URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2012, 15:30

Fratele viceprimarului contrabandist din Bunteşti, cercetat pentru evaziune fiscală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, agent principal Ioana Lascău, a anunţat, vineri, că poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Beiuş au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui director de firmă acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 20.000 lei.

Ionel Turle, 47 ani, este acuzat că, în perioada iunie 2011 - martie 2012, în calitate de director al Capamali SRL Beiuş, firmă profilată pe fabricarea încălţimintelor, şi în baza unei împuterniciri primite de la administratorul societăţii, ar fi reţinut de la cei 20 de salariaţi sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, pe care nu le-a virat la bugetul consolidat al statului în termenul legal.

"Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 20.134 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În timpul cercetărilor, firma a reparat o parte din prejudiciu, plătind 4000 lei din suma datorată, însă din cauza problemelor financiare, nu a reuşit să achite întreaga pagubă.

De altfel, spun surse judiciare, şi în timpul audierilor Turle s-a apărat în faţa poliţiştilor cu faptul că nu a reţinut decât în scripte contribuţiile sociale ale angajaţilor, în realitate banii respectivi neexistând în cont. Asta pentru că, a explicat directorul, fabrica avea comenzi puţine şi prost plătite motiv pentru care a ales să-şi plătească salariaţii în detrimentul plăţilor către bugetul de stat.

Vineri, poliţiştii de investigare a fraudelor beiuşeni au finalizat cercetările în caz şi au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, cu propunere de trimitere în judecată a managerului.

Ionel Turle este fratele viceprimarului din comuna Bunteşti, Traian Turle, reţinut pe 26 octombrie şi cercetat pentru deţinere şi comerţ ilicit cu alcool de contrabandă.

Edilul este acuzat că, în cursul anului 2012, ar fi achiziţionat alcool dublu rafinat, fără forme legale, de la diverşi furnizori, pe care ulterior l-ar fi comercializat fără documente către diverse baruri şi persoane fizice din Bihor. În urma operaţiunii, au fost confiscaţi 500 litri alcool dublu rafinat, precum şi 7.500 lei, bani rezultaţi din vânzarea ilicită, şi s-au ridicat probe din produsele alcoolice descoperite la percheziţii.

De cealaltă parte, Traian Turle neagă acuzaţiile, pretinzând că este victima unei răzbunări politice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CU SE POATE ?
Sub patronatul unui finantist local foarte perspicace , cum s-a putut intampla asa ceva? HELO BOSS !! De la finante nu s-a mai mai autosesizat numeni?
Postat 12 Noiembrie 2012, 08:36 de curiosul
Prosti mai sunteti!!!
Cum sunt unii oameni asa de prosti!!! Saracul om ,si-a platit angajatii si nu i-a mai ramas bani pt stat, cu ce e el de vina !!!! Mie mi-ar fii rusine sa scriu asa ceva . Din cauza asta tara noastra se duce dracu !!!
Postat 11 Noiembrie 2012, 18:06 de accoec
USTITIA e saraca SCHILOADA ca caii de la LETEA :)))
legea se aplica dupa placerea politica deoarece daca luati de la finante lista cu cei care nu au achitat in 30 de zile de la scadenta intra codul de procedura penala cu anii grei de puscarie, nici o problema ca mergem la CEDO sa prezentam tradatorii ROMANIEI, carta drepturilor OMULUI cere ca FUNCTIONARUL sa si faca jobul nu sa nbe fure , corect! astea sunt MITE ELECTORALE, istoria nu o sterge nimeniavem DOCUMENTE care sa confirme TRADATORII ROMANIEI dar JUSTITIA e saraca SCHILOADA ca caii de la LETEA :))) OLANDA iti ia autorizatia daca nu ai platit nu te mai lasa pe piata sa COLECTEZI VENITURI< romania nu poate CORUPTIA bota o MOARTEA odata si pe EA, amin!
Postat 11 Noiembrie 2012, 16:43 de Justitia si tradator
Saracul evazionist!
Chiar ca e mare evazionist domnul asta! Are angajati pe care i plateste cum poate,dar ii plateste si lucreaza toata ziua !Nu am o relatie de prietenie cu el dar aici chiar e exagerata trimiterea in judecata a unui om care chiar lucreaza si nu si bate joc de angajati!
Postat 11 Noiembrie 2012, 07:16 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON