URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
11 Ianuarie 2013, 14:40

Fosta creşă nr.1 intră în modernizare, pe fonduri europene

Fosta creşă nr.1 intră în modernizare, pe fonduri europene (foto: oradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, vineri, că săptămâna viitoare începe reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii, situat în Piaţa 1 Decembrie, fosta Creşă nr.1, "Dumbrava minunată".

"Astfel, imobilul în suprafaţă de 1096 mp va fi reabilitat şi modernizat, urmând ca el să constituie viitorul centru de îngrijire pentru copii", arată un comunicat al municipalităţii.

Lucrările vor consta în reabilitare termică a imobilului, extinderea clădirii existente prin mansardarea acesteia, lucrări de înlocuire a instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, realizarea unei rampe de intrare în clădire pentru persoanele cu handicap locomotor, dar şi lucrări de modificare privind recompartimentarea şi destinaţia spaţiilor interioare.

Totodată, se vor reface finisajele interioare (pardoseală, finisaje pereţi, tâmplărie), finisaje exterioare (tâmplărie, finisaje pereţi, învelitoare, tinichigerie), se va reabilita gardul de împrejmuire a Centrului de Îngrijire Copii, se va amenaja spaţiul verde din incinta Centrului şi se va dota cu echipamente de joacă specifice.

În total, 120 de copii vor beneficia de condiţiile moderne, care vor fi create prin aceste lucrări de reabilitare şi modernizare.

Lucrările, în valoare de 1,127 milioane de lei fără TVA, vor fi executate de SC Dan&Dan Construct SRL, termenul de finalizare fiind 1decembrie 2013.

Reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii din Piaţa 1 Decembrie, nr. 9 se realizează cu ajutorul unei finanţări prin fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, - Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană".

Valoarea totală a proiectului este de 3.080.147,47 lei, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile de 2.463.228,20 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON