URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 02 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
07 Decembrie 2015, 07:23

Fonduri europene: Cum poţi deveni manager de proiect sau expert în accesarea de finanţări nerambursabile?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Perioada de finanţare europeană 2014-2020 aduce noi oportunităţi de dezvoltare şi creştere accelerată prin intermediul fondurilor UE, atât la nivelul comunităţilor locale cât şi la nivelul instituţiilor publice, astfel că prezenţa la cursuri specializate pentru managementul, accesarea şi controlul fondurilor europene este esenţială pentru buna şi eficienta derulare a acestor proiecte.

În acest context, compania orădeană UrbanGIS Consulting - operator important pe piaţa consultanţei în afaceri, accesării de fonduri de stat şi europene dar şi pe piaţa pregătirii profesionale - a selecţionat cu mare atenţie şi în strânsă consultare cu clienţii actuali, instituţii publice, companii private, liberi profesionişti, un set de cursuri absolut  necesare în vederea accesării, managementului şi controllingul proiectelor finanţate prin fonduri europene nerambursabile.

În perioada imediat următoare sunt disponibile două asemenea cursuri de formare profesională autorizate, extrem de utile: un curs de Manager de proiect - COR 242101, respectiv un curs de Expert Accesare Fonduri Structurale - COR 242213, specializate pe fonduri europene şi lucrări de construcţii. Ambele pot fi accesate atât în regim normal, în cursul săptămânii, cât şi în variantă intensivă, în weekend-uri, în centrul de training propriu al companiei sau în Băile Felix/Băile 1 Mai, astfel că sunt disponibile tuturor celor interesaţi.

În cursul de Manager de proiect, trainingul se va axa pe conceperea şi implementarea proiectelor, în special în domeniul construcţiilor, finanţate atât din domeniul public cat si din cel privat. Cursul este unul practic, utilizând studii de caz bazate pe proiecte care au obţinut finanţare şi ale căror rezultate au fost pe măsura aşteptărilor.

Cursul de Expert Accesare Fonduri Structurale oferă competenţe pentru implementarea cu succes a proiectelor europene, aplicaţiile fiind bazate pe elaborarea unor documente esenţiale: notificarea, raportul tehnico-financiar, cererea de rambursare, raport de monitorizare, raport de progres, procedura de achiziţie.

Cursurile sunt autorizate ANC, certificatele obţinute de participanţi fiind recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. Ele sunt susţinute de experţi cu o largă experienţă în evaluarea, accesarea, managementul şi implementarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile. Suporturile de curs cuprind exemple practice, pun accent pe specificul aplicaţiilor în pregătire sau implementare a cursanţilor şi sunt în permanenţă actualizate. Cursurile se adresează atât persoanelor interesate de asemenea activităţi din cadrul administraţiei publice locale, antreprenorilor dornici să îşi dezvolte activitatea, cât şi unor specialişti de domenii, cum ar fi economişti, arhitecţi, avocaţi, jurişti, ingineri.

Ambele cursuri se vor desfăşura în perioada 10-16 decembrie, la centrul propriu de training, de pe strada Muntele Găina nr. 9. În plus, cursul pentru managementul de proiect se mai desfăşoară şi în regim de curs intensiv în week-enduri la locaţii din Băile Felix/Băile 1 Mai.

Costurile celor două cursuri sunt accesibile şi, totodată, flexibile. Taxa de instruire este de 800 de lei şi include: suportul de curs, materiale suplimentare, coffee break, examinare ANC. Pentru cursanţii care vin de la distanţă sunt recomandate şi doresc să îmbine utilul cu plăcutul există şi un cost opţional de 200 lei / zi, care cuprinde: cazare în regim double(în staţiunile Felix sau 1 Mai), acces la serviciile wellness şi mic dejun pentru participantul la curs. Bonus se oferă cazare gratuită acces la serviciile wellness şi mic dejun pentru însoţitor.

Pentru înscrieri până în data de 8 decembrie 2015 este valabilă o ofertă specială, de numai 600 lei, pentru taxa de instruire. De asemenea, se oferă discounturi substanţiale la înscrierea unui grup de mai multe persoane.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Mihaela Rus, la telefon 0723.345.740 sau email: mihaela.rus@urbangisconsulting.ro, dar şi pe pagina web a companiei, www.urbangisconsulting.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6864 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON