URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2018, 12:03

Gafă de neiertat a Guvernului României: Filmul Centenarului este plin de greşeli şi conţine imagini din… alte ţări! (VIDEO)

Gafă de proporţii a Guvernului României. Filmul dedicat Centenarului conţine erori gramaticale, clişee specifice comunismului şi imagini din alte ţări!

Informaţia a fost făcută publică de Digi24, care arată că, în clipul de 4 minute, care a fost proiectat la începutul şedinţei solemne de joi la Alba Iulia, scenariul vorbeşte despre "ţara munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru".

"Guvernul vede ţara ca pe "grădina Maicii Domnului" şi "ţara nemuritorului Dracula", "sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa". Un moment ilustrat cu imaginea unui lup liber, dar... dintr-o pădure din Norvegia", arată sursa citată, cu precizarea că "fotografia, realizată de un fotograf norvegian, poate fi cumpărată de pe site-ul Shutterstock cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate".

Momentul în care filmul, ce poartă sigla guvernului, vorbeşte despre "ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului" este ilustrat de grâul din… Rusia, imaginile putând fi cumpărate, de asemenea, online.

Clipul se încheie cu mesajul "La mulţi ani România" - scris greşit, în sensul în care cei care l-au realizat nu au pus virgulă înainte de numele ţării. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat clipul, într-o emisiune la Digi24, spunând că el aduce cu perioada comunistă. 

"Filmul acesta ar fi putut fi făcut atunci fără probleme, în 1987, 1988. Ceausescu ar fi fost foarte încântat. Dacă luăm în considerare coeficientul de inteligenţă al receptorului, acest film e adresat oligofrenilor. De ce? Vedem pe ecran pădure şi voce-bogată ăsta spune: pădure. Vedem pe ecran lup, spune lup, vedem apă, spune apă. Asta e pentru persoanele care au mari dificultăţi în a se conecta la realitatea înconjurătoare. Trebuie să-i iei de la zero, să le explici", a spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a mai adăugat şi că filmul are informaţii neadevărate. "Are minciuni filmul. Am spus cui îi e adresat: oligofrenilor, din punct de vedere al IQ-ului. Oare să fie adresat străinătăţii, Uniunii Europene acest film? Iată România, UE, tu care ne baţi cu biciul MCV-ului. UE, curvă satanistă, cum spune Florin Zamfirescu, tu care ne asupreşti şi ne arunci pe scări, iată pe cine baţi. Oare să fie adresat Uniunii Europene acest filmuleţ? Daca e aşa, oligofreni sunt cei care l-au făcut. E greu de crezut că cineva de pe-acolo o să se lase convins", a continuat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu vorbeşte şi despre informaţiile false şi despre personajele controversate care apar în clip.

"Vuia a proiectat şi experimentat primul aparat mai greu decât aerul care s-a ridicat de la sol. Nu e adevărat, pur şi simplu. Cu trei ani înainte, fraţii Wright au făcut acest lucru, au ridicat de la sol un aparat mai greu decât aerul, omologat acest lucru. Ni se spune de Nicolae Paulescu. Românii au dăruit lumii insulina. Lăsând la o parte că cei care au luat premiul Nobel, canadienii, au aplicat pentru prima dată acest hormon, insulina, la om. Paulescu a realizat asta la câini, într-o fază primitivă rezultată din nivelul tehnologic şi civilizaţional al României. Poate că Paulescu ar fi reuşit performanţa canadienilor de a trece la om. N-a reuşit-o, pt că cei doi aveau posibilităţi mult mai mari, tehnice şi financiare. Nu-i respinge nimeni contribuţia ştiinţifică mondială, dar nu rezultă cu claritate că ar fi meritat premiul Nobel. Paulescu mai are un record: a fost unul dintre cei mai siniştri antisemiţi din lume. E un precursor al soluţiei finale, aplicată de Hitler. E autorul unor cărţi de gen: Degenerarea rasei jidăneşti. Acelaşi om. Faptul că i-a fost respins numele pentru diverse premii internaţionale poate că nu e întâmplător. Asta nu se spune", a  continuat jurnalistul.

Vezi mai jos clipul guvernului!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Simplu
Se numește google image search. Ce e așa de greu. Au cumpărat o poza fara legătură cu România și o folosesc la promovare, oare nu se sesizează nimeni, de exemplu autorul imaginii? Caut eu și deschid o reclamație sa vedem răspunsul promovărilor și ale tromboanelor (americanii zic trombon la flatulente, intenționată gluma).
Postat 03 Decembrie 2018, 12:37 de poiu
........
...asta e....ca doar e plin guvernul de dobitoci....iar in fruntea lor ...proasta mapamondului....
Postat 30 Noiembrie 2018, 20:38 de ironi-k
!!!
Cine este autorul?
Postat 30 Noiembrie 2018, 13:57 de unom
E mare confuzie și în capul unor detractori ...
... că scrie pe fruntea fiecărui lup din ce pădure provine !?! Unii mai cred încă, fără drept de apel, că orice cioară e de origine românească și de pură etnie rromă !?!
Postat 30 Noiembrie 2018, 13:54 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON