URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
22 Noiembrie 2022, 10:59

GAL Țara Beiușului și GAL Valea Velj anunță finalizarea unui proiect în cadrul submăsurii 19.3

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT

NOIEMBRIE 2022

Titlu proiect: "COOPERARE INTERTERITORIALĂ PENTRU PROMOVAREA SECTORULUI TURISTIC ŞI VALORIFICAREA PRODUSELOR LOCALE LA NIVELUL TERITORIILOR PARTENERE, în cadrul submăsurii 19.3 "Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală", Componenta B - "Implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală selectate", finanţat prin Fondul European pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală, din PNDR 2014-2020

Descrierea obiectivelor proiectului:

Obiectivul general: Dezvoltarea durabilă a teritoriului Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Valea Velj (GAL VALEA VELJ) în parteneriat cu Asociaţia Grupul de Acţiune Locală "Ţara Beiuşului", prin crearea unei infrastructuri de uz public şi de agrement, destinate populaţiei rurale, în scopul promovării potenţialului local cultural, precum şi în scopul creşterii participării pe piaţă a producătorilor locali.

Obiectivele specifice realizate ale proiectului de cooperare sunt următoarele:

1. Promovarea de produse, practici, procese şi tehnologii noi obţinute la nivel local;

2. Identificarea noilor modalităţi de comercializare a unui volum mai mare de produse proprii şi de atragere a unor noi categorii de consumatori;

3. Dezvoltarea unor legături între sectorul agroalimentar şi turistic prin aprovizionarea cu produse alimentare locale;

4. Promovarea tradiţiilor, obiceiurilor culturale şi a meşterilor populari;

5. Încurajarea inovării, a cooperării şi dezvoltarea bazei de cunoştinţe în zonele rurale.

Beneficiari: populaţia rurală din teritoriul GAL-urilor partenere şi turişti.

Activitatea 1 - Managementul proiectului

Activitatea 2 - Promovarea şi publicitatea proiectului

Activitatea 3 - Furnizare de echipamente şi dotări

Activitatea 4 -  Organizarea a 11 evenimente specifice teritoriilor GAL

1 - Festivalul ouălor încondeiate Remetea;

2 - Festivalul producătorilor locali Gepiu;

3 - Târgul meşterilor populari şi al producătorilor locali Lăzăreni;

4 - Fii satului români şi maghiari, festival interetnic Remetea;

5 - Festivalul producătorilor locali Cefa;

6 - Târgul plăcintelor de la şes Sannicolau Roman

7- Festivalul producătorilor locali Husasău de Tinca;

8 - Festivalul datinilor şi obiceiurilor din Pocola;

9 - Festivalul meşterilor populari din Finiş;

10 - Festivalul producătorilor locali din Pocola;

11 - Festivalul obiceiurilor strămoşeşti din Drăgăneşti;

Valoarea contractelor de finantare pentru fiecare GAL partener:

GAL Ţara Beiuşului: 168.029,36 euro fără TVA

GAL Valea Velj: 150.294,00 euro fără TVA

Numărul producătorilor care au participat la cele 11 evenimente: 58-60, producători individuali, mulţi dintre ei participând la mai multe evenimente.

Pe această cale invităm toţi producătorii locali din comunele membre GAL Ţara Beiuşului şi GAL Valea Velj să se înscrie pe site-ul www.traditiidebihor.ro pentru promovarea produselor locale.

(anunţ publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON