URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Ianuarie 2013, 14:40

Fosta creşă nr.1 intră în modernizare, pe fonduri europene

Fosta creşă nr.1 intră în modernizare, pe fonduri europene (foto: oradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, vineri, că săptămâna viitoare începe reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii, situat în Piaţa 1 Decembrie, fosta Creşă nr.1, "Dumbrava minunată".

"Astfel, imobilul în suprafaţă de 1096 mp va fi reabilitat şi modernizat, urmând ca el să constituie viitorul centru de îngrijire pentru copii", arată un comunicat al municipalităţii.

Lucrările vor consta în reabilitare termică a imobilului, extinderea clădirii existente prin mansardarea acesteia, lucrări de înlocuire a instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, realizarea unei rampe de intrare în clădire pentru persoanele cu handicap locomotor, dar şi lucrări de modificare privind recompartimentarea şi destinaţia spaţiilor interioare.

Totodată, se vor reface finisajele interioare (pardoseală, finisaje pereţi, tâmplărie), finisaje exterioare (tâmplărie, finisaje pereţi, învelitoare, tinichigerie), se va reabilita gardul de împrejmuire a Centrului de Îngrijire Copii, se va amenaja spaţiul verde din incinta Centrului şi se va dota cu echipamente de joacă specifice.

În total, 120 de copii vor beneficia de condiţiile moderne, care vor fi create prin aceste lucrări de reabilitare şi modernizare.

Lucrările, în valoare de 1,127 milioane de lei fără TVA, vor fi executate de SC Dan&Dan Construct SRL, termenul de finalizare fiind 1decembrie 2013.

Reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii din Piaţa 1 Decembrie, nr. 9 se realizează cu ajutorul unei finanţări prin fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, - Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană".

Valoarea totală a proiectului este de 3.080.147,47 lei, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile de 2.463.228,20 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON