URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2013, 16:44

Fostul secretar de stat din MAI Dan Fătuloiu este noul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu 8 ianuarie, printr-un ordin al ministrului Internelor, chestorul şef Dan Fătuloiu este şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în locul comisarului şef Marin Bondar, împuternicit pe această funcţie anul trecut, pe 15 iunie.

"Numirea s-a făcut cu începere din 8 ianuarie, printr-un ordin ministerial", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Române, comisarul Fabian Bădilă. Bădilă a refuzat să comenteze decizia ministerială ori motivele care au condus la schimbarea din funcţie a comisarului şef Marin Bondar.

Aflat în concediu de odihnă şi plecat din ţară, nici Bondar nu a dorit să discute pe marginea subiectului.

În vârstă de 56 ani, chestorul Dan Valentin Fătuloiu (foto) a fost şeful Poliţiei Române între 2005 şi 2007, ministru-consilier, şef al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Washington DC până în 2009 iar apoi secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al MAI.

Ofiţerul a ajuns în atenţia opiniei publice la sfârşitul lui 2010, iar de numele său se leagă cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie, după ce a denunţat un cunoscut om de afaceri din Galaţi, Cătălin Chelu, care i-a oferit prin interpuşi 1 milion de euro ca să stopeze dosarele penale deschise pe numele său.

În urma denunţului, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au organizat o acţiune de flagrant, tocmai în parcarea MAI, unde Fătuloiu trebuia să primească o tranşă de 50.000 euro din suma promisă. În acest dosar, Cătălin Chelu a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
X-R.
Muey, X-Rambo, ca bine zici niatale!Aista-i ardicat din randul „ meselor” si nu al maselor.In sfarsit, niste comenturi care pot fi comentate.Sa mai spuna miticii ca bihorenii gandesc incet, ..tu-le mama lor de bagabonti,prazarii dreak!
Postat 14 Ianuarie 2013, 13:58 de EO
@V.G. ?!
Pe ce se bazeaza parerea ta ,,bunicica" despre stroe ?! A picat din luna ?! Nuuu, e de-ai nostri, ridicat din randul meselor, din ,,fibra" acestuio neam ! Daca i-ai asculta pe cei ce i-au fost colegi inainte de '89.... le-ai plange de mila ! Era ofiter de sunet si mama, ce-i mai ,,canta" la secu ! Un ,,mic" amanunt : in '71 a terminat Institutul de marina iar in '81 a terminat dreptul. Stii, nu se poate sa nu stii, organul e informat, ce dosar de cadre iti trebuia numai sa POTI sa te inscrii la drept, d-apoi sa si intri.... Apropos, n-ati fost colegi ? La drept, unde altundeva ?! Ca faceai 3 ani la Baneasa (U.M: 0565), ieseai ditai lt. de melitie si hop ! te zvarlea partidul in anul trei la drept si gata ! nici nu stii cum zboara timpul si te poti trezi azi mare judecator pe la vreo curte de apel, au patit-o destui. Astia cu economicul aveau filiera stefan gheorghiu... sa traiasca ilici, cum i-a facut el prin '90 pe toti politrucii doctori in economie cu echivalari peste echivalari... Rezultatul se prea vede : cine a-nvatat la rusi/ Nu poate gandi ca Bush ! De pilda vezi aici la ceccar cine conduce...sau la finante... vai si amar !
Postat 13 Ianuarie 2013, 17:11 de X-rays
Oare de ce suntem un popor blestemat???
Pacat, mare pacat. Am avut o impresie bunicica despre actualul ministru ce a fost inscaunat la M.A.I. Sunt nevoit sa mi-o schimb datorita numirilor pe care le face intr-un mod total inconstient. Ca fost ofiter de politie economica, nu-mi plac simulanții. Cui i-ar plăcea să fie luat drept fraier de cineva care, oricât de multă munca de politie ar ști, nu se apropie de cunoștiințele și experiența ta!? Și chiar de-ar ști… Radu Stoie, deja a comis o mare gafa... a instalat lupul la stana de oi. Ca tare bine le mai spunea Brâncuşi: Nu-mi pot imagina o Românie fără oi! Ţara mea este cea mai frumoasă stână din lume!
Postat 13 Ianuarie 2013, 16:00 de V.G.
Oare de ce suntem un popor blestemat???
Pacat, mare pacat. Am avut o impresie bunicica despre actualul ministru ce a fost inscaunat la M.A.I. Sunt nevoit sa mi-o schimb datorita numirilor pe care le face intr-un mod total inconstient. Ca fost ofiter de politie economica, nu-mi plac simulanții. Cui i-ar plăcea să fie luat drept fraier de cineva care, oricât de multă munca de politie ar ști, nu se apropie de cunoștiințele și experiența ta!? Și chiar de-ar ști… Radu Stoie, deja a comis o mare gafa... a instalat lupul la stana de oi. Ca tare bine le mai spunea Brâncuşi: Nu-mi pot imagina o Românie fără oi! Ţara mea este cea mai frumoasă stână din lume!
Postat 13 Ianuarie 2013, 15:08 de V.G.
of...of....
Nota 10 ...pt. presa.... e bn ca informati si pe ....cei ai nimanui din pfr ...ca avem ....SEF NOU????!!!!!!!!!
Postat 12 Ianuarie 2013, 21:57 de sindicalistul...
duca se
se duse dupe 'ancu jianu?
Postat 12 Ianuarie 2013, 14:53 de se duce\
150cm
tov.invatator SubMarinu\' cum e acum?!serios, in concet ati fo\' schimbat? nu-i bai...se mai intampla, uneori...dar sa nu fim rai cu dumneatale.NU AI MERITAT FONCTZIA!!! PUNCT.
Postat 12 Ianuarie 2013, 11:27 de V
WELLCOME !!!!!!!!!
speram sa reusiti cu schengenul !!!!!!!!!! de mita nu aveti nevoie, dupa cum s-a vazut...o s-o ia altii :) poate :) ...
Postat 11 Ianuarie 2013, 23:20 de ADINA
@chelu
Pune mana pe telefon! Exista un numar de urgenta, foloseste-l!
Postat 11 Ianuarie 2013, 18:32 de EO
..tu-va-n gura de MAC-i!
Muey, era un babuin p-aciulea mai acu vro cateva luni, mai precis in 13.07., care se dadea mare stiutor de substraturi de culise.MAARE cimpanzeu! Semna EU.Cica- zicea primata- ar fi mers unii la bondarel acasa ca sa-l santajeze!!Si dadea chiar nume ipochimenul.Acu ce-ar mai avea de spus agramatul?N-aud!Aaaa. ciocu mic?Ahaa, meges, poate ne spune pentru ce l-or fi destituit pe Naparstocea!
Postat 11 Ianuarie 2013, 18:30 de EO
aoleuuuuu
asta nu e al a prins cu spaga in parcarea guvernului?.....frumossssss,o tara de hotiiiiii.....ndiferent de zona politica
Postat 11 Ianuarie 2013, 17:20 de aoleuuuuuuuuuu
Ceeeeeeeee?
Frumos,in Bors se primesc si forinti spaga,lre sterline...palinca,cirnati....!
Postat 11 Ianuarie 2013, 16:55 de chelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON