URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2016, 09:15

Fotograful Ovi D. Pop a lansat un album cu imagini ale Oradiei ultimilor 16 ani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva dintre cele mai spectaculoase imagini cu monumentele şi frumuseţile Oradiei, realizate în ultimii 16 ani de artistul fotograf Ovi D. Pop, au fost adunate de acesta într-un album tipărit pe care l-a intitulat "Oradea mea".

În prefaţă, Ovi D. Pop a ales un text pe care l-a scris pentru BIHOREANUL în 2012 intitulat "Sunt mândru că-s orădean". "Unul din atuurile casei e "haina" acesteia, decorul exterior reprezentat de multitudinea de clădiri monument, cu vechimi de până la 600 de ani, înfipte aici de meşteri italieni, austrieci, evrei, unguri şi români. Aceste "bibelouri" nu sunt de nicio naţie, sunt ale noastre, ale orădenilor. Iar unicitatea şi splendoarea acestor "veşminte" ar trebui să deschidă pofta spre mândria de a fi locuitor al acestei frumoase case!", scria atunci fotograful orădean.

Respecându-şi crezul de atunci, Ovi D. Pop a selectat imagini cu locurile şi clădirile cele mai importante ale oraşului, pe care le-a surprins în diverse momente de-a lungul ultimilor 16 ani, inclusiv din aer, şi le prezintă în noul său album.

"Oradea mea – Az én Nagyváradom" a fost lansat, miercuri după amiaza, în Cetatea Oradea, la eveniment fiind prezenţi prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, viceprimarul Florin Birta, senatorul Biro Rozalia, episcopul greco-catolic Virgil Bercea şi alte câteva zeci de invitaţi.

Amfitrioana evenimentului, istoricul şi muzeograful Cristina Puşcaş, a deschis albumul ca fiind unul "de istorie, arhitectură, artă şi turism", acesta prezentând informaţii despre fiecare monument care apare între coperţile acestuia.

"Mulţumesc Primăriei că-şi dă silinţa şi renovează aceste bijuterii arhitecturale, cu care putem ieşi în lume şi putem să fim recunoscuţi ca un punct de interes turistic", a spus Ovi D. Pop la lansare, precizând că a lăsat dinadins pe afară Dealul Ciuperca în contextul în care, deşi reabilitat, acesta a luat-o la vale.

La lansare, invitaţilor li s-a pregătit şi un monolog umoristic interpretat de actorul Sebastian Lupu şi momente muzicale semnate de baritonul Florin Ganea.

Ovi D. Pop a tipărit 2.000 de exemplare din albumul "Oradea mea", din care 600 le-a lăsat deocamdată fără coperte, pentru ca, la comandă, acestea să fie personalizate. Demonstrativ, la lansare, fotograful a prezentat şi împărţit albumul în varianta cu coperte personalizate pentru Primărie, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, precum şi pentru parteneri şi colaboratori.

"Cum acest album poate fi folosit şi ca obiect de promovare şi poate fi făcut cadou am dorit să dăm posibilitatea ca acesta să fie personalizat", a explicat autorul.

Albumul "Oradea mea – Az én Nagyváradom" poate fi cumpărat din magazinele King Art, precum şi din librăriile Illyés (str. Jean Calvin) şi Gutenberg (str. Episcop Mihai Pavel) la preţul de 45 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Florin Ciucas
De ce nu organizati o cheta,aici pe site? Poate-poate se strang destui bani pentru un apartament,sa nu fie nevoit saracu' fotograf sa primeasca o locuinta ANL.
Postat 11 Decembrie 2016, 08:46 de Citizen
@Ciucaş
N-am nici o clipă nevoie de promovare în acelaşi loc cu fotografi şi bipede, care v-au demonstrat, vouă, că fac umbră pământului cu mult succes. Şi în orice caz nu eşti tu Ciucaş, în măsură, sau în stare să te pronunţi despre ce au demonstrat unii sau alţii.
Postat 09 Decembrie 2016, 17:12 de Vlaicu
RE: @Ciucaş
Ba da, eu cred că sunt în măsură să mă pronunţ. Iar fotografiile lui Ovi Pop ne plac. La fel şi albumele, motiv pentru care o să şi cumpărăm de la el, sfătuindu-i şi pe alţii s-o facă. După cum ai văzut, am promovat şi cartea profesorului Ioan Aurel Pop, fără să trebuiască să vii tu să ne dai sfaturi. În consecinţă, dacă tot nu ai nevoie de promovare, îţi recomand cea mai eficientă cale de a o evita: discreţia.
Postat 09 Decembrie 2016, 17:38 de Florin Ciucas
pardon,
Am văzut că aţi catadixit să puneţi cîteva fraze şi despre Ioan Aurel Pop. Da' e clar că Ovi D. Pop e preferatul vostru, se vede de la 100 de mile hune... Iar bipeda zâmbeşte la fel din acelaşi articol mult mai asiduu promovat...
Postat 09 Decembrie 2016, 14:30 de Vlaicu
ăsta ebihoreanu....
Omul se cunoaşte în principal după alegerile pe care le face.... La fel şi "ziariştii", precum ebihoreanul, care a ales să popularizeze "cartea" unui fotograf multicultural, încadrat de o celebră bipedă. În loc să prezinte lansarea cărţii unei somităţi a culturii şi civilizaţiei româneşti, acad. Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, cu volumul "Transilvania - Starea noastră de veghe", bihoreanu votează cu Ovi D. Pop. Ăştia sunteţi, nişte bipezi poligloţi, care vor să vândă un album de poze la suprapreţ, părerea mea..... Iar acum, ştergeţi repede postarea !!!
Postat 09 Decembrie 2016, 14:01 de Vlaicu
RE: ăsta ebihoreanu....
Păi hai că te promovăm şi pe tine, dacă ai făcut ceva notabil la viaţa ta. Dar pentru început fă şi tu un pas la lumină, să te vedem cine eşti şi cu ce rost faci umbră pământului. Altminteri e uşor să critici munca unuia care, până una alta, a demonstrat ceva până acum.
Postat 09 Decembrie 2016, 15:20 de Florin Ciucas
*
Un lucru ii sigur : domnu ista ii tare invidiat . Ca un " fotomodel ", deh..
Postat 08 Decembrie 2016, 18:50 de Iness
ORADEA MEA
CU O POPULATIE IMBATRANITA!!!
Postat 08 Decembrie 2016, 18:33 de ADINA
o caruta de bani...
...a luat "artistul" fotograf cand era d-na Biro viceprimat !
Postat 08 Decembrie 2016, 15:42 de AgentulTermic
Maare domn,maare caracter.
Vazand ce prieteni/prietene are,sper sa reuseasca pana la urma sa primeasca o locuinta ANL. Daca cineva merita si are nevoie de o locuinta,el sigur este.
Postat 08 Decembrie 2016, 12:20 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON