URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2021, 16:54

Fotbal: CSC Sânmartin a remizat în deplasare cu Crişul Chişineu Criş, iar CAO a mai bifat un amical, cu CS Ineu

Fotbal: CSC Sânmartin a remizat în deplasare cu Crişul Chişineu Criş, iar CAO a mai bifat un amical, cu CS Ineu sursa: Facebook CAO - Club Atletic Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două dintre formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi CAO 1910 Oradea au susţinut miercuri noi jocuri amicale, în cadrul pregătirii pentru stagiunea de primăvară.

Fotbaliştii de la CSC Sânmartin s-au deplasat în judeţul Arad, pentru a întâlni echipa de pe primul loc din Seria a 8-a a Ligii a III-a, Crişul Chişineu Criş.

Desfăşurat în localitatea Pilu, meciul dintre cele două formaţii s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce la pauză arădenii conduceau cu 1-0, printr-un gol marcat de Susan, în minutul 20.

Egalarea a survenit în partea secundă, în minutul 70, când Alexandru Sorian a reuşit să înscrie cu o lovitură de cap.

Antrenorul bihorenilor, Cosmin Bodea, a început această partidă în formula: Barabaş - Fl. Pop, Al. Pintea, S. Nogo, M. Arsene - P. Andraş, C. Habakuk, M. Popa, Al. Sorian - R. Baciu şi P. Suciu. În repriza a doua i-a mai trimis în teren şi pe: Beke - D. Lupşe, D. Dardai, D. Sfârlea, Ember, E. Tiponuţ şi R. Pop. A lipsit, din cauza unei accidentări, Ionuţ Ban.

Pentru CSC Sânmartin acesta a fost cel de-al cincilea joc amical din această iarnă, după partidele cu Foresta Tleagd (scor 1-0), Minaur Baia Mare (1-2), Gloria Lunca Teuz Cermei (0-1) şi Metalurgistul Cugir (1-4).

Sâmbătă de la ora 11, echipa de ligă a III-a a clubului CSC Sânmartin va întâlni formaţia din liga a IV-a a aceluiaşi club, CSC Sânmatin II, pentru ca ultima partidă din perioada de iarnă a pregătirilor pentru trupa pregătită de antrenorul Cosmin Bodea să fie programată pe 6 martie, când va avea loc returul cu Foresta Tileagd.

Conform preşedintelui clubului CSC Sânmartin, Alexa Krenek, echipa de ligă a III-a din Sânmartin are în prezent un lot format din 19 jucători, singura achiziţie reprezentând-o mijlocaşul Mădălin Popa, în timp ce la capitolul plecări figurează doi jucători, Sergiu Pop, la Zalău, şi portarul Biţiş, care a abandonat, după ce a plecat la muncă în Germania.

"O să completăm lotul cu câţiva jucători de la grupele noastre de juniori, care şi ele au început pregătirile de la 1 februarie", a precizat Krenek BIHOREANULUI.

De menţionat că CSC Sânmartin are trei grupe de copii şi una de juniori, fiind acoperite categoriile de juniori A1, C, D şi E, la care se mai adaugă echipa de seniori din Liga a IV-a.

Antrenorii de la centrul de copii şi juniori de la CSC Sânmartin sunt Eugen Ilisoi, Daniel Lupaşcu şi Petre Ardelean, ultimul fiind şi secundul lui Cosmin Bodea la formaţia de liga a III-a.

CAO a jucat cu rezervele şi juniorii

Cealaltă formaţie bihoreană de fotbal din eşalonul III care a disputat un amical miercuri a fost CAO 1910 Oradea.

Staff-ul "alb-verzilor" a decis să trimită în teren mai mult acum jucătorii utilizaţi mai puţin în precedentele partide, precum şi juniorii. Meciul (foto) a avut loc pe terenul sintetic de la Salonta, iar adversară a fost echipa arădeană de ligă a IV-a CS Ineu.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea formaţiei din Ineu, după ce la pauză s-a consemnat egalitate, 1-1. Pentru CAO au marcat Torok şi Ciocan, în timp ce pentru formaţia învingătoare au înscris: Flore, Mâneran şi Bârdan.

Formula de start pentru CAO a fost în acest joc cu: Bob - Urbanowski, D. Stan. Al. Popa, Panti - D. Costea, Blăgea, A. Iacob, D. Marina - Torok şi V. Dobrescu (min. 46 Sg. Ciocan). Din minutul 65 au intrat însă juniorii: Demeter - Negruţiu, M. Kovacs, Oşvat, Lezeu, A. Hosu, Bone, Chindlea, Săutiuţ, Sim şi Tudor Cociş. De menţionat că ultimul, Cociş, este internaţional de juniori U17 şi a fost transferat de la CFR Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON