URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2021, 19:50

Fotbal, liga a III-a: CAO și Luceafărul joacă acasă sâmbătă, iar CSC Sânmartin la Zalău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa din acest weekend aduce două jocuri acasă și unul în deplasare pentru formațiile bihorene de fotbal din Liga a III-a.

Atât CAO cât și Luceafărul vor evolua pe teren propriu, în meciuri care anunță dispute interesante.

Cu patru puncte din șase posibile, cucerite în primele două etape din 2021, jucătorii de la CAO se gândesc la victorie în partida de sâmbătă, cu începere de la ora 15, programată la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”. Adversară le va fi formația sălăjeană Sportul Șimleu Silvaniei, o echipă situată în partea a doua a clasamentului, dar care poate deveni periculoasă dacă nu este tratată cu atenție de elevii antrenorului Florin Fărcaș.

CAO dorește să bifeze toate cele trei puncte puse în joc, sperând, în același timp ca orădenii de la Luceafărul să încurce Minaur Baia Mare, aflată pe locul 2, într-un meci programat tot în Bihor, sâmbătă de la aceași oră, 15.

Partida dintre Luceafărul și Minaur Baia Mare va avea loc la Sânmartin, pe Stadionul Luceafărul.

CAO și Minaur sunt vecine de clasament, ocupând pozițiile 3, respectiv 2, cu două puncte diferență între ele. Cele două, împreună cu SCM Zalău, liderul ierarhiei, se bat pentru locurile care duc spre barajul de promovare.

„Întâlnim o echipa bună, cu un antrenor cu mult entuziasm, un antrenor orădean, care cunoaște bine jucătorii noștri! Ne așteaptă un joc în care ne vom concentra și vom lupta pentru a obține victoria, o victorie care să demonstreze că tot ceea ce am realizat până acum, nu a fost întâmplător!”, a declarat BIHOREANULUI antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaș.

În schimb fotbaliștii de la CSC Sânmartin au programat sâmbătă meci în deplasare pe terenul liderului, la Zalău, cu gazdele de la SCM. Și acest joc va debuta de la ora 15.

Astfel, meciurile în care sunt implicate echipele bihorene în runda din acest sfârșit de săptămână în Liga a III-a sunt cele mai importante din serie, întrucât în cadrul lor sunt angrenate primele trei echipe ale clasamentului.

Rămâne acum de văzut câte puncte, din cele nouă posibile, vor acumula la finalul etapei formațiile bihorene.

După cum se știe, accesul publicului pe stadioane încă nu este permis, dar fanii celor de la CAO pot vizualiza meciul favoriților în transmisiunea în direct pe care conducerea echipei o asigură pe pagina oficială de Facebook.


Iată programul integral al etapei a 13-a din Liga a III-a, Seria a 10-a la fotbal (sâmbătă, ora 15):

SCM Zalău - CSC Sânmartin

Luceafărul Oradea - Minaur Baia Mare

Someşul Dej - ACS Unu Fotbal Club Gloria

CAO 1910 Oradea - Sportul 2007 Şimleu Silvaniei

Progresul Şomcuta Mare - CSM Satu Mare


Clasament:

1.

SCM Zalău

12

8

3

1

31-13

18

27

2.

CS Minaur Baia Mare

12

7

2

3

29-17

12

23

3.

ACS CAO 1910 Oradea

12

6

3

3

18-16

2

21

4.

ACS FC Someşul Dej

12

6

0

6

21-20

1

18

5.

ACS Unu Fotbal Club Gloria

12

5

3

4

20-23

-3

18

6.

CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei

12

4

4

4

17-22

-5

16

7.

CSC Sânmartin

12

3

5

4

18-19

-1

14

8.

CS Progresul Şomcuta Mare

12

4

2

6

21-25

-4

14

9.

CSM Satu Mare

12

3

2

7

17-24

-7

11

10.

CS Luceafărul Oradea

12

1

2

9

13-26

-13

5

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON