19.3 "Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală", Componenta B - "Implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală selectate", finanţat prin Fondul European pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală, din PNDR 2014-2020

Descrierea obiectivelor proiectului:

Obiectivul general: Dezvoltarea durabilă a teritoriului Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Valea Velj (GAL VALEA VELJ) în parteneriat cu Asociaţia Grupul de Acţiune Locală "Ţara Beiuşului", prin crearea unei infrastructuri de uz public şi de agrement, destinate populaţiei rurale, în scopul promovării potenţialului local cultural, precum şi în scopul creşterii participării pe piaţă a producătorilor locali.

Obiectivele specifice realizate ale proiectului de cooperare sunt următoarele:

1. Promovarea de produse, practici, procese şi tehnologii noi obţinute la nivel local;

2. Identificarea noilor modalităţi de comercializare a unui volum mai mare de produse proprii şi de atragere a unor noi categorii de consumatori;

3. Dezvoltarea unor legături între sectorul agroalimentar şi turistic prin aprovizionarea cu produse alimentare locale;

4. Promovarea tradiţiilor, obiceiurilor culturale şi a meşterilor populari;

5. Încurajarea inovării, a cooperării şi dezvoltarea bazei de cunoştinţe în zonele rurale.

Beneficiari: populaţia rurală din teritoriul GAL-urilor partenere şi turişti.

Activitatea 1 - Managementul proiectului

Activitatea 2 - Promovarea şi publicitatea proiectului

Activitatea 3 - Furnizare de echipamente şi dotări

Activitatea 4 -  Organizarea a 11 evenimente specifice teritoriilor GAL

1 - Festivalul ouălor încondeiate Remetea;

2 - Festivalul producătorilor locali Gepiu;

3 - Târgul meşterilor populari şi al producătorilor locali Lăzăreni;

4 - Fii satului români şi maghiari, festival interetnic Remetea;

5 - Festivalul producătorilor locali Cefa;

6 - Târgul plăcintelor de la şes Sannicolau Roman

7- Festivalul producătorilor locali Husasău de Tinca;

8 - Festivalul datinilor şi obiceiurilor din Pocola;

9 - Festivalul meşterilor populari din Finiş;

10 - Festivalul producătorilor locali din Pocola;

11 - Festivalul obiceiurilor strămoşeşti din Drăgăneşti;

Valoarea contractelor de finantare pentru fiecare GAL partener:

GAL Ţara Beiuşului: 168.029,36 euro fără TVA

GAL Valea Velj: 150.294,00 euro fără TVA

Numărul producătorilor care au participat la cele 11 evenimente: 58-60, producători individuali, mulţi dintre ei participând la mai multe evenimente.

Pe această cale invităm toţi producătorii locali din comunele membre GAL Ţara Beiuşului şi GAL Valea Velj să se înscrie pe site-ul www.traditiidebihor.ro pentru promovarea produselor locale.

(anunţ publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7383 RON
  • 1 EUR = 4.9184 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON