URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2014, 13:11

Foştii PPDD-işti ai primarului din Popeşti îl spurcă pe Dan Diaconescu şi susţin un independent la europarlamentare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu autocarul

Aproximativ 250 de locuitori ai comunei Popeşti au fost mobilizaţi sâmbătă dimineaţă de primarul Dorin Curtean pentru a participa la un miting electoral şi de protest pe platoul din Centrul Civic al Oradiei.

"Încălziţi" cu multă greutate de prezentatorul Victor Mihalcea şi de două interprete de muzică populară, simpatizanţii lui Curtean au purtat pancarte cu mesaje prin care cereau demisia lui Dan Diaconescu (deşi, formal, acesta nu ocupă nicio funcţie în PPDD, ci îl controlează prin intermediari), îl prezentau ca pe un "Pinocchio" care a minţit că dă "poporului" câte un tractor şi prin care era ironizat pentru caracterul senzaţionalist al emisiunilor nocturne de la OTV care l-au făcut celebru.

Domnu' Dan, mincinosu'!

"Ne-am adunat să facem campanie pentru candidatul independent Paul Purea, care a fost vicepreşedinte PPDD, dar l-a aruncat Dan Diaconescu nu spun ca pe ce, şi împotriva PPDD şi a lui Dan Diaconescu, pentru că Dan Diaconescu nu merită să ajungă în Parlamentul European, pentru că îşi bate joc de propriile organizaţii şi susţinători", a declarat primarul de Popeşti pentru BIHOREANUL.

Dorin Curtean a amintit că pe 13 aprilie, în acest an, a fost ales preşedinte al PPDD Bihor de către reprezentanţii a 40 de organizaţii locale, dar conducerea centrală a partidului l-a suspendat din calitatea de membru, iar pe doi dintre susţinătorii săi, prim-vicepreşedintele Titi Zoltan şi secretarul general Octavian Tripo, i-a exclus cu totul. "Mi-am dat seama că nu merită să susţii un partid care nu susţine democraţia. Acest lucru s-a întâmplat în PPDD la nivelul întregii ţări, în nicio organizaţie nu a permis Dan Diaconescu să fie alegeri libere".

Primarul din Popeşti le-a repetat aceleaşi lucruri de pe scenă şi susţinătorilor. Curtean a fluturat el însuşi un afiş împotriva lui Dan Diaconescu şi a cerut sprijin pentru fostul vicepreşedinte al PPDD, chirurgul timişorean Paul Purea. "De asemenea oameni are nevoie România în Parlamentul European, nu de mincinoşi ca Dan Diaconescu! Spuneţi dumneavoastră, merită Diaconescu să fie votat? Nu merită! Dragi cetăţeni, nu votaţi PPDD, sunt nişte oameni care şi-au bătut joc de toată naţiunea română, acest partid trebuie scos în afara legii!", a spus Curtean.

Eurodeputat în halat

Deloc demoralizat de numărul redus al persoanelor strânse la miting, fostul vicepreşedinte al PPDD Paul Purea a rostit apoi un discurs, prezentându-şi activitatea de până acum şi arătând că, dacă va fi ales în Parlamentul European, principala sa preocupare va fi să iniţieze modificări legislative europene menite să îmbunătăţească sistemul asigurărilor de sănătate şi să faciliteze accesul cetăţenilor la serviciile medicale. El a spus chiar că, dacă va fi ales, toate discursurile le va rosti îmbrăcat în "halatul alb de chirurg".

Potrivit prezentării făcute, Paul Purea este absolvent al Facultăţii de Medicină din Timişoara, fiind chirurg atât în ţară, cât şi în Germania, unde a şi condus două clinici, şi a scris 14 cărţi, aspirând, de asemenea, şi la statutul de membru al Uniunii Scriitorilor din România. În Timişoara, unde şi locuieşte, a înfiinţat, de altfel, o "casă de creaţie" care îi poartă numele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ppp.....li
sobolani si gandaci ! mai gasiti naivi care sa asculte prostiile voastre
Postat 19 Mai 2014, 07:30 de popesti
PP DD
Oameni buni votati PP-DD ,cei care au tradat partidul tot asa trateaza si omul,daca este un medic asa bun de ce nu-si vede de meserie? Rusine pentru acest medic de doi bani....
Postat 18 Mai 2014, 20:20 de david
Un doctor bun se ţine de meserie, nu de cerşit mila ca un boschetar !?!
Independenţii nu au ce căuta în PE, ca să admire în mod tacit peisajul "marcat" de marile grupuri politice europene, iar dacă sunt nişte profesionişti într-un domeniu să stea să-şi facă treaba acasă, că la Bruxelles şi la Strassbourg e rost doar de învârtit câte 27.000 euro lunar de europarlamentar şi nimic altceva !?! Iar doctorii pensionari ar trebui să-şi vadă de sănătatea lor, nu să se plimbe sau să facă naveta pe bani publici !?!
Postat 18 Mai 2014, 10:22 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON